Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεγαλύτερη η ζήτηση από τις θέσεις-Αρκετά παιδιά δεν κατάφεραν να μπουν στις ημερήσιες κατασκηνώσεις του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγαλύτερη από τις προσφερόμενες θέσεις ήταν φέτος η ζήτηση για τις ημερήσιες κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στην Πλαζ της Αγυιάς και στα Ροΐτικα.

Μάλιστα, φέτος στην εξαίρεση αρκετών παιδιών που οι οικογένειές τους πληρούσαν τα κριτήρια συνετέλεσε η απόφαση να γίνουν δεκτά κατά προτεραιότητα τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών και μάλιστα, χωρίς κριτήρια.

Χθες ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μετέβη στο χώρο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου, στην περιοχή της πλαζ και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας είπε: «Ανοίξαμε, για μια ακόμη χρονιά, τις κατασκηνώσεις μας και πιστεύω ότι τα παιδιά μας θα περάσουν και φέτος πάρα πολύ όμορφα. Θέλω να γυρίσουμε λίγο πίσω και να πάμε στο 2015 όταν ξεκινήσαμε αυτή την τεράστια προσπάθεια. Να σας θυμίσω πως όταν ήρθαμε εδώ ο χώρος ήταν εγκαταλειμμένος και κατεστραμμένος, χωρίς καμία χρήση.

Εμείς ξεκινήσαμε τότε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσουμε τις εγκαταστάσεις που σήμερα δίνουν χαρά στα παιδιά.
Από τότε κρατάμε ζωντανές τις κατασκηνώσεις, χωρίς όμως να έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία. Αυτό το οφείλουμε στους εργαζόμενούς μας που υπερέβαλλαν τον εαυτό τους και έφτιαξαν αυτό που σήμερα έχουμε.

Με ελάχιστο προσωπικό, με ελάχιστα οικονομικά, αλλά όμως με ψυχή χτίζεται όλο αυτό το οικοδόμημα. Έχουμε σήμερα δύο κατασκηνώσεις, μία στην πλαζ της Αγυιάς και μία στα Ροΐτικα. Δεν καταφέραμε να έχουμε μια θεσμική τοποθέτηση των κατασκηνώσεων. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος που έχει ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις, έχουμε πάει στο υπουργείο Εργασίας όλο το πλαίσιο το οποίο, όπως
είπαν, το θεωρούν πρότυπο, δεν υπάρχει άλλο τέτοιο στην Ελλάδα, όμως δυστυχώς δεν το έχουν κατοχυρώσει θεσμικά και δεν το χρηματοδοτούν.

Κλείνοντας να τονίσω ότι τίποτε δεν γίνεται χωρίς τα φυσικά πρόσωπα, που είναι εδώ σήμερα, είναι αυτοί που λειτουργούν τις κατασκηνώσεις και δίνουν τη χαρά στα παιδιά μας και τους ευχαριστούμε εκ μέρους της πόλης».

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος και βοηθός Δημάρχου για το συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, Γιώργος Μαγιάκης αναφέρθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των κατασκηνώσεων και σημείωσε ότι θα υλοποιηθούν περισσότερα από 30 εκπαιδευτικά προγράμματα με ευρεία θεματολογία, από υπηρεσίες του Δήμου και άλλους φορείς της πόλης.

Για τη λειτουργία των Παιδικών Κατασκηνώσεων μίλησαν επίσης η Αντιπρόεδρος του ΚΟΔΗΠ (Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων), Νάνσυ Αγγελακοπούλου, η Προϊσταμένη του Τμήματος ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) – ΚΔΑΠ ΜΕΑ – Θερινά ΚΔΑΠ του ΚΟΔΗΠ, Κυριακούλα Τζανάτου και η Υπεύθυνη των Παιδικών Κατασκηνώσεων στα Ροΐτικά, Αφροδίτη Βουτσινά.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

To νέο εγχείρημα  για τα ράντζα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ένα νέο εγχείρημα ώστε να εξαφανιστούν τα ράντζα από τα νοσοκομεία αναμένεται να ξεκινήσει το υπουργείο Υγείας από το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το επιχειρησιακό σχέδιο είναι έτοιμο και πρόκειται να ενεργοποιηθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες, εφόσον περάσει και ο σκόπελος με τον προσωπικό γιατρό ο οποίος εάν λειτουργήσει σωστά, θα απαλλάξει σε ένα βαθμό τα νοσοκομεία από την αυξημένη κίνηση.

Τα ράντζα, άλλωστε, που αποτελούν πονοκέφαλο για το υπουργείο Υγείας, έχουν επανεμφανιστεί πιο έντονα τους τελευταίους μήνες μετά τον περιορισμό των νοσηλειών από την πανδημία.

Ο σχεδιασμός, όπως μαθαίνουμε, θα αφορά αρχικά τα νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ και ακολούθως θα επεκταθεί και στις άλλες υγειονομικές περιφέρειες.

Αναμένεται, μεταξύ άλλων, να αφορά ευρύτερη αλλαγή ωραρίου λειτουργίας στις εφημερίες, ενίσχυση των ΤΕΠ κ.α.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ιπτάμενα χαλιά, μαγεία και μυστήριο  

Η παράσταση  «Αλαντίν the show» κάνει «στάση» στο Royal Theater στις 26 Αυγούστου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια, ζωντανεύει  σε μια θεαματική θεατρική παράσταση και έρχεται και στην Πάτρα την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 8.45 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Royal Theater. Πρόκειται για την παράσταση «Αλαντίν the show», ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με ιπτάμενα μαγικά χαλιά, εναέριους ακροβάτες, μυστηριώδεις μάγους, circus performers και πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές «ταξιδεύουμε στη μακρινή Ανατολή, πετάμε πάνω στο μαγικό χαλί, γνωρίζουμε και γινόμαστε φίλοι με το Τζίνι, χορεύουμε και τραγουδάμε για τη χαρά της ζωής. Μια παράσταση, που μας μιλάει για τη μαγεία που κρύβουμε μέσα μας και τη δύναμη της φιλίας και της καλοσύνης  Ένα έργο της Παγκόσμιας λογοτεχνίας που έχει συγκινήσει και εξάψει την ανθρώπινη φαντασία, σε μία θεατρική υπερπαραγωγή που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Μια παράσταση που εξυμνεί την ανθρώπινη θέληση και μιλά για την αιώνια μάχη του δίκαιου με το άδικο, της αγάπης με το μίσος.

Ένα παραμύθι, βγαλμένο μέσα από τις Χίλιες και μια νύχτες, που με τη μαγεία και την αστερόσκονη της Ανατολής, μας θυμίζει ότι αν πιστέψουμε στον εαυτό μας, τα πάντα μπορούν να συμβούν!».

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου

Μουσική: Χάρης Γκατζόφλιας

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Δανάη Πανά

Χορογραφίες: Λευτέρης Κωνσταντίνου

Ακροβατικές χορογραφίες: Daniel Arrando

Φωτισμοί: Τρύφωνας Κεχαγιάς

Sound design: CatLeap Sounds (Τσεσμελόγλου Δημήτρης)

Βοηθός σκηνοθέτη: Χρυσούλα Μπουγιουκλή

Υπεύθυνος Κατασκευής Σκηνικών: Αλέξανδρος Παπαϊωακείμ

Επιμέλεια Μαγικών: Λένιος Καραμελένιος

Παραγωγή: Kolossaion Productions, Θέατρο του Βορρά

Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Δαλλές, Λευτέρης Κωνσταντίνου, Όλια Μήτσιου, Σάββας Τραπεζάνογλου, Ευτυχία Ψωμά, μαζί η circus performer Στέλλα Δροσινού και οι ακροβάτες Χριστίνα Γιαννιώτη και Λουσία Λονέγκρο.

Tιμή προπώλησης: 11€. Τιμή εισιτηρίου: 13€

Εισιτήρια προπωλούνται στο https://www.viva.gr/tickets/theater/tour/alantin/

και στα Royal Theater, Γωνιά του Βιβλίου, Φάρος Εν Πάτραις, οπτικά Καραμούζης, Café Bistro Queen.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η εφημερία στον «Αγ. Ανδρέα» και η άμεση ανταπόκριση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Βράδυ Τρίτης και εφημερίας για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ».

Εκατοντάδες οι συμπολίτες που έσπευσαν για να αντιμετωπισθούν προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν. Ένας απ΄ αυτούς, αναγνώστης της «Γ» μας τηλεφώνησε χθες για να επαινέσει τον τρόπο λειτουργίας και αντιμετώπισης, από το Καρδιολογικό Τμήμα, του προβλήματος που αντιμετώπιζε.

«Γιατροί, νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό, παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας, έκαναν και κάνουν τεράστιες προσπάθειες και λειτουργούν υποδειγματικά, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές βρίσκονται αντιμέτωποι με έντονη κριτική», μας είπε και πρόσθεσε: «Οι προσπάθειες αυτές δεν πρέπει να είναι μάταιες και οφείλει η κυβέρνηση να τις στηρίξει για να αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι της υγείας σαν μια οικογένεια».

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα