Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Απολογιστικό συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ανεμογεννητριών

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα 27 Ιουνίου η συγκέντρωση – διαμαρτυρία που διοργάνωσαν ο Δήμος της Πάτρας και η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα κατά των 22 ανεμογεννητριών από τις οποίες αρχικά, 2 από αυτές, θα εγκατασταθούν στη θέση «Περιστερόβραχος» Πλατανίου

Κάτοικοι και φορείς των Κοινοτήτων Ρίου, Αγίου Βασιλείου, Άνω και Κάτω Καστριτσίου, Αργυράς, Σελλών, Πλατανίου, Αραχωβιτίκων, Δρεπάνου Ψαθοπύργου και Προαστείου έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και είπαν ΟΧΙ στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα χωριά του Δήμου Πατρέων, ΝΑΙ στην προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων και του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το πρώην Δημαρχείο του Ρίου και σε αυτήν μίλησαν ο Δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου στα Αραχωβίτικα Σοφία Μητρούλια και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πλατανίου Νατάσσα Γεωργαρά.

Απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Αχαΐας Σύριζα Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο» Δημήτριος Δριβίλας, από την παράταξη «Δυτική Ελλάδα Μπροστά»  ο επικεφαλής Κώστας Σπηλιόπουλος, και ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Ώρα Πατρών» Γεώργιος Ρώρος, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης  «Πάτρα διεθνής σύγχρονη πόλη» Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, από την «Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας ενάντια στα Αιολικά εντός περιοχών Νatura2000» Δημήτρης Σκέντζος και ο Γιώργος Σίψας από την Επιτροπή Αγώνα Λεοντίου ενάντια στα Αιολικά.  

Παραβρέθηκαν επίσης: εκπρόσωπος της βουλευτού Αχαΐας ΝΔ Χριστίνας Αλεξοπούλου, Τάκης Αντωνόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αντώνης Χαροκόπος, Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, Κωνσταντίνος Κόντης, ο Πρόεδρος Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Αϊβαλής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Ασπράγγαθος, Ευάγγελος Κατσακούλης, Διονύσιος Πλέσσας, Κορδάς Χρήστος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Τσιμπούκης, Μαρία Νιάρου, η εκπρόσωπος Πολιτικής Γραμματείας Σύριζα Ελένη Συμεωνίδου και ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία» Θάνος Κανδρεβιώτης. Οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων: Νίκος Κατσαρός – Πλατάνι, Βασίλης Σταματόπουλος – Άγιος Βασίλειος, Χρήστος Ζησιμόπουλος – Σελλά, Ανδρέας Μπασκούτας – Αργυρά, Βασίλης Σακελλαράκης – Δρέπανο, Παναγιώτης Κολοκυθάς – Ψαθόπυργος, Μπάμπης Χρυσικόπουλος – Άνω Καστρίτσι, Τσάμης Νίκος – Κάτω Καστρίτσι, Νικολίτσα Μπετιχαβά – Ρίον. Οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων: Κωνσταντίνα Ντάγανου – Αραχωβίτικα, Νίκος Κοτρωνιάς – Τσελέϊκα, Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος – Αργυρά, Ηλίας Παναγιωτακόπουλος – Προαστείου, Γιώργος Βασιλακόπουλος – Κάτω Καστρίτσι, Νίκος Κορωναίος – Ρίο, Επίσης οι: Αλεξανδρόπουλος Κώστας – Σύλλογος αλιέων Αραχωβιτίκων και Τουβάκης Παναγιώτης – αθλητικός σύλλογος «Αίαντας».

Την συγκέντρωση συντόνισε η γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου Πλατανίου, Ρούλα Κωστακοπούλου.

Στο τέλος οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν, δια βοής, ψήφισμα, το οποίο θα επιδοθεί στους αρμόδιους.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σε συνέχεια της σχετικής διαβούλευσης των φορέων των Κοινοτήτων μας και των παρευρισκομένων στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ψηφίζουμε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση των 2 ανεμογεννητριών στη θέση «Περιστερόβραχος» της περιοχής Πλατανίου και απαιτούμε από την Κυβέρνηση να μην δώσει στην συγκεκριμένη περιοχή άδεια. 

Ακόμη συμφωνούμε ότι θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προκειμένου να σταματήσουμε την επερχόμενη περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής και την υποβάθμιση της ζωής μας.  

Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή μας.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δωρεάν rapid test σε Αχαΐα και Ηλεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το πρόγραμμα για την Τρίτη 4 Οκτωβρίου σε Αχαΐα και Ηλεία, έχει ως εξής:

ΗΛΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 4/10

 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στον Πύργο στη πλατεία Σάκη Καράγιωργα  στην Αίθουσα Αποστολικής Διακονίας (09:00 έως 15:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Δημαρχείο στο Τραγανό (09:15 έως 15:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Πνευματικό Κέντρο στη Ζαχάρω (09:00 έως 15:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Αγροτικό Ιατρείο στα Μακρίσια (09:00 έως 11:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Αγροτικό Ιατρείο στο Καλλίκωμο (11:45 έως 15:00)

ΑΧΑΪΑ ΤΡΙΤΗ 4/10

 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (8:15 έως 20:15)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Αιγίου στο Οίκημα Μάνας και Παιδιού (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα  (08:00 έως 20:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Σταυροπούλειο Ίδρυμα στα Βραχνέικα (08:30 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κοινοτικό Γραφείο στα Σελιανίτικα (09:00 έως 14:00)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Κέντρο Υγείας Ακράτας (09:00 έως 14:30)
 • Ανοιχτή Δειγματοληψία στο Πνευματικό Κέντρο στο Φαρραί (08:30 έως 14:30)

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται για την ανίχνευση των μη συμπτωματικών κρουσμάτων, από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests. Ο τακτικός δειγματοληπτικός έλεγχος αποτελεί ευθύνη όλων μας

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σοβαρό τροχαίο στην οδό Ηλείας στην Οβρυά – Σοβαρά 17χρονος δικυκλιστής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην οδό Ηλείας στην περιοχή της Οβρυάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr, συγκρούστηκαν δύο δίκυκλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας 17χρονος.
Στο σημείο έσπευσε η μοτοσικλέτα άμεσης επέμβασης, Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ και ένα ασθενόφορο με τους διασώστες να παραλαμβάνουν τους τραυματίες για το Νοσοκομείο.
Αστυνομικοί της Τροχαίας Πατρών διενεργούν προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου.


Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ανετράπη τζιπ στην οδό Πανεπιστημίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Νιρβάνα.

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία ανετράπη τζιπ. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα