Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θεοδωρίδου: Μικρό το όφελος από τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό από 60 ετών και κάτω

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανακοινώσεις για τα εμβόλια προχωρούν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Για τον εμβολιασμό ενημερώνουν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Έχουν περάσει δύο μήνες από την τελευταία ενημέρωση, διάστημα στο οποίο μπορεί να προκύψουν σημαντικές μεταβολές. Στις 3/5 η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνεκτιμώντας τα δεδομένα και τη βιβλιογραφία, την εμβολιαστική κάλυψη και τον χρόνο που παρήλθε, είχε διατυπώσει σύσταση εμβολιασμού τέταρτης δόσης σε άνω των 70 ετών και όσων διαμένουν σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων. Ατόμων άνω των 60 ετών με υποκείμενα. Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τα άτομα με ανοσοκαταστολή εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο.

Οι ομάδες αυτές έχουν χαμηλότερη ανοσιακή επάρκεια που εξασθενεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τις συστάσεις του Μαιου η τέταρτη δ΄ο΄ση χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά τον εμβολιασμό. Άτομα που έχουν εμβολιαστεί και έχουν νοσήσει δεν έχουν ανάγκη τέταρτης αναμνηστικής δόσης. Λόγω μεταδοτικότητας και ανοσοδιαφυγής, ο ιός ξεφεύγει από τα αντισώματα, λόγω χαλάρωσης των μέτρων και αλλαγής συμπεριφοράς των πολιτών, παρατηρείται αυξημένος αριθμός μολύνσεων. Λόγω εμβολιασμού οδηγούν σε λιγότερες αναλογικά εισαγωγές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement