Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πελετίδης: Επιβάλλεται να έχουμε υπόγειο σιδηρόδρομο, προαστιακό και γραμμικό πάρκο στην επιφάνεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο αίτημα της Πάτρας για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής και από το Ρίο έως την οδό Κανελλοπούλου και στη νέα κινητοποίηση, την προσεχή Τετάρτη, για το θέμα αυτό, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του προς τα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», η Ε.Ε. δεν εγκρίνει το κονδύλι για την πλήρη υπογειοποίηση.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε:
«Υποστηρίζεται από το Υπουργείο ότι υπάρχει εμπλοκή στη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά είναι ζητήματα που μπορούν να ξεπεραστούν.

Ζητούμε να συμπληρωθεί το κονδύλι και να βρεθεί κι άλλος τρόπος χρηματοδότησης, ώστε και στα 2.250 μέτρα που συνδέουν την Κανελλοπούλου με το Ρίο, η νέα σιδηροδρομική γραμμή να υπογειοποιηθεί.

Να γίνει έτσι πραγματικότητα το όνειρο της πόλης. Να έχουμε υπόγειο σιδηρόδρομο, προαστιακό και το γραμμικό πάρκο στην επιφάνεια, μοναδικό στην Ελλάδα, όπου για 10 χιλιόμετρα θα μπορεί κανείς να κινηθεί πεζός ή με ποδήλατο, να κάνει αθλητικές δραστηριότητες, να απολαμβάνει χώρους αναψυχής. Φιλοδοξούμε να κάνουμε πολλά πράγματα εκεί για το λαό της πόλης μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement