Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
Connect with us

Μαγειρική

Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 πακέτο πένες βρασμένες αλ ντέντε

1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

700γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου

2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

1 καρότο ξυσμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την επικάλυψη

500γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αβγά

1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε πολύ καλά μια κατσαρόλα και μετά ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πιπεριές, το πολτοποιημένο σκόρδο και το καρότο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ, διαλυμένο σε λίγο νερό και ανάλογο αλατοπίπερο. Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος, προσθέτετε τον μαϊντανό και το βασιλικό και αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ, έχετε βράσει τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις έχετε στραγγίξει. Τις ρίχνετε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και τις ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε ξανά. Από πάνω απλώνετε τον μαγειρεμένο κιμά του κοτόπουλου και τον ανακατεύετε ελαφρά με τις πέννες. Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.

Μαγειρική

Γαύρος με τομάτα στον φούρνο           

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό γαύρο

120 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 δαφνόφυλλο

100 ml λευκό ξηρό κρασί

2 τομάτες αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες

5-6 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ανθό αλατιού

κόκκους μαύρου πιπεριού

1 πρέζα ρίγανη

Εκτέλεση:

Βγάζετε το κεφάλι και τα εντόσθια από τα ψάρια, τα πλένετε καλά σε τρεχούμενο κρύο νερό και τα τοποθετείτε σε σουρωτήρι για 10΄ για να στραγγίξουν καλά. Ταυτόχρονα ετοιμάζετε μια σύβραση βάζοντας το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη να αχνιστούν και να μαλακώσουν. Κατόπιν, σβήνετε με το κρασί και μετά από 2΄-3΄ προσθέτετε την ψιλοκομμένη τομάτα. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε τον μαϊντανό και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Απλώνετε τη μισή σύβραση στο ταψί, αραδιάζετε ομοιόμορφα τον γαύρο από πάνω και συμπληρώνετε με την υπόλοιπη σύβραση από πάνω. Τοποθετείτε το ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για περίπου 10΄. Για το σερβίρισμα, πασπαλίζετε με λίγη ξερή ρίγανη.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο με φέτα         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο

1/3 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες (και το τρυφερό πράσινο μέρος)

1 ποτήρι κρασιού ρετσίνα

1 κλαδάκι δεντρολίβανο

1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε τον πάτο του τηγανιού και ακουμπάτε πάνω τα φιλέτα. Προσθέτετε λίγο από το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κοτόπουλο. Το γυρίζετε και από την άλλη πλευρά, αλατοπιπερώνετε και 2 λεπτά αργότερα ρίχνετε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη και σβήνετε τα φιλετάκια με τη ρετσίνα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί και να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος πασπαλίζετε με τη φέτα, κουνάτε ελαφρά το τηγάνι και τραβάτε από τη φωτιά. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Περισσότερα

Μαγειρική

Γλυκό γιαούρτι με ψητά κεράσια και καρύδα           

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

20 γρ. φύλλα ζελατίνης

500 γρ. κεράσια (χωρίς κουκούτσι)

15 γρ. λικέρ αμαρέτο ή νερό

50- 60 γρ. νιφάδες καρύδας

2 κιλά γιαούρτι (10% ή 2% λιπαρά)

200 γρ. μέλι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Σε μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για 5΄. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσθέτετε τα 300 γρ. κεράσια και ψήνετε για 10΄. Αφαιρείτε προσωρινά το ταψί από τον φούρνο, ραντίζετε με το αμαρέτο και πασπαλίζετε ομοιόμορφα με τις νιφάδες καρύδας. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνετε για άλλα 5΄. Αφαιρείτε το ταψί και αφήνετε τα κεράσια να κρυώσουν καλά. Σε μπλέντερ προσθέτετε τα 200 γρ. κεράσια και τα πολτοποιείτε σαν να φτιάχνατε χυμό. Μεταφέρετε τον χυμό σε μικρό σκεύος και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία του δίνετε μία βράση. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε τις μαλακές ζελατίνες που έχετε στύψει καλά και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Σε μεγάλο μπολ προσθέτετε το γιαούρτι και το μείγμα με τα κεράσια και τις ζελατίνες. Προσθέτετε, επίσης, το μέλι και με έναν αυγοδάρτη ομογενοποιείτε πάρα πολύ καλά. Προσθέτετε στο μείγμα τα ψητά κεράσια με την καρύδα και ομογενοποιείτε με απαλές κινήσεις. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να δέσει η ζελατίνη.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα