Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μπάσκετ

Προμηθέας: Ανακοίνωσε Βασίλη Μουράτο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Προμηθέας Πάτρας ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τον διεθνή γκαρντ, Βασίλη Μουράτο. Ο πρώην παίκτης και αρχηγός του Λαυρίου θα είναι κάτοικος Πάτρας για την νέα αγωνιστική σεζόν έπειτα από τρία χρόνια που πέρασε στην ομάδα των Μεσογείων.

Τη φετινή σεζόν με την φανέλα του Λαυρίου μέτρησε 11,3 πόντους, 6,3 ασίστ και 3,1 ριμπάουντ, σε μια ακόμα πολύ παραγωγική χρονιά για τον ίδιο. Θυμίζουμε πως στον Προμηθέα ανανέωσαν οι Γκίκας, Σίμπσον και ο προπονητής, Μάκης Γιατράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει: «Η ΚΑΕ Προμηθέας ανακοινώνει την συμφωνία της με τον διεθνή Έλληνα play maker, Βασίλη Μουράτο, ο οποίος την αγωνιστική σεζόν 2022-23 θα αγωνίζεται με την φανέλα της ομάδας μας!

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Προμηθέα είναι 24ων ετών (γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου του 1997), έχει ύψος 1,93 και αγωνίζεται στις θέσεις της περιφέρειας και κυρίως στο «1». Έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Γ.Σ. Αγίων Αναργύρων, ενώ η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό, στον οποίο αγωνίστηκε για μια τριετία (2014-2016).

Παράλληλα, ήταν μέλος των μικρών εθνικών ομάδων, έχοντας μεγάλη συνεισφορά στις επιτυχίες τους. Το 2013 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων της Ουκρανίας, ενώ ακολούθησαν δύο χρυσά μετάλλια, στον Βόλο το 2015 και στο Ηράκλειο το 2017, σε Εφήβους και Νέους αντίστοιχα. Το 2016-17 ο Έλληνας γκαρντ αγωνίστηκε στην Α2, με τη φανέλα του Ψυχικού, ενώ έκτοτε βρίσκεται διαρκώς στη Basket League, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες του.

Την σεζόν 2017-18 έπαιξε στον Φάρο Λάρισας, το 2018-19 αγωνίστηκε στο Περιστέρι, ενώ από το 2019 μέχρι φέτος ήταν παίκτης του Λαυρίου. Με το σύλλογο της Λαυρεωτικής, ο Μουράτος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, αποτελώντας βασικό «γρανάζι» στη πορεία της ομάδας του Χρήστου Σερέλη μέχρι τους τελικούς της Basket League την σεζόν 2020-21, ενώ την σεζόν 2021-22 μέτρησε 11,3 πόντους, 6,3 ασίστ και 3,1 ριμπάουντ, σε μια ακόμα πολύ παραγωγική χρονιά.

Τέλος, αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο νέος αθλητής της ομάδας μας είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών. Καλωσορίζουμε τον Βασίλη Μουράτο στην οικογένεια του Προμηθέα και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες!».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement