Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εκτός κινδύνου το 4 μηνών βρέφος

Παρουσίασε σπάνιας μορφής αρρυθμίας και μεταφέρθηκε τη νύχτα της Τετάρτης στο ΠΓΝΠ, τι λένε στην «Γ» ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης και η Καθηγήτρια Παιδιατρικής -Νεογνολογίας Αναστασία Βαρβαρήγου

Published

on

Εκτός κινδύνου το 4 μηνών βρέφος που εισήχθη προχθές εσπευσμένα με σπάνια αρρυθμία στο ΠΓΝΠ ανατάχθηκε και βγήκε χθες το μεσημέρι από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών και καθότι διέφυγε του κινδύνου και η κατάστασή του εκτιμάται πολύ καλή μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική όπου νοσηλεύεται.

Πραγματική μάχη ζωής έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης για να σώσει το βρέφος που παρουσίαζε σπάνια μορφής αρρυθμία. Στο ερώτημα της «Γ» κατάθεσης περισσοτέρων στοιχείων για το περιστατικό στον θεράποντα γιατρό του Διευθυντή της ΜΕΘ Εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, ο κ Ηλιάδης ανέφερε « το βρέφος εισήχθη στα Επείγοντα με σπάνια μορφής αρρυθμία. Η φαρμακευτική αγωγή δεν απέδωσε οπότε προχωρήσαμε σε ανάταξη με ηλεκτροσόκ μέθοδο που δεν είναι συνήθης για βρέφη. Η μέθοδος απέδωσε, το ζητούμενο αποτέλεσμα και το βρέφος εξήλθε της ΜΕΘ Παίδων και μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική όπου νοσηλεύεται και θα διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να μεταφερθεί στη συνέχεια σε Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα».

Εισήχθη και άλλο βρέφος με πυρετό και σπασμούς

Πολύ καλή εκτιμάται η κατάσταση του βρέφους που εισήχθη στην Παιδιατρική του ΠΓΝΠ με πυρετό και σπασμούς το οποίο παρουσιάζει συνεχή βελτίωση μετά την έγκαιρη και απολύτως ενδεδειγμένη νοσηλεία που του παρασχέθηκε στην Παιδιατρική Κλινική σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής -Νεογνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Αναστασία Βαρβαρήγου «Είχαμε όντως εισαγωγή βρέφους με πυρετό και σπασμούς το οποίο βρίσκεται τώρα σε πολύ καλή κατάσταση παρουσιάζοντας συνεχή βελτίωση μετά την ενδεδειγμένη νοσηλεία που του παρασχέθηκε» δηλώνει στην «Γ» η κ. Βαρβαρήγου.

Aξίζει να αναφέρουμε ότι το 4 μηνών αγοράκι που διακομίστηκε εκτάκτως μετά από συντονισμένη επιχείρηση του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το κοινωνικό πρόσωπο όλων όσων συνέβαλαν με τον δικό τους τρόπο για να φθάσει εγκαίρως στα χέρια των γιατρών.

Της Τέτας Γιαννάρου

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement