Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Μέσα Ιουλίου η κορύφωση του κύματος – Εκτοξεύθηκε το ιικό φορτίο στην Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού που έχει προκαλέσει την ανησυχία των ειδικών μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης την Παρασκευή (1/7). Όπως τόνισε μέσα στον μήνα αναμένουν κορύφωση του κύματος και το ιικό φορτίο στην Αττική έχει εκτοξευθεί.

«Σε περίπου 10-15 ημέρες αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Ο καθηγητής επίσης έκανε λόγο για σημαντική αύξηση στο ιικό φορτίο, η οποία είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική έφτασε αθροιστικά στο 200% μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες ενώ πρόσθεσε ότι τις τελευταίες 4 ημέρες στην ίδια περιοχή ξεπέρασε το 80%.

«Σαφώς αυξητική είναι η τάση και στην υπόλοιπη Ελλάδα» είπε ο κ. Θωμαΐδης συνοψίζοντας πως υπάρχει σοβαρή διάδοση στον πληθυσμό.

«Η Όμικρον 4 και η Όμικρον 5 δίνουν πιο σοβαρά συμπτώματα από την Όμικρον 2»

Αναφερόμενος στην Όμικρον 4 και 5 του κορονοϊού ου όπως είπε έχουν επικρατήσει στη χώρα μας, ανέφερε ότι «δίνουν» πιο σοβαρά συμπτώματα από την Όμικρον 2 ενώ σημείωσε προκαλούν επαναμολύνσεις της τάξης του 30%. «Για αυτό τον λόγο η σύσταση είναι για τους ευάλωτους και τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν και να προστατεύονται φορώντας μάσκα», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

Τέλος εξήγησε πως δεν μπορεί να δοθεί μια ακριβής πρόβλεψη για τον αριθμό που θα φτάσουν τα κρούσματα καθώς τα στελέχη του ιού άλλαξαν και τα επιδημιολογικά μοντέλα θα πρέπει να επανεκπαιδευτούν.


Ροή ειδήσεων

Advertisement