Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μεταναστευτικό – Πλακιωτάκης: Είμαστε 50% πάνω σε ροές από το καλοκαίρι του 2020

Δημοσιεύθηκε

στις

Για την πίεση που υπάρχει στα σύνορα λόγω του μεταναστευτικού και τις ροές που έχουν αυξηθεί μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης τονίζοντας πως η αύξηση αγγίζει το 50% σε σχέση με πριν από δύο χρόνια.

«Είμαστε συν 50% σε μεταναστευτικές ροές από το καλοκαίρι του 2020. Υπάρχει πίεση και στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα» επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Σε σχέση με πέρυσι έχουμε σχεδόν τριπλάσια πίεση, ενώ σε σχέση με το 2020 είναι συν 50%. Φανταστείτε, στην κορύφωση της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, και τη φετινή χρονιά έχουμε συν 50%. Μιλάμε για περίπου 15.000 αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών. Σε επίπεδο περιστατικών σχεδόν τριπλάσια περιστατικά» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

«Τα στελέχη του λιμενικού υπερβάλλουν εαυτόν»

«Τα στελέχη του λιμενικού, που έχουν δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική το τελευταίο διάστημα, επιχειρούν με αποφασιστικότητα, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τα στελέχη του λιμενικού υπερβάλλουν εαυτόν, έχουν σώσει από το 2015 έως σήμερα δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας» ξεκαθάρισε.

«Οι όποιες καταγγελίες γίνονται διερευνώνται και σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από αυτές» διευκρίνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κορύφωσης του μεταναστευτικού κύματος, ο υπουργός Ναυτιλίας απάντησε ότι «εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι», και εστίασε στην επιχειρησιακή ενίσχυση του λιμενικού σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό που έχουν ως αποτέλεσμα την εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών.


Ροή ειδήσεων

Advertisement