Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε ποιες περιοχές της Αχαΐας απαγορεύεται η κολύμβηση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Επιτρέπεται η κολύμβηση  για την κολυμβητική περίοδο 2022 στις ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας με εξαίρεση τις παρακάτω περιοχές επειδή δεν πληρούνται τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης. Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας  απαγορεύουμε την κολύμβηση για την κολυμβητική περίοδο 2022 στις παρακάτω θέσεις όπως αυτές αναφέρονται:

  • Σε όλα τα λιμάνια και μόνιμα αγκυροβόλια.
  • Σε όλη την περιοχή από την θέση «Τσαούση»(διασταύρωση) μέχρι και τη θέση    «Κολυμβητήριο Αγυιάς»  
  • Στις εκβολές του ποταμού Πείρου ( 300 μ.) αριστερά – δεξιά .
  • Στη θαλάσσια περιοχή του Αιγίου (200μ) αριστερά του ποταμού Μεγανίτη. 

Ο έλεγχος της ποιότητας θαλασσίου νερού θα συνεχισθεί σε όλη την διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου κατά μήκος όλων των ακτών της Περιφερειακής Ενότητας .Για κάθε θαλάσσια περιοχή που θα διαπιστώνεται υπέρβαση των ανωτάτων ορίων των παραμέτρων που ορίζονται από την σχετική (4) θα εκδίδεται νέα απόφαση.

Οι  Δήμοι, στους οποίους ανήκουν οι ανωτέρω παραλιακές ακτές, εξουσιοδοτούνται γιατον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών, για την καθαριότητα των ακτών με τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπηρεσιών και λοιπών φορέων, τη λήψη πρόσθετων αναγκαίων μέτρων, όπου απαιτούνται, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα θέματα Δημόσιας Υγείας και προστασίας περιβάλλοντος γενικότερα. Την ευθύνη τοποθέτησης απαγορευτικών πινακίδων  με την ένδειξη « ΝΕΡΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ έχουν οι Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.

Στις ακτές κολύμβησης της ΠΕ Αχαΐας  να τηρούνται οι κανόνες αποστάσεων προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, όπως προβλέπεται κάθε φορά από τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.) που εκδίδονται κατ’ εφαρμογή των εκάστοτε Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η εφαρμογή της παρούσας ανατίθεται στα Υγειονομικά Όργανα και στις Λιμενικές Αρχές στις περιοχές δικαιοδοσίας τους, όπως καθορίζεται από την οικεία Νομοθεσία. 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ: Δείτε τα πρόστιμα που πλήρωσε ο Δήμος για την πυρασφάλεια στα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το χέρι στην τσέπη έβαλε ο Δήμος Πατρέων για να πληρώσει τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για ελλείψεις πυρασφάλειας σε έξι σχολεία της πόλης. Το θέμα είχε αποκαλυφθεί το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Το ρεπορτάζ είχε αναδείξει ότι η Πυροσβεστική είχε διενεργήσει τους πρώτους 25 ελέγχους σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, διαπιστώνοντας πως μόλις σε 5 από αυτά τηρούνταν τα νέα μέτρα πυροπροστασίας που περιγράφονται στον κανονισμό. Από τα υπόλοιπα 20 σχολεία, σε έξι από αυτά επιβλήθηκαν πρόστιμα από 358,4 ευρώ έως 1.075,2 ευρώ.

Η εξέλιξη στην υπόθεση είναι πως σύμφωνα με εντάλματα πληρωμής που αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» από τις υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, από το πατρινό ταμείο βγήκαν 3.840 ευρώ για την πληρωμή προστίμων που είχαν επιβληθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προ μηνών.

Από τον κατάλογο των 25 πρώτων σχολείων, που είχαν ελεγχθεί, διαπιστώθηκε ότι είναι εναρμονισμένα με τους κανόνες πυροπροστασίας, τα 18ο Δημοτικό, 58ο Νηπιαγωγείο, 35ο Δημοτικό, 16ο Δημοτικό και 64ο Δημοτικό. Αντιθέτως, πρόστιμα είχε επιβάλει η Πυροσβεστική στα σχολεία Δημοτικό Ρίου, 1ο Νηπιαγωγείο Ρίου, Νηπιαγωγείο Ακταίου, 34ο Δημοτικό, 53ο Νηπιαγωγείο – εντός 64ου Δημοτικού και 26ο Δημοτικό.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πτώση Phantom F-4: Σε εξέλιξη η έρευνα για τον κυβερνήτη – ερωτηματικά για τα τελευταία λεπτά της πτήσης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κάθε διαθέσιμο μέσο, μέρα και νύχτα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, εξακολουθούν με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4, Στάθη Τσιτλακίδη. Ο 31χρονος πιλότος επέβαινε στο αεροσκάφος που κατέπεσε το πρωί της περασμένης Δευτέρας 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, κοστίζοντας τη ζωή στον συγκυβερνήτη του αεροπλάνου, Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Απαρηγόρητη η οικογένεια του νεαρού πιλότου, Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα δέχθηκε χθες συλλυπητήρια από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά, οι οποίοι μετέβησαν στο πατρικό σπίτι του 29χρονου υποσμηναγού στην Αρκαδία, έχοντας μια εγκάρδια συνομιλία με τον πατέρα του.

Την ίδια ώρα, η επιχείρηση εντοπισμού του έτερου επιβαίνοντα στο σκάφος, Στάθη Τσιτλακίδη υποστηρίζεται από τρία ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Πολεμικής αεροπορίας, αλλά και ένα υποβρύχιο drone με δυνατότητα έρευνας σε βάθος έως και 100 μέτρων, καθώς η θαλάσσια περιοχή που έχει επισημανθεί ως πιθανή για την εξεύρεση του ελικοπτέρου εκτείνεται σε 8 ναυτικά μίλια, ανοιχτά του Κατακόλου.

Επιπλέον, ένα C-130 απελευθερώνει φωτιστικές βόμβες, προκειμένου να διευκολυνθούν τα σωστικά συνεργεία στο έργο τους τις βραδινές ώρες, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, Super Puma και ένα ελικόπτερο Agusta Bell. Στο έργο της αναζήτησης του Στάθη Τσιτλακίδη συμμετέχουν δυνάμεις της Π.Υ. Πύργου και του Π.Κ. Κρεστένων, αλλά και ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ Αράξου, με τις έρευνες να κατευθύνονται, κατά πληροφορίες, σε δύο κρίσιμα σημεία.

Την ίδια ώρα, με την ελπίδα να σβήνει τελευταία, κάτοικοι στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του 31χρονου κυβερνήτη περιμένουν κάποιο σημάδι ζωής από τον Στάθη Τσιτλακίδη, τον οποίο περιγράφουν ως ένα πολύ καλό παιδί, το οποίο δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του. Αντίθετα, όταν τύχαινε να περάσει πάνω από την γενέτειρά του, ο Στάθης Τσιτλακίδης πετούσε χαμηλά, για να χαιρετίσει με αυτόν τον τρόπο τους συγχωριανούς του, αντλώντας δύναμη από την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Πάνω από το χωριό του στα Δολιανά Αρκαδίας συνήθιζε να πετάει και ο Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, με τον πατέρα του, Κώστα να περιγράφει χθες την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένειά του, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει την τραγωδία. «Η μητέρα του δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον. Τα αδέρφια του είναι σε κατάσταση σοκ. Ήταν πολύ αγαπημένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τουρούτσικας, μεταφέροντας μερικές από τις στιγμές που πέρασε, μετά από μήνες, με τον άτυχο γιο του το περασμένο Σαββατοκύριακο, που συνιστούν πλέον την «καλύτερη ανάμνηση» από τον νεαρό πιλότο.

«Τον συνάντησα τελευταία φορά το Σαββατοκύριακο, μετά από καιρό. Ήταν η τελευταία φορά που μείναμε μαζί και η πρώτη φορά που καθίσαμε μαζί τόσες ώρες. Αφορμή στάθηκε ο αγώνας του ινδάλματός του, του Τσιτσιπά, συζητούσαμε για ώρες».

Μιλώντας στο Mega ο Κώστας Τουρούτσικας τόνισε πως «για εμάς αυτό ήταν το τελειωτικό μας χτύπημα σαν οικογένεια. Ήταν ένα παιδί πολύ συνεσταλμένο, μεθοδικό και δεν θα μπορέσουμε να το αντέξουμε αυτό το πλήγμα». Αναφερθείς στο τραγικό συμβάν, παρατήρησε ακόμη για το γιο του πως «δεν σκοτώθηκε από μόνος του, άλλος οδηγούσε, χωρίς να θέλω να πω ότι έφταιγε ο άλλος ο πιλότος». «Δεν ήταν στο χέρι του να κάνει κάτι, δεν βοήθησε τον εαυτό του, δεν έκανε extreme πράγματα. Αν οδηγούσε μόνος του, μπορεί και να ζούσε» πρόσθεσε ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού, τονίζοντας: «Εμένα με σκοτώνει το αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να προφυλαχτεί, να κάνει μια προσπάθεια. Αυτός πέρασε από τη ζωή στον θάνατο σε ντε τε χρόνο. Δεν μπορώ να το χωνέψω, γιατί δεν τον έβλεπα πολύ», σε δηλώσεις του, στον Alpha.

«Έχουμε σχέδιο» για τον Ερντογάν

Παράλληλα, ο πατέρας του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, μίλησε για το ήθος και την αγάπη του 29χρονου για την πατρίδα και τη δουλειά του. «Το παιδί αγαπούσε πολύ τη δουλειά του. Τελευταία ημέρα που τον είδα – είχα να τον δω πέντε μήνες – μου λέει “όλα καλά”, του λέω “πρόσεξε γιατί ο Ερντογάν είναι ύπουλος”. Όχι μου λέει, “έχουμε σχέδιο να αντιμετωπίσουμε τα πάντα”. Μου είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι δεν τον ενδιέφερε αν ζήσει ή αν πεθάνει», είπε βουρκωμένος, στο Action24, ο Κώστας Τουρούτσικας.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού «το όνειρό του ήταν μόνο η πατρίδα, δεν τον ενδιέφεραν, ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Αγαπούσε πολύ την πατρίδα. Ήταν ταμένος στο να γίνει πιλότος». Ο ίδιος αποκάλυψε ακόμη πως ο γιός του «δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών», παρότι «του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά και εκείνος μου είπε, όχι, θα δηλώσω πρώτη την Ικάρων. Τη δήλωσε πρώτη και καταστραφήκαμε όλοι», κατέληξε.

Αναπάντητα ερωτηματικά

Τρία πλέον εικοσιτετράωρα μετά την πτώση του αεροσκάφους και με τις έρευνες σε εξέλιξη για το δεύτερο χειριστή, στο επίκεντρο έχουν τεθεί οι συνθήκες του δυστυχήματος, καθώς το αεροσκάφος πετούσε με 800 χλμ/ώρα τη στιγμή της συντριβής.

Υπενθυμίζεται ότι ένα ζεύγος μαχητικών σηκώθηκε στις 10.15 το πρωί της περασμένης Δευτέρας από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, για εκτελέσει μια δύσκολη άσκηση, δηλαδή χαμηλή πτήση με ελιγμούς στα μόλις 300 πόδια. Για 15 λεπτά τα δύο μαχητικά πετούσαν χαμηλά στα 100 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, με πολύ υψηλές ταχύτητες.
Ένα τέταρτο μετά, στις 10:30 το αεροσκάφος δεν φαίνεται στα ραντάρ και ενεργοποιείται το πρωτόκολλο διάσωσης, με δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας ένα του Πολεμικού Ναυτικού και πλωτά του λιμενικού να αναλαμβάνουν την έρευνα. Στα επόμενα λεπτά, τμήματα του αεροσκάφους εντοπίζονται στη θάλασσα και εκκινεί η περισυλλογή τους. Εκτιμάται ότι η άτρακτος του αεροσκάφους έχει πέσει σε βάθος 1.000 μέτρων, σε χαράδρα που υπάρχει στην περιοχή. Λόγω του μεγάλου βάθους, εξετάζεται ακόμη η αποστολή του πλοίου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυτίλος», για να συνδράμει στον εντοπισμό του. Όπως μετέδωσε το protothema.gr, δευτερόλεπτα πριν το F-4 Phantom πέσει στη θάλασσα οι πιλότοι του μαχητικού έκαναν κλειστή στροφή κινούμενοι σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τη θάλασσα, ενώ καμία επικοινωνία τους δεν φαίνεται να έχει καταγραφεί τα μοιραία λεπτά της πτήσης, πριν από την πτώση.

protothema.gr

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

3 ευρώ ανά διέλευση με επιδότηση-Νέα αντιπρόταση για μείωση του κόστους στα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» ζητούν οι εργαζόμενοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη μείωση του κόστους διέλευσης από τη γέφυρα Ρϊου-Αντιρρίου ζητούν εργαζόμενοι, που έστειλαν σχετική επιστολή στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στους αρμόδιους υπουργούς, στους βουλευτές Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, στους αντιπεριφερειάρχες Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας και στους δημάρχους Πατρέων, Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Δωρίδος.

Στη νέα πρόταση που καταθέτουν ζητούν η κάθε διέλευση να κοστίζει 3 ευρώ και αναλύουν τον τρόπο, που αυτό θα επιτευχθεί.
Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρουν:

«Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί, από 01.01.2023 η «Γέφυρα Α.Ε.» προέβη σε αύξηση του μηνιαίου κόστους χρήσης του προγράμματος “e-pass” από 242 ευρώ σε 295 ευρώ (τα ποσά υπολογίζονται για 44 διελεύσεις – 22 ημέρες εργασίας) δηλ. από 5,5 ευρώ/διέλευση σε 6,7 ευρώ/ανά διέλευση.

Η άμεση αντίδρασή μας και η πίεση που ασκήθηκε στην εταιρεία από την Πολιτεία, είχε ως αποτέλεσμα να ανακοινωθεί από τη «Γέφυρα Α.Ε.» ένα νέο πακέτο που θα έχει ισχύ από 01.04.2023, το οποίο προσφέρεται στην τιμή των 232 ευρώ μηνιαίως για 44 διελεύσεις, δηλαδή 5,3 ευρώ/διέλευση, με την προϋπόθεση το ποσό αυτό να έχει εξοφληθεί μέχρι την 17η διέλευση. Από την 18η έως και την 44η η εταιρεία το παρουσιάζει ως δωρεάν διελεύσεις οι οποίες όμως έχουν προπληρωθεί. Το νέο πρόγραμμα για οποιοδήποτε άλλο αριθμό διελεύσεων είναι ακριβότερο από πέρυσι, ενώ για λιγότερες από 34 ή περισσότερες από 52 είναι ακριβότερο και από το φετινό».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα