Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Ταλιατέλες με πελτέ και σκόρδο          

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. ταλιατέλες

Για τη σάλτσα:

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

8-10 σκελίδες φρέσκο σκόρδο, σπασμένες ή χοντροκομμένες

1 ½ κουτ. σούπας τοματοπελτέ

50 ml λευκό ξηρό κρασί

½ κουτ. γλυκού θυμάρι, φρέσκο ή ξερό

10 φύλλα βασιλικό, φρέσκο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

μπόλικο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Αν δεν χρησιμοποιήσετε φρέσκα σκόρδα, μειώνετε την ποσότητα του σκόρδου στις 2 σκελίδες ξερού.

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες al dente. Τις σουρώνετε και κρατάτε 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα σκόρδα, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους και να μαλακώσουν, χωρίς να καούν και μαυρίσουν. Προσθέτετε τον τοματοπελτέ, το κρασί, το νερό που κρατήσατε, το θυμάρι, πιπέρι και λίγο αλάτι. Ρίχνετε μέσα τις ταλιατέλες και ανακατεύετε ώστε να ενωθούν με τη σάλτσα. Όταν η σάλτσα έχει δέσει, προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα. Σερβίρετε με επιπλέον βασιλικό και μαύρο πιπέρι.


Ροή ειδήσεων

Advertisement