Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Ν. Πιτσίλκας: «Θέλουν να πλήξουν εμένα και τον Λιόλιο»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Νίκος Πιτσίλκας μιλάει για πρώτη φορά και απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις του SPORT24 και του Γιάννη Φιλέρη. Τι έκανε με τους 105 διαιτητές που βρήκε στην Α1, ποιες καινοτομίες εφάρμοσε, πόσοι διαιτητές τιμωρήθηκαν, γιατί είναι αισιόδοξος και πως τοποθετείται στα θέματα της κριτικής που του ασκήθηκε.

Αν κάτι χαρακτηρίζει το Νίκο Πιτσίλκα είναι η άνευ όρων προσήλωση στη διαιτησία. Εντάξει δεν ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ ονειρευόμενος να σφυρίζει φάουλ, βήματα και νταμπλ – ντριμπλ, μετά τη δεκαετή διαδρομή του στα γήπεδα, ωστόσο (σε ΓΣ Λάρισας, ΕΦΕΤ και ΕΑΛ) κρέμασε τα παπούτσια στο ντουλάπι του σπιτιού του και την σφυρίχτρα του διαιτητή γύρω από το λαιμό του.

Στα 25 του πήρε το χρίσμα ξεκινώντας μια καριέρα που συνεχίζεται -από άλλο πόστο- ακόμη και τώρα που πάτησε τα 64. Έχοντας επισκεφτεί- όπως λέει και το βιογραφικό του- 40 χώρες και στις πέντε ηπείρους, έχοντας μπει 1250 φορές σε αεροπλάνο (!) έχοντας περίπου 900 αγώνες στο ενεργητικό του σε Ελλάδα και Ευρώπη με 26 τελικούς (ανάμεσά τους σε δυο Ευρωμπάσκετ, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και το ολυμπιακό τουρνουά γυναικών το 2000) σε όλες τις διοργανώσεις και συμμετοχή σχεδόν σε 70 ελληνικά και διεθνή σεμινάρια, η αποχώρηση του από την αγωνιστική δράση, ήταν σίγουρο ότι θα τον οδηγήσει στην διεύθυνση της διαιτησίας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement