Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι μάσκες, οι κολοτούμπες, η ντροπή και η ενότητα

Απ’ όλα είχε η επόμενη ημέρα της συγκρότησης του Προεδρείου στον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, η συγκρότηση του προεδρείου του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, που προήλθε από τις πρόσφατες εκλογές.

Στη «μυστική» ψηφοφορία επισφραγίστηκε η συμφωνία των παρατάξεων του Γιώργου Βαγενά και του Κώστα Ζαφειροπούλου, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις άλλων παρατάξεων, που κάνουν λόγο σε ανακοινώσεις τους, για «μάσκες που έπεσαν και λυκοφιλίες».

Ο νέος πρόεδρος Κ. Ζαφειρόπουλος, έκανε λόγο για ενότητα και συνεργασία, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στη συνεργασία με τον κ. Βαγενά. Αναλυτικά:

 

 

Κ. Ζαφειρόπουλος: «Μονόδρομος η  ενότητα και η συνεργασία»

 

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στέλνει ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος.

 Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Κ. Ζαφειρόπουλου, επικεφαλής του «Ενωμένου  Πατρινού Εμπορίου» ανέφερε τα εξής: «Συναισθανόμενοι των ευθυνών μας απέναντι στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, ειδικά σε περίοδο που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και χρειάζεται τον Σύλλογο δυνατό και ενωμένο στο πλευρό του, o πλειοψηφών σύμβουλος κ. Βαγενάς Γεώργιος κάλεσε όλες τις παρατάξεις για κοινό διαπαραταξιακό προεδρείο χάριν της ενότητας. Οι δύο πρώτες σε ψήφους παρατάξεις των εκλογών, «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» και «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» ανταποκρίθηκαν και ήρθαν σε συνεννόηση. Ο Σύλλογος δεν μπορούσε να μείνει ακυβέρνητος. Τα προβλήματα των συναδέλφων δεν μπορούν να περιμένουν. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε Πρόεδρο τον κ. Ζαφειρόπουλο Κωνσταντίνο. Ο νέος Πρόεδρος στηριζόμενος στο ενωτικό πνεύμα συνεργασίας των δύο παρατάξεων αλλά και όλου του συμβουλίου καθώς και την στήριξη του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας κ. Βαγενά ευχαριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο που τον εξέλεξε στην τιμητική αυτή θέση και υπόσχεται να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ενότητα και την αποτελεσματική δράση του ιστορικού μας Συλλόγου».

Ο κ. Ζαφειρόπουλος ρωτήθηκε από την «Γ» για να σχολιάσει τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι άλλες παρατάξεις αλλά ο ίδιος δήλωσε: «ουδέν σχόλιο» και επανέλαβε «ήταν και παραμένει για μένα μονόδρομος η συνεργασία με σκοπό για την εύρυθμη λειτουργία του ιστορικού Εμπορικού Συλλόγου».

 

 

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

«Ντράπηκε και η ντροπή»

Από την «Εμπορική Ανανέωση» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού μας Συλλόγου για τη συγκρότηση του σε Σώμα αναρωτιόμαστε πως κάποιοι θα συνεχίσουν να κοιμούνται έχοντας τη συνείδηση τους καθαρή και πως αύριο θα κυκλοφορήσουν στην τοπική αγορά! Οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκαν οι λυκοφιλίες και οι συμμαχίες στο βωμό των αξιωμάτων. Ο απόλυτος εκφυλισμός! Κύριοι δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Και αυτό δεν είναι προειδοποίηση, είναι η δέσμευσή μας απέναντι σε όλους τους συναδέλφους». Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Ρούπας Γιάννης, Γουρδούπης Τάκης (μέλη του Δ.Σ) και Παντελής Μιχάλης

 

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

«Κωλοτούμπες και μασκάρεμα»

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», που εκπορσωπείται στο Δ.Σ. από τους Κ. Τηλιγάδη και Χ. Κωνσταντακόπουλο, αφού ευχαριστεί όλους όλοι την στήριξαν, δεσμεύεται ότι «θα βρίσκεται στο πλευρό κάθε αυταπασχολούμενου και μικρού επαγγελματία-εμπόρου διεκδικώντας αγωνιστικά για την επιβίωσή μας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας τσακίζει καθημερινά, κόντρα σε όσους στάθηκαν απέναντι στα συμφέροντά μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να ζωντανέψει ο σύλλογος, να γίνουν κινητοποιήσεις με αιτήματα που ανακουφίζουν το μικρό επαγγελματία». Σχολιάζοντας τη συγκρότηση του προεδρείου, σημειώνει: «Όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο με διαγραφές ενεργών μελών, ανύπαρκτους οικονομικούς απολογισμούς, τραμπουκισμούς, σεκιουριτάδες τις μέρες των αρχαιρεσιών και όλα αυτά ντυμένα με επικλήσεις στο καταστατικό και στο δήθεν ενδιαφέρον για την ομαλή διενέργεια των εκλογών. Από την πρώτη στιγμή και κατά τη διάρκεια των εκλογών καταγγείλαμε όλες αυτές τις ενέργειες, αλλά και όσους τις αποσιώπησαν.

Η Αγωνιστική Συνεργασία δεν πρόκειται να δώσει στήριξη σε καμία από τις παρατάξεις που όλο το προηγούμενο διάστημα από κοινού συμπορεύτηκαν και που μπροστά στις αρχαιρεσίες αποφάσισαν να ψευτοκαβγαδίσουν για τις καρέκλες, αλλά και με όσους κρύφτηκαν πίσω από την “ενότητα” του Συλλόγου και τώρα αποφάσισαν να εξυπηρετήσουν χωριστά συμφέροντα. Είναι οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που με τη στάση τους απέδειξαν πως τελικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ποιος θα κρατάει το τιμόνι στην κατρακύλα του Εμπορικού Συλλόγου, και δεν τους καίγεται καρφί για την επιβίωση των συναδέλφων μας.

Όλα κρίνονται δια του αποτελέσματος, οι μάσκες έπεσαν και η «σύμπλευση» τελικά έχει στόχο το ποιος θα έχει το πάνω χέρι μέσα στον Εμπορικό Σύλλογο. Ξέπλυμα με συνεργασίες και διαπαραταξιακές εκπροσωπήσεις στη νοθεία του μητρώου και των εκλογών δεν πρόκειται να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με εντιμότητα και ειλικρίνεια απέναντι στους συναδέλφους όπως τόσα χρόνια. Όσο γι’ αυτούς που αποφάσισαν να γλύψουν εκεί που έφτυσαν δεν μας εκπλήσσουν, είναι γνωστή πρακτική των πολιτικών φορέων που εκπροσωπούν, μαθημένοι στις κωλοτούμπες και το μασκάρεμα».

 

 

 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Πρόεδρος: Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος

Α΄Αντιπρόεδρος:Βαγενάς Γεώργιος

Β΄Αντιπρόεδρος:Ρώρος Αντώνιος

Γ΄Αντιπρόεδρος:Αγγελόπουλος Χρήστος

Γενικός Γραμματέας: Νικολακόπουλος Αναστάσιος

Ειδικός Γραμματέας: Σολωμός Xρήστος

Ταμίας:        Διονυσάτου Ερμιόνη

Αναπληρωτής Ταμίας:Λευκαδίτης Γεώργιος

Έφορος Βιβλιοθήκης & Ψηφιοποιημένου ή μη ιστορικού Αρχείου και Κοσμήτορας:Νικολακόπουλος Αναστάσιος

Eκπρόσωποι Τύπου: Ρώρος Αντώνιος, Διονυσάτου Ερμιόνη

Μέλη: Μακρής Ευθύμιος, Κατσιγιάννης Γεράσιμος Στριφτούλιας Βασίλειος, Ρούπας Ιωάννης, Γουρδούπης Παναγιώτης, Τηλιγάδης Κωνσταντίνος, Κωνσταντακόπουλος Χρήστος

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήκωσαν τα χέρια ψηλά-Αντίδραση λογιστών στην παράταση της τελευταίας στιγμής για την απογραφή στο «ΕΡΓΑΝΗ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αντίδραση των λογιστών και φοροτεχνικών προκάλεσε η ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής του Υπουργείου Εργασίας, αργά προχθές, για την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου συνοδεύθηκεκαι από στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, και στην Πάτρα, περίπου οι 7 στους 10 εργαζομένους απογράφηκαν έγκαιρα και χωρίς καθυστέρηση!
«Θα υπάρχουν πολλά λάθη και ανακρίβειες, υποβάλλαμε δηλώσεις με το πιστόλι στον κρόταφο, η παράταση δόθηκε εν μέσω αργίας στην Πάτρα, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία» δηλώνει ο Αλέξανδρος Μπογιάκης, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Αχαΐας.

«Οι επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς ακόμα για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων και κατά την διάρκεια της απογραφής, αλλά και μετά από αυτή» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΦΕΕ) σε χθεσινή της ανακοίνωση σύμφωνα στην οποία ζητά από τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη άμεση ενημέρωση, κάθε βαθμίδας φορέων επιχειρήσεων» για το Ψηφιακό Ωράριο και την Ψηγιακή Κάρτα Εργασίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, επί συνόλου 2,4 εκατ. εργαζομένων, έως το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου -μια ημέρα πριν την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας- οι εγγραφές αντιστοιχούσαν σε 974.000 εργαζομένους. Έως τις 6.00 μ.μ. της Τετάρτης είχαν γίνει εγγραφές για 1.346.205 εργαζομένους (ποσοστό 55,8%% επί του συνόλου) ενώ επί συνόλου 290 χιλ. επιχειρήσεων είχαν εγγραφεί οι 196 χιλ. (ποσοστό 67%).

«Οι λογιστές έβαλαν σε προτεραιότητα υποχρεώσεις που είχαν και έχουν ποινικές ευθύνες και οικονομικές επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις. Μπορεί η πλατφόρμα να ήταν ανοιχτή αλλά δεν δώσατε ποτέ σαφείς οδηγίες λειτουργίας, τις οποίες προφανώς ξεχάσατε στο συρτάρι σας» αναφέρει στην επιστολή της στον Υπουργό η ΠΟΦΕΕ και καλεί «τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς των επιχειρήσεων να εκφράσουν επιτέλους την έντονη δυσαρέσκεια τους».

Ο χρόνος μέχρι τις 20/12 που παρατάθηκε η απογραφή δεν είναι αρκετός υποστηρίζουν λογιστές – φοροτεχνικοί κατηγορώντας το υπουργείο ότι δεν έχει δώσει «καμία απολύτως σημασία στα προβλήματα που σας έχουν μεταφερθεί απ’ όλα τα μέρη της χώρας, από χιλιάδες επιχειρήσεις, από συνδικαλιστικούς φορείς όλων των βαθμίδων».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται το Σάββατο(3/12)

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον πολυαγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΤ. ΣΠΑΝΟ
(ΕΤΩΝ 84)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κρήνης Πατρών.
Η σύζυγος. Τα παιδιά του. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Τον αγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΙΩΑΝ. ΠΑΝΟΥΣΗ
(ΣΥΝ/ΧΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟ – ΕΤΩΝ 60)
Κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρίνου Αχαΐας.
Η σύζυγος: Μαρία. Η κόρη του: Αναστασία Πανούση. Η μητέρα του: Δήμητρα (χήρα) Ιωάν. Πανούση. Οι λοιποί συγγενείς.
Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

Την πολυαγαπημένη μας
ΛΟΥΙΖΑ (χήρα) ΑΡΙΣΤ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 98)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Πατρών.
Η κόρη της: Ελένη Αναγνωστοπούλου. Οι εγγονοί: Αριστείδης Στεφανίδης, Γιώργος Στεφανίδης. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Τον πολυαγαπημένο μας
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΙΩΑΝ. ΤΕΓΚΕΛΙΔΗ
(ΕΤΩΝ 91)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρίου.
Η σύζυγος: Ελένη (Έλλη). Τα παιδιά του: Γιάννης και Αθηνά, Βαγγέλης και Αναστασία. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί: Αδαμάντιος, Χριστίνα, Ελένη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Την πολυαγαπημένη μας
ΕΛΕΝΗ (χήρα) ΔΙΟΝ. ΚΟΡΦΙΑΤΗ
(ΕΤΩΝ 88)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 10 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Παπαθωμά. Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Κοιμητήριο Αγίου Μηνά.
Τα παιδιά: Νικόλαος Κορφιάτης, Λάμπρος Κορφιάτης. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Τηλ. επικ.: 2610-426.787, 6973-698.042, 6906-611.060. Ευβοίας 199. Εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο.

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία
ΑΝΔΡΙΑΝΑ (χήρα) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΟΥΚΑ
(ΕΤΩΝ 94)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Σαντομερίου Αχαΐας.
Τα παιδιά: Γεώργιος και Στέλλα Ντούκα, Ευανθία και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Νικολίτσα και Διονύσιος Θεοδόσης. Τα εγγόνια: Μαρία-Ανδριάνα και Σωτήριος-Γεράσιμος, Σπυριδούλα, Σπυρίδων-Νεκτάριος, Ιωάννης-Σάββας. Τα δισέγγονα: Εμμέλεια, Εριέττα. Τα αδέλφια: Ηλίας και Αγγελική Μάρκου, Βικτωρία Μάρκου. Οι ανιψιοί. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφεία Τελετών – Μνημοσύνων ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Αγ. Ιωάννη Πράτσικα 165, Πάτρα. Τηλ.: 2610-361.555. Κιν.: 6979-140.091, 6975-730.357.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το εορταστικό ωράριο που προτείνεται από τον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών

για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2022-2023, είναι το εξής:

 

 

Κυριακή 11/12/2022 11.00 – 17.00
Δευτέρα 12/12/2022 09.00 – 14.30
Τρίτη 13/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Τετάρτη 14/12/2022 09.00 – 14.30
Πέμπτη 15/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Παρασκευή 16/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Σάββατο 17/12/2022 10.00 – 16.00
Κυριακή 18/12/2022 11.00 – 17.00
Δευτέρα 19/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Τρίτη 20/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Τετάρτη 21/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Πέμπτη 22/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Παρασκευή 23/12/2022 09.00 – 21.00
Σάββατο 24/12/2022 10.00-19.00
Κυριακή 25/12/2022 ΑΡΓΙΑ
Δευτέρα 26/12/2022 ΑΡΓΙΑ
Τρίτη 27/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Τετάρτη 28/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Πέμπτη 29/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Παρασκευή 30/12/2022 09.00-21.00
Σάββατο 31/1/2022 10.00-19.00
Κυριακή 1/1/2023 ΑΡΓΙΑ
Δευτέρα 2/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ
Παρασκευή 6/1/2023 ΑΡΓΙΑ
  • Για τους εργαζόμενους θα πρέπει να τηρηθούν όσα εκ του Νόμου ορίζονται.

 

 

Το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.Π. σας εύχεται καλές δουλειές & καλές γιορτές!

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα