Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι μάσκες, οι κολοτούμπες, η ντροπή και η ενότητα

Απ’ όλα είχε η επόμενη ημέρα της συγκρότησης του Προεδρείου στον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, η συγκρότηση του προεδρείου του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, που προήλθε από τις πρόσφατες εκλογές.

Στη «μυστική» ψηφοφορία επισφραγίστηκε η συμφωνία των παρατάξεων του Γιώργου Βαγενά και του Κώστα Ζαφειροπούλου, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις άλλων παρατάξεων, που κάνουν λόγο σε ανακοινώσεις τους, για «μάσκες που έπεσαν και λυκοφιλίες».

Ο νέος πρόεδρος Κ. Ζαφειρόπουλος, έκανε λόγο για ενότητα και συνεργασία, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στη συνεργασία με τον κ. Βαγενά. Αναλυτικά:

 

 

Κ. Ζαφειρόπουλος: «Μονόδρομος η  ενότητα και η συνεργασία»

 

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στέλνει ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου της Πάτρας, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος.

 Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Κ. Ζαφειρόπουλου, επικεφαλής του «Ενωμένου  Πατρινού Εμπορίου» ανέφερε τα εξής: «Συναισθανόμενοι των ευθυνών μας απέναντι στον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, ειδικά σε περίοδο που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα και χρειάζεται τον Σύλλογο δυνατό και ενωμένο στο πλευρό του, o πλειοψηφών σύμβουλος κ. Βαγενάς Γεώργιος κάλεσε όλες τις παρατάξεις για κοινό διαπαραταξιακό προεδρείο χάριν της ενότητας. Οι δύο πρώτες σε ψήφους παρατάξεις των εκλογών, «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων» και «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» ανταποκρίθηκαν και ήρθαν σε συνεννόηση. Ο Σύλλογος δεν μπορούσε να μείνει ακυβέρνητος. Τα προβλήματα των συναδέλφων δεν μπορούν να περιμένουν. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε Πρόεδρο τον κ. Ζαφειρόπουλο Κωνσταντίνο. Ο νέος Πρόεδρος στηριζόμενος στο ενωτικό πνεύμα συνεργασίας των δύο παρατάξεων αλλά και όλου του συμβουλίου καθώς και την στήριξη του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας κ. Βαγενά ευχαριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο που τον εξέλεξε στην τιμητική αυτή θέση και υπόσχεται να δώσει όλες του τις δυνάμεις για την ενότητα και την αποτελεσματική δράση του ιστορικού μας Συλλόγου».

Ο κ. Ζαφειρόπουλος ρωτήθηκε από την «Γ» για να σχολιάσει τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι άλλες παρατάξεις αλλά ο ίδιος δήλωσε: «ουδέν σχόλιο» και επανέλαβε «ήταν και παραμένει για μένα μονόδρομος η συνεργασία με σκοπό για την εύρυθμη λειτουργία του ιστορικού Εμπορικού Συλλόγου».

 

 

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

«Ντράπηκε και η ντροπή»

Από την «Εμπορική Ανανέωση» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού μας Συλλόγου για τη συγκρότηση του σε Σώμα αναρωτιόμαστε πως κάποιοι θα συνεχίσουν να κοιμούνται έχοντας τη συνείδηση τους καθαρή και πως αύριο θα κυκλοφορήσουν στην τοπική αγορά! Οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκαν οι λυκοφιλίες και οι συμμαχίες στο βωμό των αξιωμάτων. Ο απόλυτος εκφυλισμός! Κύριοι δεν θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Και αυτό δεν είναι προειδοποίηση, είναι η δέσμευσή μας απέναντι σε όλους τους συναδέλφους». Την ανακοίνωση υπογράφουν οι: Ρούπας Γιάννης, Γουρδούπης Τάκης (μέλη του Δ.Σ) και Παντελής Μιχάλης

 

 

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ

«Κωλοτούμπες και μασκάρεμα»

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», που εκπορσωπείται στο Δ.Σ. από τους Κ. Τηλιγάδη και Χ. Κωνσταντακόπουλο, αφού ευχαριστεί όλους όλοι την στήριξαν, δεσμεύεται ότι «θα βρίσκεται στο πλευρό κάθε αυταπασχολούμενου και μικρού επαγγελματία-εμπόρου διεκδικώντας αγωνιστικά για την επιβίωσή μας, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας τσακίζει καθημερινά, κόντρα σε όσους στάθηκαν απέναντι στα συμφέροντά μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να ζωντανέψει ο σύλλογος, να γίνουν κινητοποιήσεις με αιτήματα που ανακουφίζουν το μικρό επαγγελματία». Σχολιάζοντας τη συγκρότηση του προεδρείου, σημειώνει: «Όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώθηκε στον Εμπορικό Σύλλογο με διαγραφές ενεργών μελών, ανύπαρκτους οικονομικούς απολογισμούς, τραμπουκισμούς, σεκιουριτάδες τις μέρες των αρχαιρεσιών και όλα αυτά ντυμένα με επικλήσεις στο καταστατικό και στο δήθεν ενδιαφέρον για την ομαλή διενέργεια των εκλογών. Από την πρώτη στιγμή και κατά τη διάρκεια των εκλογών καταγγείλαμε όλες αυτές τις ενέργειες, αλλά και όσους τις αποσιώπησαν.

Η Αγωνιστική Συνεργασία δεν πρόκειται να δώσει στήριξη σε καμία από τις παρατάξεις που όλο το προηγούμενο διάστημα από κοινού συμπορεύτηκαν και που μπροστά στις αρχαιρεσίες αποφάσισαν να ψευτοκαβγαδίσουν για τις καρέκλες, αλλά και με όσους κρύφτηκαν πίσω από την “ενότητα” του Συλλόγου και τώρα αποφάσισαν να εξυπηρετήσουν χωριστά συμφέροντα. Είναι οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που με τη στάση τους απέδειξαν πως τελικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να ποιος θα κρατάει το τιμόνι στην κατρακύλα του Εμπορικού Συλλόγου, και δεν τους καίγεται καρφί για την επιβίωση των συναδέλφων μας.

Όλα κρίνονται δια του αποτελέσματος, οι μάσκες έπεσαν και η «σύμπλευση» τελικά έχει στόχο το ποιος θα έχει το πάνω χέρι μέσα στον Εμπορικό Σύλλογο. Ξέπλυμα με συνεργασίες και διαπαραταξιακές εκπροσωπήσεις στη νοθεία του μητρώου και των εκλογών δεν πρόκειται να κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με εντιμότητα και ειλικρίνεια απέναντι στους συναδέλφους όπως τόσα χρόνια. Όσο γι’ αυτούς που αποφάσισαν να γλύψουν εκεί που έφτυσαν δεν μας εκπλήσσουν, είναι γνωστή πρακτική των πολιτικών φορέων που εκπροσωπούν, μαθημένοι στις κωλοτούμπες και το μασκάρεμα».

 

 

 

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Πρόεδρος: Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος

Α΄Αντιπρόεδρος:Βαγενάς Γεώργιος

Β΄Αντιπρόεδρος:Ρώρος Αντώνιος

Γ΄Αντιπρόεδρος:Αγγελόπουλος Χρήστος

Γενικός Γραμματέας: Νικολακόπουλος Αναστάσιος

Ειδικός Γραμματέας: Σολωμός Xρήστος

Ταμίας:        Διονυσάτου Ερμιόνη

Αναπληρωτής Ταμίας:Λευκαδίτης Γεώργιος

Έφορος Βιβλιοθήκης & Ψηφιοποιημένου ή μη ιστορικού Αρχείου και Κοσμήτορας:Νικολακόπουλος Αναστάσιος

Eκπρόσωποι Τύπου: Ρώρος Αντώνιος, Διονυσάτου Ερμιόνη

Μέλη: Μακρής Ευθύμιος, Κατσιγιάννης Γεράσιμος Στριφτούλιας Βασίλειος, Ρούπας Ιωάννης, Γουρδούπης Παναγιώτης, Τηλιγάδης Κωνσταντίνος, Κωνσταντακόπουλος Χρήστος

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Θα χυθεί άπλετο φως»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μόνο σε θερινή ραστώνη δεν παραπέμπει το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, και αφότου έγινε το «μπαμ» με την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.  Κυριακάτικα, και νωρίς το πρωί, ο Ιάσονας Φωτήλας έκανε σχετική παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό Open, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν. Και η κυβέρνηση αυτό έχει σκοπό να κάνει, να ρίξει άπλετο φως σε όλη αυτήν την υπόθεση».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη εργασίες για άρση επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ανατολικής Αιγιάλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση και καθιστούν ασφαλέστερες τις μετακινήσεις στην Ανατολική Αιγιάλεια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στο πλαίσιο του έργου που αφορά την άρση επικινδυνότητας επαρχιακού οδικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία, ιδιαίτερα στα ορεινά, έχουν εκδηλωθεί καθιζήσεις.
Οι εργασίες που εκτελούνται τμηματικά από την Διεύθυνση Έργων της ΠΕ Αχαΐας είναι προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ και γίνονται στην 17η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Αίγαι – Ζαρούχλα από την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου και δια Βεργοβίστας – Σελιάνας – Περιθωρίου», στην 18η Επαρχιακή Οδό: «Αιγείρα – Ράχοβα προς Σαραντάπηχο» και στην 20η Επαρχιακή Οδό: «Παραλία Πλατάνου – Μέγα Σπηλαίου – Καλάβρυτα δια Άνω Πλατάνου, Καλαμιάς, Βουτσίμου και Κάτω Ποταμιάς» της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Περιοχές που έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις και οι κάτοικοι απολαμβάνουν ήδη βελτιωμένες μετακινήσεις επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 ο Βοηθός Περιφερειάρχη (με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής), Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο Βούτσιμο στην ορεινή Ακράτα, όπως επίσης στην ορεινή Αιγείρα τους οικισμούς Βελλα, Συνεβρό, Εξοχή και Όαση, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις έχουν ολοκληρωθεί σε Περιθώρι και Σελιάνα.
Το έργο, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΔΕ και αφορά σε εργασίες άρσης της επικινδυνότητας λόγω καθιζήσεων – κατολισθήσεων – διαβρώσεων του ασφαλτοτάπητα και των πρανών, καθώς και σε αντικατάσταση στηθαίων ασφαλείας, επέκτασης τεχνικών έργων και άλλων συναφών εργασιών.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Μαζί με τους Μπλε»

Την προσεχή Πέμπτη στις  21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο τομέας Πολιτισμού της Περιφέρειας συνεχίζει το ξεχωριστό καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα, «Μαζί με τους Μπλε», την ερχόμενη Πέμπτη στις 21:30, στον Σταθμό του Διακοπτού, του Δήμου Αιγιαλείας.

Το συγκρότημα των «Μπλε» δε χρειάζεται συστάσεις! Διαχρονικά τραγούδια, ιδιαίτερος ήχος, με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια να συνεπαίρνει το κοινό με τη φωνή, την ερμηνεία της και τη δυναμική σκηνική της παρουσία σε κάθε συναυλία!

Οι «Μπλε» με επτά albums και ένα διπλό bestoff στο ενεργητικό τους, με πολλά τραγούδια που είναι πλέον διαχρονικά, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Ο ιδιαίτερος τρόπος τους και η δυναμική σκηνική τους παρουσία αποτελούν εγγύηση για μια επιτυχημένη και εκρηκτική παράσταση.

Στις αποσκευές τους θα έχουν τραγούδια αγαπημένα όπως, «Τον ίδιο το θεό», «Δεν θέλω να μιλάς», «Πιάνω φωτιά», «Εσύ δεν ζεις πουθενά», «Φοβάμαι» καθώς και άλλες επιτυχίες, τραγούδια που άφησαν ιστορία και ξυπνούν μνήμες από τα νεανικά μας χρόνια.

Στόχος της Περιφέρειας είναι όλοι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, να μπορέσουν να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές με μερικούς από τους πιο σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες σε συναυλίες και εκδηλώσεις που θα αφήσουν εποχή. Είσοδος ελεύθερη.

 

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα