Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Εκλογές με πολλούς αποδέκτες!- Του Νίκου Γ. Σουγλέρη

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Η επικαιρότητα στην εσωτερική πολιτική σκηνή έχει εδώ και καιρό επικεντρωθεί στο πότε θα γίνουν οι εκλογές. Την ημερομηνία βέβαια την γνωρίζει μόνον ο πρωθυπουργός και δύο τρεις στενοί του συνεργάτες.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, στα πλαίσια της συνήθους αντιπολιτευτικής ρουτίνας, μπορεί να ζητάει πρόωρες εκλογές για να δημιουργήσει κλίμα αλλά δεν μπορεί να τις επιβάλει .

Κλίμα εκλογών μπορούν να δημιουργήσουν μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές. Και αυτό συμβαίνει τον τελευταίο καιρό. Σε κάθε ευκαιρία, στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες προβλέπουν πρόωρες εκλογές ερχόμενοι σε αντίθεση με την ξεκάθαρη και σαφή θέση του πρωθυπουργού: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Πιο σαφής δεν γίνεται! Και όμως οι διαφορετικές θέσεις των βουλευτών έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα αναστάτωσης καθώς, εκτός από πολιτικά άστοχες, κινούνται και στα όρια της τρέλας θυμίζοντας την αυτοκτονική συμπεριφορά των Λέμιγκ!.

Βλέπετε στις επόμενες εκλογές με απλή αναλογική περίπου 40 ή και περισσότεροι βουλευτές εξ αυτών μάλλον δεν θα επανεκλεγούν. Και με την ενισχυμένη αναλογική των δεύτερων εκλογών που θα διεξαχθούν με λίστα δεν θα είναι σε εκλόγιμη θέση. Τι νόημα έχει λοιπόν να περιφέρονται στα ΜΜΕ και να εκτίθενται;

Μία εξήγηση είναι το άγχος της προβολής. Ίσως να υπάρχει και μια ακόμα εκδοχή για τους λαλίστατους νεοδημοκράτες βουλευτές: Να μην γνωρίζουν καν ότι με την απλή αναλογική δεν θα εκλεγούν και έτσι απλά εκθέτουν τον πρωθυπουργό ο οποίος σε όλους τους τόνους, εντός και εκτός Ελλάδας, λέει ότι η εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Η τρίτη και χειρότερη εκδοχή απλά μας θυμίζει την συμπεριφορά των Λέμιγκ και κινείται στο χώρο των μυστηρίων της ζωής.

Για να σοβαρευτούμε όμως! Καλό είναι αυτή η άσχημη επικοινωνιακή τακτική να σταματήσει Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από τους βουλευτές του να είναι σοβαροί και προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και να ακολουθούν την κομματική και κυβερνητική γραμμή. Διότι όχι μόνο αναπαράγουν ένα κλίμα αβεβαιότητας που δυσχεραίνει το κυβερνητικό έργο αλλά εκτίθενται και οι ίδιοι.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement