Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Φουλ επίθεση από Οικονόμου σε Τσίπρα: Το 2015 ήθελαν να παίξουν την Ελλάδα στα ζάρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την υπόθεση της παραπομπής των κ. Παπαγγελόπουλου και Παππά στο ειδικό δικαστήριο ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και αναφερόμενος στη συνέχεια στο δημοψήφισμα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος», είπε, «παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο για ωμές παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη μεταξύ των οποίων και η υπόθεση Novartis. Η υπόθεση αυτή οριοθετεί το τεκτονικό ρήγμα που χωρίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε ξεκάθαρο μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα το Σάββατο».

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να ανατρέψει την πραγματικότητα ότι δυο στενοί του συνεργάτες έχουν παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο. Είτε έχει παραπλανηθεί, είτε προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», είπε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε πως ό,τι και να λέει ο κ. Τσίπρας δεν γίνεται οι κατηγορούμενοι να μετατραπούν σε κατήγοροι.

Τόνισε ακόμα ότι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν και να ποδηγετήσουν την δικαιοσύνη γιατί η δικαιοσύνη ήταν ένα από τα βασικά αναχώματα που τους εμπόδισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα κράτος παρία. Η ΝΔ είναι το κόμμα που έχει τεράστια παράδοση σεβασμού των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και κανένα μέλος μας δεν προσπάθησε ποτέ να επηρεάσει την δικαιοσύνη και δεν εκβίασε και δεν απείλησε ποτέ κανένα.

«Μας χωρίζει», είπε αγεφύρωτη άβυσσος με την κουλτούρα και τις πρακτικές του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του.

Τόνισε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος μετά την παραπομπή των συνεργατών του.

Αναφερόμενος στην επέτειο του δημοψηφίσματος μίλησε για αποτέλεσμα τυχοδιωκτικών χειρισμών καθώς επιβαρυνθήκαμε με ένα αχρείαστο 4ο μνημόνιο. Είπε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας είχε σαφές σχέδιο άλωσης των θεσμών για να μετατραπεί η Ελλάδα σε κράτος – παρία.

Ουδέποτε στην μεταπολιτευτική ιστορία μας η χώρα υπέστη τόσο μεγάλο κόστος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είπε ακόμα ότι οι τράπεζες υποβαθμίστηκαν, καταβαραθρώθηκε το χρηματιστήριο, έκλεισαν επιχειρήσεις. Όλα αυτά επειδή οι Δον Κιχώτες του ΣΥΡΙΖΑ πάλευαν με ανεμόμυλους πιστεύοντας ότι θα υποτάξουν τον κόσμο.

Συνεχίζοντας την αναδρομή, ο κ. Οικονόμου θυμήθηκε την «περήφανη διαπραγμάτευση», τις μαγνητοφωνήσεις των ομολόγων του από τον κ. Βαρουφάκη. Από την πρώτη στιγμή είπαν σχεδίαζαν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το σχέδιο αφορούσε την προετοιμασία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος. Συζητούσαν σοβαρά ακόμα και την πρόταση Λαφαζάνη να μπουκάρουν στο Νομισματοκοπείο. Συζητούσαν σοβαρά να παίξουν την Ελλάδα στα ζάρια.

Αναφέρθηκε επίσης στο κλείσιμο των τραπεζών με τις ουρές στα ΑΤΜ και τόνισε ότι ενδεικτικό της κρισιμότητας των εξελίξεων είναι ότι 3 μέρες πριν το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο Άμυνας. Πολύ αργότερα για να συγκαλύψει το σχέδιο άλωσης του κράτους είπε ο κ. Τσίπρας ότι όλα οφείλονταν στο γεγονός ότι είχε αυταπάτες.

Ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μένουν οι ίδιοι αμετανόητοι και όπως αποκάλυψε ο κ. Τσακαλώτος θέλουν και πάλι να συνεργαστούν με τον κ. Βαρουφάκη, είπε ο κ. Οικονόμου.

Όμως, τόνισε τα εσωτερικά πολιτικά διλήμματα του 2015 δεν πρέπει να επανέλθουν.

Ελλάδα

Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι στη Ροδόπολη – Απειλούν να δεθούν στις γραμμές του τρένου λόγω έλλειψης ασθενοφόρων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις γραμμές των τρένων απειλούν ότι θα δεθούν οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης Σερρών. Ο λόγος είναι ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες από το ΕΚΑΒ στην περιοχή τους και οι ασθενείς μεταφέρονται με ιδιωτικά βαν στο νοσοκομείο, ενώ οι κάτοικοι με οχήματα κάνουν «εφημερίες».

Οι κάτοικοι δηλώνουν ότι έχουν αφεθεί στη μοίρα τους και η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Όπως λένε κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να κάνουν βάρδιες, ώστε αν παρουσιαστεί ανάγκη, να μεταφέρουν οι ίδιοι με το αυτοκίνητό τους, όποιον το έχει ανάγκη.

Η περίθαλψη έχει αφεθεί στο φιλότιμο

Τα ασθενοφόρα δεν φτάνουν στην περιοχή παρά τις διαχρονικές εκκλήσεις. Αν όπως λένε το πρόβλημα δεν λυθεί, θα προχωρήσουν σε κινήσεις, που θα αναγκάσουν τα ΜΜΕ να αναδείξουν αυτό που αντιμετωπίζουν.

Θεωρούν αδιανόητο να μην υπάρχει βοήθεια από την πολιτεία όταν ασθενούν και να επαφίονται στο φιλότιμο των συγχωριανών τους, όπου με τα δικά τους αγροτικά οχήματα θα ξεκινήσουν για να τους μεταφέρουν στο κέντρο υγείας.

Παράλληλα εάν σε 10 μέρες δεν πάρουν απάντηση στο υπόμνημα που έστειλαν προς την πολιτεία, τότε θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κέντρου υγείας της περιοχής.

Περισσότερα

Ελλάδα

Όλες οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ έως 2 Δεκεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη δημοσιότητα δόθηκε ο χάρτης πληρωμών που ξεκινά από τη Δευτέρα (28.11) μέχρι την Παρασκευή (2.12) για τον e- ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ.

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων Δεκεμβρίου, την προκαταβολή σύνταξης για τον ίδιο μήνα και την πληρωμή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για το Νοέμβριο στις 30 του μήνα περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – ο προγραμματισμός των καταβολών για την εβδομάδα 28 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα:

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 28 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

 • Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου θα καταβληθούν 769,6 εκατ. ευρώ σε 1.516.339 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
 • Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου θα καταβληθούν 772,5 εκατ. ευρώ σε 1.519.822 συνταξιούχους του Δημοσίου, του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, των τραπεζών και του ΟΤΕ των οποίων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8.
 • Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα καταβληθούν 6,5 εκατ. ευρώ σε 17.200 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου, στη βάση του ν. 4778/2021.
 • Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν επίσης 11,7 εκατ. ευρώ σε 550 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
 • Θα καταβληθούν τέλος 340.000 ευρώ σε 480 δικαιούχους για πληρωμές του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

 • 14 εκατ. ευρώ σε 33.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
 • 19 εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
 • 1,7 εκατ. ευρώ σε 3.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας
 • 3 εκατ. ευρώ για 500 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (καταβολή εισφορών σε φορείς)

3. Από τον ΟΠΕΚΑ την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξής καταβολές:

 • 161,4 εκατ. ευρώ σε 786.903 δικαιούχους για οικογενειακά επιδόματα παιδιώνππι
 • 48,1 εκατ. ευρώ σε 226.092 δικαιούχους για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
 • 33,3 εκατ. ευρώ σε 276.445 δικαιούχους για επίδομα στέγασης
 • 11,7 εκατ. ευρώ σε 35.142 δικαιούχους για επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων
 • 12 εκατ. ευρώ σε 11.924 δικαιούχους για επίδομα γέννησης
 • 329.139 ευρώ σε 4.089 δικαιούχους ως συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια (προστασία κύριας κατοικίας)
 • 259.850 ευρώ σε 810 δικαιούχους για επίδομα στεγαστικής συνδρομής
 • 213.100 ευρώ σε 6.090 δικαιούχους για επίδομα ομογενών
 • 214.333 ευρώ σε 270 δικαιούχους για έξοδα κηδείας ανασφαλίστων
 • 124.831 ευρώ σε 735 δικαιούχους ως συνεισφορά του Δημοσίου σε δάνεια του Προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» (λόγω COVID-19)

Περισσότερα

Ελλάδα

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Δημοσιεύθηκε

στις

Απάντηση στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου για το θέμα των υποκλοπών, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εδώ και έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή και χαρακτηρίζει δια του εκπροσώπου του μυθεύματα όλες τις αποκαλύψεις.

 

Θα είχε ενδιαφέρον, βέβαια, αν αντί να χαρακτηρίζει τον κ. Βαξεβάνη Αίσωπο, ενθάρρυνε έστω και έναν εκ των υπουργών του που φέρονται να έχουν πέσει θύματα του παρακρατικού του σχεδίου, να κάνει μια μήνυση στον «Αίσωπο», αντί να τον απειλούν με εικοσαετή φυλάκιση αν δημοσιοποιήσει αποδείξεις.Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε αν είχε τα κότσια να χαρακτηρίσει ομοίως και τον εκδότη και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που αποκάλυψε τη ταύτιση του παράνομου λογισμικού predator με την ΕΥΠ και το παρακρατικό κέντρο στο Μαξίμου που οργάνωσε την εκτροπή.

Και ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν είχε το θάρρος να χαρακτηρίσει παραμυθάδες και τους βουλευτές του, αντί έντρομος να σπεύδει να τους αντικαταστήσει από την επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας.

Σε κάθε περίπτωση το ποιος αγωνία να διασωθεί πολιτικά, αλλά και ποινικά, την επόμενη ημέρα είναι εμφανές και δια γυμνού οφθαλμού.

Και τότε θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που στο μυαλό του σήμερα μοιάζει με διαφυγή, στη πραγματικότητα είναι “σάλτο μορτάλε”».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα