Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οφείλονται 28.000 μέρες αδειών-Νέο κτίριο και στελέχωση διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Την κατασκευή ενός νέου τριώροφου κτηρίου δίπλα από τη νέα πτέρυγα και την στελέχωσή του με μόνιμες θέσεις προσωπικού για την πλήρη ανάπτυξη του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης».

Για το λόγο αυτό, συγκάλεσε χθες σύσκεψη φορέων, ζητώντας τη στήριξη όλων στον αγώνα τους προκειμένου να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα ώστε να καταστεί λειτουργικό και βιώσιμο το Νοσοκομείο της Πάτρας.
«Η έλλειψη κτιριακών υποδομών αποτελεί τροχοπέδη για την αναγκαία και περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του νοσοκομείου μας, να στεγάσει τις 150 και πλέον άστεγες κλίνες, έτσι ώστε να μπορέσει να αναπτύξει το σύνολο του Οργανισμού του, τις 475 περίπου κλίνες και όχι μόνον. Να αναπτυχθούν πλήρως οι υπολειτουργούσες Κλινικές όπως η Ουρολογική, η Πλαστική, η ΩΡΛ, η Οφθαλμολογική. Να αναπτυχθούν οι δομές που προβλέπονται στον Οργανισμό και λόγω ελλιπών κτιριακών υποδομών άκρως απαραίτητων όπως η Ψυχιατρική Κλινική και άλλες δομές που επιβάλλονται λόγω και της εναλλάξ εφημερίας όπως Νευροχειρουργική, Νευρολογική, Αγγειοχειρουργική και βεβαίως η αύξηση των κλινών ΜΕΘ στις 15, ενώ πολλές δομές που έχουμε αναπτύξει λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες για τους ασθενείς αλλά και τους εργαζόμενους, όπως στο ογκολογικό, το αιματολογικό, κ.ά. Επίσης, τα άκρως νευραλγικά τμήματα όπως το Φαρμακείο και το Γραφείο Διαχείρισης Υλικού στερούνται των απαραίτητων υποδομών για τη λειτουργία τους» ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Μιχάλης Στελλάτος, ενώ πρόσθεσε πως το Νοσοκομείο είναι υποστελεχωμένο και ήδη οφείλονται 28.000 μέρες, ως οφειλόμενες άδειες μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό ζητώντας κτιριακή αναβάθμιση και άμεση στελέχωση.
«Η προοπτική ανάπτυξης του Νοσοκομείου δεν μπορεί να γίνει από τις υπάρχουσες υποδομές, ούτε από την ανακατασκευή του κτιρίου της σχολής ούτε με την προσθήκη ενός προκάτ ορόφου, αλλά με ένα νέο κτήριο» συμπλήρωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Κώστας Πετρόπουλος, ο οποίος συντόνιζε την συζήτηση καλώντας όλους τους παρισταμένους να συνδράμουν για να σχεδιάσουν τώρα το νοσοκομείο για τις επόμενες δεκαετίες.
Η. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΝΟΣ ΟΡΟΦΟΥ»
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος παίρνοντας τον λόγο υπογράμμισε πως χρειάζεται ρεαλιστική προσέγγιση στο θέμα των υποδομών και καλός προγραμματισμός θέτοντας επί τάπητος υπαρκτά προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο.
«Θεωρούμε ντροπή το Φαρμακείο το οποίο φιλοξενείται σε προκάτ, παρά τις ενέργειες που έχουμε κάνει για να δώσουμε λύση από την ανάληψη των καθηκόντων μας», ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος προκαλώντας μάλιστα τους παρευρισκόμενους να επισκεφθούν το χώρο.
Υπογράμμισε, επίσης την ανάγκη για κατασκευή υποδομών για νέο λεβητοστάσιο, αποθήκη υλικών, όπως επίσης για την ενεργειακή αναβάθμιση αλλά και την αναγκαιότητα κατασκευής του στεγάστρου, που έργα που καθυστερούν λόγω των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων στη δημόσια διοίκηση.
Ως ρεαλιστική λύση, πρότεινε την κατασκευή ενός τρίτου ορόφου πάνω από την νέα πτέρυγα προκειμένου να στεγαστούν οι ΜΕΘ και τα χειρουργεία, αυξάνοντας κατά 60 τις κλίνες του Νοσοκομείου. «Ένα νέο τριώροφο κτίριο θα έχει αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό την ώρα που δεν υπάρχουν γιατροί για να στελεχώσουν τα νοσοκομεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έλλειψη αναισθησιολόγων στο Καραμανδάνειο» ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος, σημειώνοντας πως το 2019 υπηρετούσαν στον «Αγ. Ανδρέα» 930 άτομα και σήμερα 1.300, καθώς έχει ενισχυθεί το νοσοκομείο με προσωπικό όχι όμως μονίμου χαρακτήρα. Κλείνοντας, εξέφρασε την αγωνία του πως ένα νέο τριώροφο κτίριο θα στελεχωθεί στο μέλλον για να καλύψει τις ανάγκες εύρυθμης λειτουργίας.
Χ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ: «ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ»
Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία στην περιοχής μας λέγοντας πως «ο δυτικός άξονας χρόνια είναι αδικημένος και από το 2015 έχω επισημάνει την αναγκαιότητα ενός παιδιατρικού νοσοκομείου για να μην ταλαιπωρούνται στις μετακινήσεις οι μικροί ασθενείς και οι γονείς τους». Υπογράμμισε, δε, πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στάθηκε στο πλευρό των νοσοκομείων στηρίζοντας έμπρακτα με προσωπικό και με έργα την λειτουργία τους, ιδίως δε την περίοδο της πανδημίας. Σε ό,τι αφορά μάλιστα στον «Άγιο Ανδρέα» ανακοίνωσε πως το έργο κατασκευής του στεγάστρου θα ξεκινήσει τέλος Ιουλίου καθώς αντιμετωπίστηκαν τα όποια ζητήματα είχαν ανακύψει.
ΜΙΛΗΣΑΝ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ – ΜΠΑΡΗΣ
Στην σύσκεψη μίλησαν, επίσης, οι δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης και Ερυμάνθου Θεόδωρος Μπαρής, οι οποίοι υπογράμμισαν την αναγκαιότητα στήριξης του ΕΣΥ για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και κομμάτων, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΕ Δημήτρης Αϊβαλής, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νίκος Μοίραλης, το στέλεχος Σταυρούλα Νικολάου, από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας ο Βασίλης Μάρκου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δημήτρης Μαρμούτας, εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων από τα νοσοκομεία ΠΓΝΠ και Καραμανδανείου κ.ά.
Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Παναγιώτης Δημόπουλος, o πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, γιατροί του Νοσοκομείου, ο γραμματέας της ΕΙΝΑ Στέλιος Τσόχατζης, η παθολόγος, επιμελήτρια του «Αγ. Ανδρέα» Βιβή Λουκοπούλου, ο δ/ντής της ΜΕΘ Κώστας Δραγώτης και ο γιατρός της ΜΕΘ Τάκης Γεωργακόπουλος, οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους κ.ά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement