Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το gnomip.gr στην Φωκίδα-Φωτορεπορτάζ από την μεγάλη καταστροφή

Δημοσιεύθηκε

στις

Οδυνηρή, ήταν η χθεσινή νύχτα για την περιοχή της Φωκίδας, με τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε Άμφισσα και Ιτέα να αφήνει πίσω της μεγάλη καταστροφή.

Το gnomip.gr βρέθηκε στην περιοχή και ο φακός του κατέγραψε εικόνες “αποκάλυψης”.

H εικόνα είναι καλύτερη εικόνα στην Ιτέα, ενώ σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στο Κρανίδι, ωστόσο υπάρχει ανησυχία για τους ανέμους.

Με τα εναέρια μέσα να έχουν πέσει από το πρωί της Τρίτης στη μάχη με τις πυρκαγιές σε Ιτέα και Κρανίδι, η εικόνα και από τα δύο πύρινα μέτωπα είναι καλύτερη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην Ιτέα η έκταση της φωτιάς είναι πολύ μεγάλη αν και η εικόνα τις πρώτες πρωινές ώρες είναι καλή μετά τον χθεσινό πύρινο εφιάλτη.

Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι συγκρατημένα αισιόδοξες, καθώς αναμένουν να ενισχυθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες, κάτι που πρόκειται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση και την προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούσαν όλο το βράδυ, ενώ τα εναέρια που επιχειρούν από το πρωί είναι 4 Canadair και 1 Erickson. Επίσης, τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 140 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα και 43 οχήματα της Πυροσβεστικής.


Ροή ειδήσεων

Advertisement