Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μία ακόμα πρωτιά για το ΠΓΝΠ-Επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας στη καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Στην μόλις ενός έτους καρδιοθωρακοχειρουργική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ήρθε ως επισφράγιση, ως υπογραφή επιτυχίας μια ακόμα επιτυχημένη πρωτοποριακή επέμβαση επιδιόρθωσης και όχι αντικατάστασης της μιτροειδούς βαλβίδας από τον διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής του ΠΓΝΠ αν. Καθηγητή Χειρουργικής Θώρακα και Καρδιάς του Πανεπιστημίου Πατρών Νικόλαο Χαροκόπο.

Πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας στο εξωτερικό που όμως έγινε για πρώτη φορά στο ΠΓΝΠ, αμέσως μετά το Ιωβηλαίο συμπλήρωσης 50 επιτυχημένων καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων.

Η «Γ» απευθύνθηκε στον Καθηγητή Χαροκόπο με ερώτημα: ποια η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της επέμβασης επιδιόρθωσης της μιτροειδούς βαλβίδας με την επέμβαση αντικατάστασης της, που είναι ο συνήθης τρόπος.
«Η συγκεκριμένη επέμβαση εμπίπτει απολύτως στο πεδίο των ενδιαφερόντων μου και στο εξωτερικό αποτελεί επέμβαση ρουτίνας.

Πρόκειται για μια επέμβαση που έχει τεράστια οφέλη για τον ασθενή ο οποίος δεν υποβάλλεται στην διαδικασία μιας επέμβασης δια αντικαταστάσεως της βαλβίδας που εύλογα έχει αυξημένους κινδύνους. Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη επέμβαση που επιδιορθώνει την βαλβίδα είναι πολύπλοκη, χρειάζεται ειδική τεχνική και βεβαίως εμπειρία. Η πολύχρονη εμπειρία μου στο εξωτερικό και σε αυτό το είδος επεμβάσεων μου δίνει την δυνατότητα να νοιώθω σε μεγάλο βαθμό ασφάλεια για την επιτυχία του αποτελέσματος και δικαιώθηκα.

Ο ασθενής μας είναι μια χαρά και πλέον υγιής σε σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα» Ο Καθηγητή Χειρουργικής Θώρακα και Καρδιάς εξομολογήθηκε πως πέρα από την ικανοποίηση της επιτυχούς επέμβασης, ένοιωσε χαρά αλλά και συγκίνηση που απέρρευσε, όπως μας είπε, από την συζήτηση που έχει με τον ασθενή του «Γιατρέ χαίρομαι εγώ που έγινα καλά αλλά βλέπω πως χαίρεσαι και εσύ πολύ.

Σε καταλαβαίνω γιατί είμαι τεχνίτης και όταν φτιάχνω κάτι καλά αισθάνομαι πως δημιουργώ και χαίρομαι». Ο κ Χαροκόπος καταλήγοντας είπε ότι είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να προσφέρεις σε ένα συντοπίτη σου και γενικότερα στον όποιο ασθενή ποιότητα ζωής μέσω μιας ουσιαστικής θεραπείας που του προσφέρει ποιότητα ζωής.

 

Δ. Μπάκος: «Μεγάλα οφέλη για τον 65χρονο ασθενή»
Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΠΓΝΠ Dr. Δημήτριος Μπάκος εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας την ανάλογη έμφαση σ’ αυτήν την πρωτοποριακή καρδιοχειρουργική επέμβαση με επιδιόρθωση και όχι με αντικατάσταση της Μιτροειδούς Βαλβίδας που έλαβε χώρα για πρώτη φορά «Ανακοινώνουμε με μεγάλη μας χαρά ότι στο ΠΓΝΠ έλαβε χώρα χθες (5-7-2022), για πρώτη φορά, καρδιοχειρουργική επέμβαση επιδιόρθωσης μιτροειδούς βαλβίδας. Η επέμβαση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τη διατήρηση της φυσικής βαλβίδας του ασθενούς, και όχι την αντικατάστασή της με ζωική ή μηχανική πρόσθεση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλα οφέλη για τον ασθενή και από αιμοδυναμικής πλευράς, αλλά και από φαρμακευτικής αγωγής – αφού δεν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω φαρμάκων μετά την επέμβαση. Ο ασθενής, άνδρας 65 ετών, προσήλθε στο Νοσοκομείο συμπτωματικός, και διαγνώστηκε με σοβαρή ανεπάρκεια της Μιτροειδούς βαλβίδας, σε έδαφος σοβαρής πρόπτωσης της οπίσθιας γλωχίνας. Χειρουργήθηκε χθες (σ.σ. προχθές) με μεγάλη επιτυχία, επιβεβαιούμενη από περιεγχειρητικό διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογραφικό έλεγχο. Αποδιασωληνώθηκε την ίδια ημέρα, κινητοποιήθηκε και σήμερα (χθες) βρίσκεται σε άριστη μετεγχειρητική κατάσταση στην Καρδιοχειρουργική ΜΕΘ» επεσήμανε στην ανακοίνωση του.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μέτρα στήριξης σε κτηνοτρόφους για τις απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο προτείνει ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλος με επιστολή του σε ΥΠΑΑΤ και ΕΛΓΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανησυχία εκφράζουν οι κτηνοτρόφοι στις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλ/νίας) από τις καθημερινές επιδρομές σαρκοφάγων ζώων στο ζωικό κεφάλαιο. Έπειτα από την συνάντηση που είχε την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 στο Κακοτάρι ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος με προέδρους κοινοτήτων και κτηνοτρόφους από την ορεινή Ηλεία απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), με την οποία ζητά την λήψη άμεσων μέτρων.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφερονται τα εξής:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αναφερθεί πολύ σημαντικές απώλειες ζωικού κεφαλαίου (αιγοπρόβατα, αλλά και βοοειδή) λόγω κατασπάραξης από άγρια ζώα (κυρίως λύκοι, αλλά και τσακάλια). Τονίζεται ότι κατά την θερινή διαβίωση των ζώων το φαινόμενο είναι πιο έντονο, καθώς οι κτηνοτρόφοι μετακινούνται στα θερινά ορεινά βοσκοτόπια, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την φυσική χλωρίδα για την διατροφή των ζώων τους.
Όπως είναι προφανές, αυτή την περίοδο τα ζώα είναι λιγότερο προστατευμένα έναντι άγριων θηρευτών. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ασφάλισης Ζωικού Κεφαλαίου (ΦΕΚ 1669Β /27-7-2011) προβλέπεται αδυναμία ασφαλιστικής κάλυψης όταν η ζημιά στο ζωικό κεφαλαίο είναι μικρότερη της μισής ασφαλιστικής μονάδας (4 ζώα για αίγες και πρόβατα άνω του έτους). Ο εν λόγω περιορισμός δεν ισχύει για τις ζημιές που προκαλούνται στα αιγοπρόβατα από τα προστατευμένα είδη λύκος και αρκούδα, οπότε το όριο ορίζεται σε ασφαλιστική αξία των ζημιωθέντων ζώων μεγαλύτερη των 200 ευρώ (πρακτικά 2 ενήλικα
αιγοπρόβατα).
Με βάση τα ανωτέρω θα θέλαμε να τονίσουμε:
1. Το πρόβλημα είναι πλέον ιδιαίτερα έντονο σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλ/νίας) και προκαλεί μεγάλες ζημιές στους κτηνοτρόφους, ειδικά των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, οι οποίοι μπορεί μέσα σε έναν χρόνο να έχουν απώλειες άνω των 15 ενήλικων ζώων, χωρίς να αποζημιώνονται ποτέ. Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολο για έναν κτηνοτρόφο μέσα στην ιδιαίτερα δύσκολη
οικονομική συγκυρία να καλύπτει ζημία από ίδιους πόρους.
2. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί με βάση την κοινή λογική η διάκριση ανάμεσα στην αποζημίωση ζώων που έχουν κατασπαραχθεί από προστατευόμενα είδη και αυτών που έχουν κατασπαραχθεί από μη προστατευόμενα είδη.
3. Σε αρκετές περιπτώσεις, υπάρχει η περίπτωση της μη ανεύρεσης των υπολειμμάτων των πτωμάτων λόγω της κατασπάραξης αυτών από αγριογούρουνα.
Ως εκ τούτου, θα προτείναμε :
1. Ειδικά για την αποζημίωση λόγω κατασπαράξεων ζωικού κεφαλαίου από άγρια ζώα να λαμβάνεται υπ’ όψη η συνολική και όχι η ημερήσια ζημία.
2. Να εξισωθεί η αποζημίωση των απωλειών από προστατευόμενα και μη άγρια σαρκοφάγα ζώα.
3. Να αυξηθεί το ποσοστό αποζημίωσης στο 100% προκειμένου έμμεσα να καλυφθεί η ζημία από τις περιορισμένες περιπτώσεις μη ανεύρεσης του πτώματος των ζώων».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο 98% η πληρότητα  για το τριήμερο 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Στο 98% αγγίζει η πληρότητα των κρατήσεων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου στην γειτονική Ναυπακτία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες μιλώντας στο SKAI ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θέμης Μπάκας, μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να βρει ένα σπίτι για ενοικίαση από 505 ευρώ σε απόσταση 700 μέτρων από το κέντρο της πόλης. Υπογράμμισε μάλιστα πως η Ναύπακτος κερδίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα και μάλιστα το τελευταίο διάστημα την επιλέγουν και αρκετοί Κινέζοι τουρίστες.

Επίσης, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Λευκάδα, καταγράφουν προ-κρατήσεις 98%, 99% και 99% αντίστοιχα.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μαζεύτηκαν παιχνίδια για την Κιβωτό της Αγάπης με πρωτοβουλία του Ασημάκη Παπαδάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πρωτοβουλία του Ασημάκη Παπαδάτου μαζεύτηκαν παιχνίδια για τα παιδιά της Κιβωτού της Αγάπης.

Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα του Ασημάκη:

Όλοι μαζί μπορούμε θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και τις φίλες που έτρεξαν να βοηθήσουν για αυτό το σκοπό και να μαζέψουμε πάρα πολλά παιχνίδια για την κιβωτό της αγάπης γιατί τα παιδάκια θέλουν αγάπη και δώρα και παιχνίδια και δεν τα χρειάζονται μόνο τις εορτές των Χριστουγέννων αλλά στην καθημερινότητά τους ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας για το σεβασμό σας για την εμπιστοσύνη σας και πάνω από όλα για τη στήριξή σας Χίλια χίλια ευχαριστώ για όλα αυτά που κάνετε και κάνουμε στο Όλοι μαζί μπορούμε όπως το έχω ονομάσει και σας εύχομαι από καρδιάς Να έχετε τα καλύτερα

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα