Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: «Χτυπούν κόκκινο» οι ελλείψεις φαρμάκων

Δημοσιεύθηκε

στις

Συναγερμός έχει σημάνει στα φαρμακεία, αφού άφαντα παραμένουν περισσότερα από 400 σκευάσματα, όπως καταγγέλλουν φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το συγκεκριμένο φαινόμενο, το οποίο τείνει να γίνει σύνηθες πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: Προτίμηση στο φαρμακοποιό παρά τις δυσκολίες του lockdown
Που παρατηρούνται οι ελλείψεις
Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), φάρμακα για την καρδιά, τον σακχαρώδη διαβήτη, την υπέρταση, το αναπνευστικό, τη νόσο Πάρκινσον, αλλά και αντιπυρετικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά και γαστρεντερολογικά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ελλείψεων, μετατρέποντας σε Γολγοθά την αναζήτησή τους για πολίτες και φαρμακοποιούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΦΣΘ, εκφράζονται φόβοι ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, καθώς λόγω του καλοκαιριού, οι εταιρείες κλείνουν για διακοπές, αλλά τα αποθέματα δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

Όπως λένε οι φαρμακοποιοί της πόλης, καθημερινά οι ελλείψεις είναι δραματικές και αφορούν διάφορες κατηγορίες φαρμάκων

Όπως τονίζει ο ΦΣΘ, οι ελλείψεις φαρμάκων «χτυπούν κόκκινο», με την αναμονή εκατοντάδων πολιτών να ξεπερνάει έως και τις 30 ημέρες μέχρι να βρεθεί το αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο. «Οι φαρμακοποιοί, από την πλευρά τους, δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη για να εξασφαλίσουν τα φάρμακα για τους ασθενείς τους, αναζητώντας τα είτε από φαρμακείο σε φαρμακείο εντός του νομού Θεσσαλονίκης είτε και σε άλλους νομούς, από τον Έβρο έως και την Κρήτη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σημαντικά τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ελλείψεις
«Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά επιδεινώνεται ταλαιπωρώντας τους φαρμακοποιούς και θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς. Πλέον σπάνια μία συνταγή μπορεί να εκτελεστεί πλήρως, αφού σχεδόν πάντα λείπει τουλάχιστον ένα σκεύασμα από όσα αναγράφονται σε αυτήν. Κατά το διάστημα της αναμονής, πολλοί από τους ασθενείς κινδυνεύουν να μείνουν δίχως τη φαρμακευτική αγωγή τους, διότι για ένα φάρμακο που είναι σε έλλειψη, δεν υπάρχει πάντα κάποιο άλλο με το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί ή αναγκάζονται να επισκεφτούν εκ νέου το γιατρό τους για να την αλλάξουν», επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

«Αγκάθι» όμως αποτελούν και οι σοβαρές ελλείψεις των φαρμάκων που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας, αλλά εισάγονται μέσω του ΙΦΕΤ (Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας ΑΕ). Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΦΣΘ Γιώργο Κιοσέ, «το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις τέτοιων φαρμάκων, όπως για παράδειγμα το εμβόλιο κατά του τετάνου Tetana και τα χάπια Librax που ενδείκνυνται για παθήσεις του γαστρεντερολογικού».

Διαβάστε επίσης: Εξακολουθούν οι ελλείψεις βασικών φαρμάκων από φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
«Παρά το γεγονός ότι τα φάρμακα αυτά είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα και συνταγογραφούνται σε μεγάλο αριθμό ασθενών, είναι διαρκώς σε έλλειψη με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, καθώς αναγκάζονται είτε να κάνουν το διπλό ή τριπλό εμβόλιο κατά του τετάνου, το οποίο δεν αφορά μόνο τον τέτανο, αλλά και τη διφθερίτιδα είτε να αλλάζουν φαρμακευτική αγωγή σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα σκευάσματα», τονίζει ο κ. Κιοσές και προσθέτει «το τοπίο αναφορικά με τις αιτίες που προκαλούν τις συγκεκριμένες ελλείψεις παραμένει θολό. Οι εμπλεκόμενοι φορείς ρίχνουν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών, καθώς ο ΙΦΕΤ ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να παραγγείλει και να κάνει εισαγωγή αυτών των φαρμάκων χωρίς προηγούμενη εντολή από τον ΕΟΦ».

Τι προτείνει ο φαρμακευτικός σύλλογος
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όπως τονίζει, έχει επανειλημμένα καταθέσει στους αρμόδιους φορείς συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων, ενώ πρόσφατα δημιούργησε και ένα ενημερωτικό βίντεο (https://webtv.fsth.gr/video/455238) για την ανάδειξη του ζητήματος.

«Τα φάρμακα που είναι σε έλλειψη συνήθως είναι πολυεθνικών εταιρειών και πωλούνται στη χώρα μας σε τιμές πολύ πιο χαμηλές σε σύγκριση με το εξωτερικό, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα το εξαγωγικό ενδιαφέρον τους. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς και δημοσιοποιούμε το πρόβλημα προτείνοντας λύσεις, όπως απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, ουσιαστική διεξαγωγή ελέγχων από τις αρχές και καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων. Ωστόσο κανείς δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την οριστική επίλυση του προβλήματος ή έστω τον περιορισμό των ελλείψεων», δηλώνει ο κ. Ευγενίδης.

Διαβάστε επίσης: ΦΣΘ: Μην πυροβολείτε τους φαρμακοποιούς – Άδικες οι επιθέσεις που δεχόμαστε
Από την πλευρά του, ο κ. Κιοσές προτείνει «τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου ελλείψεων με καθημερινή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τους Συνεταιρισμούς Φαρμακοποιών, αλλά κυρίως με τα φαρμακεία. Κάθε φαρμακοποιός θα έχει την επιλογή μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης να δηλώσει ότι το φάρμακο της συνταγής δεν βρέθηκε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κι έτσι θα ενημερώνονται έγκυρα και έγκαιρα για τις ελλείψεις όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή γιατροί, φαρμακοποιοί, φαρμακευτικές εταιρείες, ΕΟΦ και υπουργείο Υγείας».

www.in.gr

Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: Πέθαναν και κηδεύονται την Τετάρτη (29/3)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΗΔΕΙΕΣ

Τον πολυαγαπημένο μας

ΙΩΑΝΝΗ ΣΩΤ. ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 71)

Κηδεύουμε την Τετάρτη 29-3-2023 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών.

Η σύντροφος: Βούλα. Τα παιδιά του: Τιμόθεος και Παναγιώτα Μανωλοπούλου, Χαράλαμπος και Μάρθα Μανωλοπούλου. Τα εγγόνια του: Κατερίνα, Ραφαήλ, Μιχαέλα, Νασιάννα. Τα αδέλφια του: Μαρία και Νίκος Νιώρας. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΙΩΑΝ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

(ΣΥΝ/ΧΟ ΟΤΕ – ΕΤΩΝ 74)

Κηδεύουμε την Τετάρτη 29-3-2023 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Λεύκας.

Οι αδελφοί: Ανδρέας και Μαρία Νικολακοπούλου, Ευπραξία και Νικόλαος Αλατζάς. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΕΛΕΝΗ (χήρα) ΑΝΔΡ. ΚΛΟΥΚΙΝΙΩΤΗ

(ΕΤΩΝ 90)

Κηδεύουμε την Τετάρτη 29-3-2023 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου.

Τα παιδιά: Κωνσταντίνος και Κωνσταντίνα Κλουκινιώτη, Τασία (χήρα) Βασ. Τρουσιώτη, Ιωάννης Κλουκινιώτης. Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Τα δισέγγονα. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Τηλ. επικ.: 2610-426.787, 6973-698.042, 6906-611.060. Ευβοίας 184. Εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο.

 

Την πολυαγαπημένη μας σύζυγο, μητέρα, αδελφή και γιαγιά

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΛΩΜΟΥ

(ΕΤΩΝ 85)

Κηδεύουμε την Τετάρτη 29-3-2023 και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Ζαρουχλεΐκων (Παπαθωμά) Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Δημοτικό Κοιμητήριο Αγίου Μηνά Λεύκας Πατρών.

Ο σύζυγος: Νικόλαος Σολωμός. Τα παιδιά: Διονύσιος και Θεοδώρα Σολωμού, Κωνσταντίνος και Κωνσταντίνα Σολωμού. Τα εγγόνια: Μαρία, Ανδρέας, Ιωάννα, Νικόλαος. Τα αδέλφια. Οι ανιψιοί. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφεία Τελετών – Μνημοσύνων ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Αγ. Ιωάννη Πράτσικα 165, Πάτρα. Τηλ.: 2610-361.555. Κιν.: 6979-140.091, 6975-730.357.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΙΩΑΝΝΗ ΛΕΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ

(ΕΤΩΝ 73)

Κηδεύουμε την Τετάρτη 29-3-2023 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ζαρουχλεΐκων Πατρών. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό ώρα 4.30 μ.μ.

Ο γαμπρός του: Γεώργιος Καλύβας. Ο ανιψιός του: Ασημάκης Καλύβας. Οι συγγενείς και Φίλοι.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720. Ανοικτά καθ’ όλο το 24ωρο.

Περισσότερα

Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή απώλεσε βαθμούς στην έδρα της από τα Χανιά

Δημοσιεύθηκε

στις

 

«Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό» και το αντίστροφο και η Παναχαϊκή έχασε την ευκαιρία να… αναρριχηθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς ήρθε χθες ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με τα Χανιά για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2.

Όχι φυσικά ότι η Παναχαϊκή κι η αντίπαλός της έπαιξαν τη μεγάλη μπάλα, αλλά φάνηκε ότι τους… βόλευε το αποτέλεσμα, όπως εξελίχτηκε ο αγώνας κι αν ο Κωνσνταντακόπουλος δεν έπαιρνε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενδεχομένως η κοκκινόμαυρη ομάδα να είχε πάρει τους δύο βαθμούς που άφησε.

Το ίδιο δε συνέβη και στα Χανιά, τα οποία είχαν την υπεροχή, κυρίως μετά τη μια ώρα αγώνα απώλεσαν ευκαιρίες, αλλά στο τέλος έφυγαν με τον ένα βαθμό στο σακούλι τους!

Η Παναχαϊκή μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και στο 7ο λεπτό είχε την ευκαιρία να σκοράρει πρώτη, όταν ο Μπουρλάκης ανατράπηκε από τον Σερβιλάκη ο ρέφερι Αλαμπέης καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και τα χειροκροτήματα έλαβε ο γκολκίπερ της φιλοξενούμενης ομάδας Καλογεράκης, που «ψάρεψε» τον Μυτίδη δύο φορές, αφού ούτε στην επαναφορά σκόραρε ο επιθετικός της Παναχαϊκής. Στη συνέχεια οι Χανιώτες θέλησαν να κάνουν τη ζημιά και στο 23ο λεπτό, φώναξαν «αχ» από τον πάγκο τους, καθώς είδαν τον Κόλα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 41ο λεπτό το ψιλοκρεμαστό σουτ του Μανουσάκη πέρασε εκτός εστίας.

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή θέλησε να μπει στον αγωνιστικό χώρο εκ νέου δυνατά, τα Χανιά έφεραν αντίσταση, ήρθε η αποβολή του Κωνσταντακόπουλου από τον διαιτητή της συνάντησης Αλαμπέη, άλλαξαν οι ισορροπίες, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το «καβούκι» τους, προσπάθησαν να απειλήσουν (58΄Μανουσάκης), αλλά ευτυχώς η Παναχαϊκή είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Θεοδωράκη, που όταν χρειάστηκε έσωσε την ομάδα του από βέβαιο γκολ. Μετά τη φάση αυτή δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο αξιώσεων, είχαν συμβιβαστεί οι δύο ομάδες με το «Χ», που τελικά ήρθε…

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σ. Παπαδόπουλος): Θεοδωράκης, Τοπάλ, Τριμμάτης (63΄Στεργίδης), Τσακμάκης, Λαρέα, Κωνσταντακόπουλος, Μπουρλάκης (85΄Π. Καρακλάιτς), Λινάρδος (85΄Χαντί), Αλεξόπουλος, Μυτίδης (56΄Ν. Καρακλάιτς), Τσιάρας.

ΧΑΝΙΑ (Μαναρώλης – Λαμπράκης): Καλογεράκης, Μπάτζιος, Σαρρής (89΄Σέχου), Σερβιλάκης, Κατσούρι (79΄Μαρτσάκης), Μπουτσάκης (70΄ Ναζίιμ), Λεμονής, Μπουρσέλης (79΄Ιατρούδης), Μανουσάκης, Κόλα (70΄Κοκκίνης), Μάναλης.

 

Εκδικάζεται σήμερα για το -9

Σήμερα θα εκδικαστεί η απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο για την αφαίρεση των βαθμών και επίσημα από τον βαθμολογικό πίνακα της Παναχαϊκής. Η ΠΑΕ έχει ήδη αποπληρώσει τις δύο από τις πέντε πρώτες προσφυγές και αναμένεται μέχρι την Τετάρτη να αποπληρώσει και τις υπόλοιπες τρεις. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα το διαιτητικό δικαστήριο θα επιβάλει την ποινή των 9 βαθμών και αν μέχρι την Παρασκευή που είναι η καταλυτική ημερομηνία έχει τακτοποιήσει και τις υπόλοιπες τρεις τότε θα επιστραφούν.

 

 

Σ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Αρνούμαστε να χάσουμε»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο προπονητής της Παναχαϊκής Σούλης Παπαδόπουλος δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι αυτή η ομάδα αρνείται να χάσει.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ήταν το δεύτερο παιχνίδι μέσα σε 60 μέρες και γνωρίζαμε ότι δε θα έχουμε ρυθμό. Γνωρίζαμε τα προβλήματα της αντίπαλης ομάδας γι’ αυτό επιλέξαμε να παίξουμε με τον τρόπο που παίξαμε. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, κερδίσαμε το πέναλτι και δυστυχώς χάθηκε. Ήμασταν γενικά καλοί, ξέραμε ότι τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο θα ήταν πιο δύσκολα. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου που δεν έχασαν αυτό παιχνίδι. Αυτή η ομάδα κερδίζει συνέχεια γιατί αρνείται να χάσει. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα με έναν παίκτη λιγότερο δύσκολα θα κράταγε σήμερα (σ.σ. χθες) το μηδέν. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων».

 

 

Τίμησαν τη μνήμη του Μασούρα οι οργανωμένοι 

Την μνήμη του αδικοχαμένου φιλάθλου της Παναχαϊκής Γιώργου Μασούρα τίμησαν οι οργανωμένοι οπαδοί στο εντός έδρας ματς με τα Χανιά.

Οι φίλαθλοι είχαν τοποθετήσει μπροστά στη σκεπαστή ένα μακρόστενο μαύρο πανί σε ένδειξη πένθους και για ένα τέταρτο κανένας από τους οργανωμένους δεν φώναξε συνθήματα. Μετά το πέρας αυτού οι φίλαθλοι ξεκίνησαν τα συνθήματα στηρίζοντας την προσπάθεια των κοκκινόμαυρων.

 

MVP

Ο Χρήστος Θεοδωράκης είναι αυτός που κλέβει την στήλη του mvp καθώς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Ο έμπειρος κίπερ της Παναχαϊκής ήταν σταθερότατος και όποτε χρειάστηκε να επέμβει κράτησε το μηδέν και έχει μεγάλο μερίδιο στο να καταφέρει η κοκκινόμαυρη ομάδα να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

16η αγωνιστική

Προοδευτική – ΠΑΟ Ρουφ……….2-1

ΟΦ Ιεράπετρας – Αιγάλεω……….0-0

ΑΕΚ Β – Απόλλων Σμύρνης………0-2

Ηρόδοτος – Καλαμάτα……………..1-2

Παναχαϊκή – ΠΑΕ Χανιά………….0-0

ΠΑΕ Κηφισιά – Ηλιούπολη…..(Σήμερα)

Ολυμπιακός Β – ΠΑΕ Επισκοπή…(αναβλήθηκε)

Ρεπό: Καλλιθέα.

ΕΠΟΜΕΝΗ

17η αγωνιστική (1/4)

Καλλιθέα – Προοδευτική

ΠΑΟ Ρουφ – ΟΦ Ιεράπετρας

Αιγάλεω – ΠΑΕ Κηφισιά

Ηλιούπολη – ΑΕΚ Β

Απόλλων Σμύρνης – Ηρόδοτος

Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β

ΠΑΕ Επισκοπή – Παναχαϊκή

Ρεπό: ΠΑΕ Χανιά.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓ.      Ν-Ι-Η     ΓΚ           Β

Κηφισιά                                14           12-1-1   34-5       37

Απόλλων Σμύρνης              15           10-4-1   21-8       34

Καλλιθέα                              14           10-3-1   26-9       33

Παναχαϊκή                           15           9-4-2      18-8       31

ΟΦ Ιεράπετρας                   15           8-4-3      22-10     28

Καλαμάτα                            15           6-5-4      16-9       23

ΠΑΕ Χανιά                          15           6-4-5      13-9       22

Ηλιούπολη                          14           5-5-4      14-13     20

ΑΟ Αιγάλεω                        15           4-8-3      11-10     20

Προοδευτική                       15           4-2-9      8-22       14

ΑΕΚ Β                                   15           2-4-9      10-20     10

ΑΟ Επισκοπής                      14           2-2-10   4-24       8

Ολυμπιακός Β                        14           5-2-7      13-16     7

Ηρόδοτος                                15           1-2-12   4-24       5

ΠΑΟ Ρουφ                               15           1-0-14   11-38     3

Περισσότερα

Μαγειρική

Κοτόπουλο με σάλτσα blue cheese    

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.200 γρ. ολόκληρο κοτόπουλο, κομμένο στη μέση

Για τη μαρινάδα

4 κουτ. σούπας μηλόξιδο

2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο

1 κουτ. σούπας ανθό αλατιού

1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή

λίγο μαύρο πιπέρι

50 γρ. βούτυρο

Για τη σάλτσα blue cheese

75 γρ. τυρί blue cheese

100 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. μαγιονέζα

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

1 λεμόνι, τον χυμό

1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί με το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια αλείφετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα σας. Το βάζετε σε ένα ταψί, το καλύπτετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα και ψήνετε το κοτόπουλο για 1-1½ ώρα. Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε όλα τα υλικά εκτός από την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομογενές. Κόβετε τα λαχανικά σε φέτες και το σχοινόπρασο και τα ρίχνετε πάνω από τη σάλτσα. Σερβίρετε το κοτόπουλο αμέσως με την σάλτσα blue cheese στο πλάι.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα