Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μία ακόμα πρωτιά για το ΠΓΝΠ-Επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας στη καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Στην μόλις ενός έτους καρδιοθωρακοχειρουργική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ήρθε ως επισφράγιση, ως υπογραφή επιτυχίας μια ακόμα επιτυχημένη πρωτοποριακή επέμβαση επιδιόρθωσης και όχι αντικατάστασης της μιτροειδούς βαλβίδας από τον διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής του ΠΓΝΠ αν. Καθηγητή Χειρουργικής Θώρακα και Καρδιάς του Πανεπιστημίου Πατρών Νικόλαο Χαροκόπο.

Πρόκειται για επέμβαση ρουτίνας στο εξωτερικό που όμως έγινε για πρώτη φορά στο ΠΓΝΠ, αμέσως μετά το Ιωβηλαίο συμπλήρωσης 50 επιτυχημένων καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων.

Η «Γ» απευθύνθηκε στον Καθηγητή Χαροκόπο με ερώτημα: ποια η ειδοποιός διαφορά μεταξύ της επέμβασης επιδιόρθωσης της μιτροειδούς βαλβίδας με την επέμβαση αντικατάστασης της, που είναι ο συνήθης τρόπος.
«Η συγκεκριμένη επέμβαση εμπίπτει απολύτως στο πεδίο των ενδιαφερόντων μου και στο εξωτερικό αποτελεί επέμβαση ρουτίνας.

Πρόκειται για μια επέμβαση που έχει τεράστια οφέλη για τον ασθενή ο οποίος δεν υποβάλλεται στην διαδικασία μιας επέμβασης δια αντικαταστάσεως της βαλβίδας που εύλογα έχει αυξημένους κινδύνους. Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη επέμβαση που επιδιορθώνει την βαλβίδα είναι πολύπλοκη, χρειάζεται ειδική τεχνική και βεβαίως εμπειρία. Η πολύχρονη εμπειρία μου στο εξωτερικό και σε αυτό το είδος επεμβάσεων μου δίνει την δυνατότητα να νοιώθω σε μεγάλο βαθμό ασφάλεια για την επιτυχία του αποτελέσματος και δικαιώθηκα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement