Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γ. Κυριακόπουλος: «Προσπάθεια εξαπάτησης των Συνταξιούχων προς εργαλειοποίηση τους…»

Published

on

Με αφορμή τις εξαγγελίες περί κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης, το Μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Κυριακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες από το βήμα της Βουλής ότι η κυβέρνηση προχωρά, από την 1η Ιανουαρίου 2023, στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης καθώς και σε «ξεπάγωμα» των αυξήσεων των συντάξεων στην προσπάθεια του να ενισχύσει το κοινωνικό του πρόσωπο ενόψει εκλογών.
Παρά τις μεγάλες προσδοκίες που θέλησε να καλλιεργήσει στους συνταξιούχους, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Πρόκειται για ένα ακόμα «ψίχουλο» που συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό «πακέτο… κοροϊδίας» των συνταξιούχων που εδώ και τρία χρόνια εφαρμόζει απαρέγκλιτα η σημερινή κυβέρνηση, εξαπατώντας ανθρώπους που δούλεψαν μια ζωή!
Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι η εξαγγελία αφορά μόνο τους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ μηνιαίως οι οποίοι όμως θα δουν αυξήσεις – «ψίχουλα» της τάξεως του 2,2%.Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων (περίπου το 66%) οι οποίοι λαμβάνουν συντάξεις φτώχειας κάτω των 1000 ευρώ δεν θα δουν καμία αύξηση και θα συνεχίσουν να δυσκολεύονται να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Αλλά και η δεύτερη εξαγγελία περί ξεπαγώματος των συντάξεων για πρώτη φορά μετά από δώδεκα χρόνια πρόκειται περί «άνθρακα» και όχι «θησαυρού». Και αυτό γιατί αφορά λιγότερο από τους μισούς συνταξιούχους της χώρας και όχι όσους έχουν θετική προσωπική διαφορά. Αλλά και οι συνταξιούχοι που θα «ωφεληθούν» , θα δουν στους λογαριασμούς τους οριακές αυξήσεις τις τάξεως του 4% ενώ την ίδια ώρα το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί με αυξήσεις 200% στην ενέργεια και 10-30% στο καλάθι του super-market.
Επίσης ο κύριος Μητσοτάκης ξέχασε να μας αναφέρει την περικοπή της 13ης σύνταξης αλλά και την οφθαλμοφανή κοροϊδία των αναδρομικών, όταν το καλοκαίρι του 2020 η κυβέρνηση προέτρεπε τους συνταξιούχους να μην προσφύγουν στα δικαστήρια και εν τέλει το Ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε μόνο όσους κατέθεσαν αγωγές!
Όλα αυτά υπάγονται στο πλαίσιο της συστηματικής κυβερνητικής προσπάθειας εξαπάτησης των συνταξιούχων, προς εργαλειοποίησης τους με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν…
Είναι σαφές και ξεκάθαρο πως η Νέα Δημοκρατία κινείται με γνώμονα τα συμφέροντα των ολίγων, ξεθεμελιώνοντας το Κοινωνικό Κράτος, αδιαφορώντας προκλητικά για το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή διαβίωση όλων. Των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των νέων, αλλά και της περίφημης «Μεσαίας Τάξης» που επίσης κατακρήμνισε η σημερινή κυβέρνηση.
Απαιτείται άμεσα αλλαγή πορείας ώστε να μπει ένα τέλος στην φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας ».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement