Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με ρυζοσαλάτα        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 χοιρινές μπριζόλες, με κόκκαλο

1 κουτ. σούπας. καυτερή πάστα harissa

1 κουτ. σούπας μέλι ανθέων

3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού + μερικές φέτες για το σερβίρισμα

1½ κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

4 καρότα σε διαγώνιες φέτες πάχους 5 χιλ.

1½ κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο

440 γρ. καστανό ρύζι, βρασμένο

1 φλιτζ. μαϊντανό χοντροκομμένο

320 γρ. φασολάκια βρασμένα, σουρωμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ετοιμάζετε μια μαρινάδα ανακατεύοντας σε μεγάλο μπολ την πάστα harissa με το μέλι και τον μισό χυμό λεμονιού. Αλατίζετε καλά τις μπριζόλες και τις ρίχνετε στο μπολ αλείφοντάς καλά με τη μαρινάδα. Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε να μαριναριστούν για 15΄. Ζεσταίνετε καλά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα πυρίμαχο σκεύος σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα καρότα για 10΄. Aλατίζετε, ανακατεύετε τους σπόρους κύμινο και μεταφέρετε το σκεύος στον φούρνο. Ψήνετε για 20΄ μέχρι τα καρότα να ψηθούν καλά και να πάρουν σκούρο χρώμα. Αφήνετε εκτός φούρνου να κρυώσουν. Αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι ένα σχαροτήγανο και το βάζετε σε μέτρια φωτιά. Τοποθετείτε τις μπριζόλες και τις ψήνετε για 8΄. Μεταφέρετε σε πιάτο και αφήνετε να σταθούν. Ανακατεύετε τους σπόρους κύμινο με τα ψημένα καρότα, τον μαϊντανό και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού με λίγο αλάτι. Μοιράζετε το βρασμένο ρύζι σε 4 πιάτα, κατόπιν τις μπριζόλες και σερβίρετε με φέτες λεμονιού και φασολάκια.


Ροή ειδήσεων

Advertisement