Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Άνοιξε πάλι η συζήτηση για το Αυτοκινητοδρόμιο

Published

on

Ανοίγει και πάλι η συζήτηση για την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου στη Χαλανδρίτσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τρία επενδυτικά σχήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsauto, αυτές τις μέρες βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις τρία επενδυτικά σχήματα (από Αμερική και Μέση Ανατολή) για την κατασκευή της πίστας σε συνεργασία με τo κράτος, ώστε να πραγματοποιούνται και στη χώρα μας δοκιμές και αγώνες διεθνών προδιαγραφών (από μικρότερα πρωταθλήματα F2, F3, αγωνιστικά «τουρισμού», καρτ έως superbikes)..
Το Αυτοκινητοδρόμιο στην Χαλανδρίτσα έχει πάρει τις σχετικές πολεοδομικές και περιβαλλοντικές εγκρίσεις και το μόνο που απομένει είναι οι επενδυτές, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.
Μια πίστα στην Χαλανδρίτσα δεν είναι απαραίτητο να φιλοξενεί Grand Prix της Formula 1. Άλλωστε, υπάρχουν εκατοντάδες πίστες σε πολλές άλλες χώρες που μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση στο καλεντάρι του κορυφαίου πρωταθλήματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αλλά σίγουρα δεν αποκλείεται αν κατασκευαστεί εξαρχής με τις ανάλογες προδιαγραφές, κάτι που αναμένεται να γίνει…
Αν τελικά επιλυθεί το ζήτημα της ανεύρεσης του επενδυτικού σχήματος για την πίστα στην Πάτρα, τότε η χώρα μας θα έχει μια ισχυρή παρουσίας στο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού συνυπολογίζοντας τη δυνατή επιστροφή του Ακρόπολις που φέτος θα έχει και σούπερ ειδική στο ΟΑΚΑ.
Αν τελικά ευοδωθούν οι προσπάθειες, θα γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο χιλιάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θέλουν να κατασκευαστεί επί ελληνικού εδάφους μια πίστα αγώνων, επί 20 και πλέον χρόνια.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement