Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα προβλήματα λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδανείου επί τάπητος 

Published

on

Στο μικροσκόπιο των ειδικών θα βρεθεί μεθαύριο η Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου της Πάτρας και τα προβλήματα που αφορούν στην λειτουργία του.

Προβλήματα και ανάγκες που περιγράφονται στο υπόμνημα που απέστειλε στον Εισαγγελέα η Διευθύντρια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης έχει συγκαλέσει για μεθαύριο το έκτακτο συμβούλιο Ψυχικής Υγείας στο οποίο συμμετέχουν επιστημονικά μέλη της περιοχής προκειμένου να καταγράψει τις απόψεις τους για την λειτουργία της Κλινικής και να εξεταστούν όλα όσα καταγγέλλονται, ενώ το αμέσως επόμενο βήμα είναι να μεταβεί και ο ίδιος στον Εισαγγελέα προκειμένου να του εκθέσει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος και τις απόψεις των αρμοδίων οργάνων.
Υπενθυμίζουμε ότι η διευθύντρια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ευθυμία Λώλου μιλώντας στην «Γ» είχε αναφέρει πως το υπάρχον κτίριο στην οδό Κορύλλων δεν ανταποκρίνεται και δεν καλύπτει επ’ ουδενί τις ανάγκες μιας τέτοιας κλινικής, όπως επίσης ότι η Παιδοψυχιατρική είναι υποστελεχωμένη. Απαιτείται άμεση προκήρυξη θέσεων που να καλύψουν τις ανάγκες σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. «Υπερεφημερεύουμε γιατί οι εφημερίες που νομίμως πρέπει να κάνουμε είναι 5-6 και πραγματοποιούμε 13-14. Ακόμη και για τις σε ετοιμότητα στο σπίτι εφημερίες αναγκαζόμαστε να εφημερεύουμε στην Κλινική λόγω της ιδιαιτερότητάς της κατάστασης των νοσηλευόμενων παιδιών», είχε επισημάνει.΄Η αναφορά της για τις κλήσεις προς την Αστυνομία εξαιτίας του γεγονότος ότι ορισμένα παιδιά που νοσηλεύονται έχουν επιθετική συμπεριφοράς, φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το αίτημα των αστυνομικών για άμεση απεμπλοκή τους από τις ακούσιες νοσηλείες.

Χ.ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ: «ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΛΩΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ – ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του και μάλιστα με δήλωσή του στην «Γ» απαντά με κατηγορηματικό τρόπο πως η Αστυνομία δεν μπορεί να επεμβαίνει.
«Οι ασθενείς δεν είναι κρατούμενοι, ούτε κακοποιοί, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Είναι πολύ λυπηρό να χρειάζεται η Αστυνομία για να καθηλωθούν παιδιά και να μην μπορεί ολόκληρη η ιατρική κοινότητα να βρει μια λύση. Σε λίγο θα ζητήσουν να πάνε τα ΜΑΤ στην Παιδοψυχιατρική Κλινική…!».
Υπενθυμίζει, δε πως «ήδη είναι στην τελική ευθεία το νέο νομικό πλαίσιο, το οποίο απαγκιστρώνει τελείως την Ελληνική Αστυνομία από τις ακούσιες διακομιδές, ενώ υπάρχει και γνωμοδότηση της Εισαγγελίας Πατρών, η οποία έχει αποφανθεί πως οι αστυνομικοί δεν έχουν τις γνώσεις για να επιλαμβάνονται σε τέτοια περιστατικά».
Τέλος, σημειώνει πως «η Αστυνομία καλείται να ανταποκριθεί σε μεγάλο φόρτο εργασίας, οι ανάγκες είναι αυξημένες, έχουμε έλλειψη δύναμης και στόλου και δεν είναι λύση στο πρόβλημα το μπαλάκι να το ρίχνουν πάντα στην Αστυνομία. Οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να βρουν λύση και να κινητοποιηθεί η Ασφάλεια του Νοσοκομείου και όχι να καλούνται να εισέρχονται οι ένοπλοι αστυνομικοί στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Έχουμε ήδη προσφύγει στην Εισαγγελία για αυτό το θέμα και αν χρειαστεί θα το πράξουμε εκ νέου διότι τίθεται θέμα ασφαλείας όλων των συμπολιτών. Δεν μπορεί για ένα ψυχιατρικό περιστατικό να ακινητοποιείται ένα περιπολικό για πέντε ώρες! Είναι θέμα χρόνου να απαλλαγούμε από αυτό το βάρος, εφόσον και το αρχηγείο μας έχει διαβεβαιώσει ότι στους επόμενους μήνες θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση».

Ροή ειδήσεων

Advertisement