Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έμορφη Σμυρνιά μου»

Την ερχόμενη Πέμπτη η συναυλία αλληλεγγύης με το μουσικό σύνολο Vamos Orchestra

Δημοσιεύθηκε

στις

Αφιερωμένη στην αλληλεγγύη, τη στήριξη στις κοινωνικές δομές του Δήμου και το κοινωνικό φροντιστήριο, είναι η συναυλία που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ, στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιουλίου στο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο Πάτρας», με το μουσικό σύνολο Vamos Orchestra.

Τίτλος της συναυλίας στην οποία θα ακουστούν τραγούδια από πρόσφυγες συνθέτες «Έμορφη Σμυρνιά μου». Αντί εισιτηρίου το κοινό κατά την προσέλευσή του στο χώρο της συναυλίας καλείται να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης και είδη γραφικής ύλης.

Στη διάρκεια της συναυλίας θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης (Μπισκότα, κράκερς, γάλα σε σκόνη 1ης Βρεφικής ηλικίας, ατομικούς χυμούς, άνθος Αραβοσίτου και Ορύζης, Φαρίν Λακτέ, Πάμπερς Νο1, Νο2, Πάνες ακράτειας large & x-large (ν.3 & 4), Σαμπουάν, Αφρόλουτρα, Σκόνη Πλυντηρίου), καθώς και είδη γραφικής ύλης (χαρτί Α4, στυλό, μολύβια, ξύστρες, γόμες).

Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ…

Η Vamos Orchestra θα παρουσιάσει ένα ταξίδι στις μουσικές και τα τραγούδια των προσφύγων δημιουργών από την Μικρά Ασία και την Πόλη. Συγχρόνως θα φέρει στο προσκήνιο την κατηγορία των συνθετών που ασχολήθηκε με το ελαφρό τραγούδι (Σογιούλ, Γιαννίδης) και τα ρεμπέτικα (Χατζηχρήστος, Τούντας, κ.ά.). Οι θεατές θα μάθουν με ποιο τρόπο ερμήνευαν τις χαρές, τις λύπες, τον έρωτα και την κοινωνική ζωή της εποχής γενικότερα. Όλα τα τραγούδια έχουν ξανά ενορχηστρωθεί για να ταιριάξουν στο ύφος της Vamos Orchestra και σε κάποια από αυτά έγινε

προσπάθεια να αποκτήσουν και ένα πιο σύγχρονο χαρακτήρα.

To Μουσικό Σύνολο Vamos ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια στον Βάμο της Κρήτης, ένα χωριό στη μέση της διαδρομής Χανιά – Ρέθυμνο με μεγάλη ιστορία στον πολιτισμό εδώ και πολλά χρόνια.

Η Ορχήστρα (Μουσικό Σύνολο Vamos): Φλάουτο: Ειρήνη Βούζη, Κλαρινέτο: Κώστας Κανέλλος, Τρομπέτα: Βαγγέλης Κανέλλος, Ευφώνιο: Theo Kraaijvanger, Τύμπανα: Κυριάκος Αλεξίου, Κιθάρα, Μαντολίνο: Πρόδρομος Καραδελόγλου, Πιάνο: Νίκος Φραγκιαδάκης. Βιολί: Έλενα Ορμυλιώτου, Λευτέρης Βαιγκούσης, Χριστίνα Πασχάλη, Όλγα Παπαδημητρίου, Φοίβη Κουνδουράκη, Παντ. Βαιγκούσης, Hara

Kraaijvanger. Τσέλο: Δέσποινα Βαιγκούση, Bernard Klein, Αικατερίνη Σαραντινού, Μπάσο: Δημήτρης Νίκογλου. Ενορχήστρωση–Διεύθυνση Ορχήστρας: Θανάσης Παπαθανασίου. Ερμηνεία: Μαρία Κώτη, Αλεξία Κατσανεβάκη.

Στη συναυλία θα συμμετέχει το χορευτικό τμήμα του Οργανισμού με

αντίστοιχες χορογραφίες.

Διάθεση εισιτηρίων μηδενικού αντίτιμου από: ticketservices.gr,

Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου Πάτρας (2610-273-613), Δισκοπωλείο Joe

Records – Καραίσκάκη 134 (2610-620-673), Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» – Κορίνθου 274 (2610-273-287).


Ροή ειδήσεων

Advertisement