Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Επίσκεψη του Ι. Φωτήλα στην 116ΠΜ, στο Εργοστάσιο Αράξου και στην 6η ΕΜΟΔΕ

Published

on

Ο Ιάσονας Φωτήλας, Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην 116 Πτέρυγα Μάχης (116ΠΜ), στην ΕΜΟΔΕ Αράξου και στο Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού Αράξου (ΕΡΓ. ΜΜ κ ΕΕ).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην 116ΠΜ ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει δια ζώσης με το Διοικητή της Μονάδας Σμήναρχο (Ι) κ. Πέτρο Σάσσαρη για θέματα που άπτονται της επικαιρότητας καθώς επίσης και για τις επιχειρησιακές ικανότητες του πολεμικού αεροδρομίου του Αράξου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην τουρκική προκλητικότητα της τελευταίας περιόδου και ταυτόχρονα στη σημασία των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδας, τα οποία υλοποιούνται με ταχύτητα και πρόγραμμα από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την αμυντική θωράκιση του εθνικού εναέριου
χώρου.
Ο κ. Σάσσαρης έκανε σαφές ότι η 116ΠΜ βρίσκεται σε άριστη επιχειρησιακή κατάσταση και διαθέτει ένα άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι η 116ΠΜ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε είδους προκλητικότητας και να προστατέψει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, επιτελώντας το καθήκον της στο ακέραιο.

Ο κ. Φωτήλας από την πλευρά του τόνισε τα άλματα που έχουν γίνει από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διεθνή πολιτική σκηνή για την Ελλάδα αλλά και την εμπιστοσύνη που απολαμβάνει η χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της 116ΠΜ και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα επιχειρησιακά αεροσκάφη F-16C/D Block 52+ Adv του Αράξου. Επίσης, ο κ. Φωτήλας συνάντησε δια ζώσης την 6 η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) Πάτρας, που φιλοξενούνται στην 116ΠΜ, και είδε από κοντά τους νέους δασοκομάντος και τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής που χρησιμοποιούνται όχι μόνο για κατάσβεση πυρκαγιών, αλλά και για τη μεταφορά του ανθρώπινου δυναμικού.

Αναχωρώντας από την Αεροπορική Βάση, ο Βουλευτής Αχαΐας ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο των δασοκομάντος της ΕΜΟΔΕ και ένα καλοκαίρι χωρίς φωτιές.
Ο κ. Φωτήλας αργότερα επισκέφθηκε το Εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού Αράξου και συνάντησε από κοντά τον Διοικητή της Μονάδας Σμήναρχο (ΜΑ) Ιωάννη Φλώρο.

Ο κ. Φλώρος ξενάγησε τον Βουλευτή στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου και τον ενημέρωσε για την ιστορία του καθώς επίσης και για το έργο που επιτελείται στις εγκαταστάσεις του, αναφορικά με την υποστήριξη του επίγειου εξοπλισμού και των μεταφορικών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Παράλληλα, ο Διοικητής ενημέρωσε τον κ. Φωτήλα για την μεγάλη εμπειρία αλλά και για την αρτιότητα της εκπαίδευσης του προσωπικού του Εργοστασίου Αράξου.

Τέλος, ο Βουλευτής Αχαΐας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ.) της Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., καθώς επίσης και με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων Πολιτικού Προσωπικού ΥΕΘΑ του Εργοστασίου Αράξου, οι οποίοι αμφότεροι του επέδωσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους και τα αιτήματά τους. Ο κ. Φωτήλας, αφού τους ευχαρίστησε για την εποικοδομητική συζήτηση που διεξήγαγαν καθώς και για την εκτενή ενημέρωση που του παρείχαν αναφορικά με το αξιόλογο έργο που επιτελούν, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αποτελεί υποχρέωσή του τόσο η ανάδειξη όσο και η διαρκής συμβολή του στην επίλυση των ζητημάτων που τέθηκαν.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην 116ΠΜ και στο Εργοστάσιο Αράξου, ο Ιάσονας Φωτήλας προέτρεψε και συναίνεσε στη δημιουργία διαύλων συνεχούς επικοινωνίας
με όλους τους φορείς με τους οποίους συναντήθηκε, με απώτερο στόχο να εξασφαλιστούν,
μέσω της στήριξης των ανωτέρω δομών, πολλαπλά οφέλη για αυτές αλλά πρωτίστως για την
ίδια την πατρίδα μας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement