Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Χαλκιδική: «Έχουμε πίστη» λέει με αγωνία η μητέρα του 28χρονου Μάρτιν – Συμμετέχει στις έρευνες εντοπισμού του γιου της

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής για τον εντοπισμό του 28χρονου Μάρτιν ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, από τη στιγμή που βούτηξε μαζί με τους φίλους του στην πασίγνωστη παραλία «Μύτη» στο Ποσείδι και παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί η μητέρα του νεαρού από τη Βόρεια Μακεδονία, μαζί με συγγενείς, έφτασαν στην βάση της εθελοντικής ομάδας έρευνας και διάσωσης ΟΦΚΑΘ στην Περαία της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ετοιμαστούν και να ξεκινήσουν όλοι μαζί για τη Χαλκιδική. Η μητέρα του 28χρονου ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αμερική όπου διαμένει και έφτασε έφτασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, με σκοπό από σήμερα να βρίσκεται στο σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του γιου της και να συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του.

Το protothema.gr βρέθηκε στην βάση ετοιμότητα και συνάντησε την μητέρα και τους συγγενείς του 28χρονου Μάρτιν. «Ξεκίνησα απο την Αμερική για να έρθω στην Ελλάδα για να πρσοπαθήσουμε να βρούμε το παιδί μου. Έχω τεράστια αγωνία και προσμονή. Ευχαριστώ όλους όσους μας βοηθάνε. Και τις Αρχές αλλά και τους εθελοντές. Η ομάδα ΟΦΚΑΘ είναι απο την πρώτη στιγμή δίπλα μας και τους ευχαριστώ για όσα κάνουν. Έχουμε πίστη», ανέφερε η μητέρα του νεαρού protothema.gr.

28xronos-martin-xalkidiki-2
28xronos-martin-xalkidiki-3
28xronos-martin-xalkidiki-4

 

«Ξεκινάμε σήμερα απο τα κεντρικά να ενισχύσουμε τη Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας. Σήμερα ο καιρός μας βοηθάει, μας δίνει μία παύση κατά τις 11:00, γυρίζει σε νοτιά, οπότε θα είναι μια καλή μέρα για να επιχειρήσουμε. Θα χρησιμοποιήσουμε το υποβρύχιο drone. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο σήμερα γιατί αύριο χαλάει και πάλι ο καιρός, θα είναι βαρδάρης. Έχουμε μαζί μας την οικογένεια και τον πρόξενο των Σκοπίων, θα είναι μαζί μας στην επιχείρηση, ευελπιστούμε για το καλύτερο. Η μητέρα του ήρθε απο Αμερική με άλλους συγγενείς, είναι απο χθες μαζί μας, πήγαμε είδαμε ξανά τον Ιβάν χθές, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του και σήμερα θα βγεί. Οι προσπάθειες μας πλέον είναι όλες στον Μάρτιν. Ο Ιβάν μας έχει δώσει αρκετές πληροφορίες, μας έχει δώσει στίγμα ακριβώς, του βγάλαμε τον χάρτη που τον έχασε για τελευταία φορά για αυτό πάμε και συγκεκριμένα σε ένα κομμάτι. Αν θέλει να βοηθήσει ο Θεός θα είναι όλα καλά. Πρέπει να τελειώσουμε σήμερα», τόνισε στο protothema.gr, ο πρόεδρος του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ραμος.

28xronos-martin-xalkidiki-6
28xronos-martin-xalkidiki-7
28xronos-martin-xalkidiki-8

Στην μάχη της έρευνας και το υποβρύχιο drone

Στις 09.30 οι εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ βγαίνουν από τη βάση τους στην Περαία, μαζί με τους γονείς και του συγγενείς του 28χρονου και ξεκινούν να φορτώνουν στα αυτοκίνητα τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιηθεί στις έρευνες που θα γίνουν σήμερα. Περίπου στις 11 το πρωί, εκτιμάται ότι ο καιρός θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί και το σύγχρονο υποβρύχιο drone της ομάδας που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες καθώς μπορεί να φτάσεις έως και τα 100 μέτρα σε βάθος.

28xronos-martin-xalkidiki-9
28xronos-martin-xalkidiki-10
28xronos-martin-xalkidiki-11
28xronos-martin-xalkidiki-8

 

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής, ένα αεροπλάνο, τρία σκάφη και τέσσερα περιπολικά οχήματα, όλα του Λιμενικού Σώματος, ενώ στην μεγάλη επιχείρηση συμμετέχουν και ιδιωτικά σκάφη με εθελοντές, πάντα υπό τις οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι στα τέσσερα μποφόρ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement