Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Ποδόσφαιρο

To σήριαλ μητρώο συνεχίζεται… -δόθηκε νέα παράταση

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα παράταση δόθηκε για την εγγραφή στο Μητρώο της ΓΓΑ… και το σήριαλ συνεχίζεται…

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις», επανακαθορίζεται το πλαίσιο της μεταβατικής ρύθμισης σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις σωματείων τα οποία στερούνται ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο.

Μέχρι τώρα αυτό που ίσχυε ήταν ότι τα σωματεία που δεν εγγραφούν στο Μητρώο μέχρι τις 31/7/2022 διαγράφονται αυτοδικαίως από το μητρώο μελών και δεν δύνανται να συμμετέχουν στις αγωνιστικές δραστηριότητες της ένωσης ή της ομοσπονδίας.

Με την προτεινόμενη διάταξη μετατίθεται η προθεσμία μέχρι τις 31/7/2023! Προσέξτε όμως: Η παράταση δεν αφορά σωματεία που συμμετέχουν σε πανελλήνιους αγώνες και πρωταθλήματα ή τελικές φάσεις πανελληνίων αγώνων και πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά η προτεινόμενη διάταξη:

Άρθρο 5

Μεταβατική δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις σωματείων τα οποία στερούνται ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 30 ν. 4726/2020

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν. 4726/2020 (Α’ 181) περί μεταβατικών διατάξεων τροποποιείται με την παράταση της προθεσμίας επιβολής της κύρωσης της αυτοδίκαιης διαγραφής αθλητικού σωματείου από το μητρώο μελών της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, αν δεν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο έως την 31η.7.2023, και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Αθλητικό σωματείο, το οποίο κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος είναι ήδη εγγεγραμμένο σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, χωρίς να έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων, έχοντας τη δυνατότητα να λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’148), το αργότερο έως την 31η.7.2022. Αθλητικό σωματείο που δεν λαμβάνει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγράφεται στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο εντός του χρονικού διαστήματος του πρώτου εδαφίου δεν δύναται να συμμετέχει εφεξής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας και επιπλέον διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας αν δεν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγραφεί στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο έως την 31η.7.2023.».

Ερασιτεχνικό

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Πρεμιέρα εκτός με Άγιο Δημήτριο

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Έμαθε τους αντιπάλους της η νεοσύστατη γυναικεία ομάδα του Άρη Πατρών στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Οι «ερυθρόλευκοι» τοποθετήθηκαν στον 7ο όμιλο μαζί με τις Λύκαινες Αιγιάλειας, τον Παναιτωλικό, τη Δόξα Πηγαδακίων, τον Άγιο Δημήτριο Πουρναρίου και την ΑΣ Πρίγκηπες.

Παράλληλα χθες (1/12) πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση με τον Άρη Πατρών να αγωνίζεται στην πρεμιέρα εκτός έδρας με τον Άγιο Δημήτριο Πουρναρίου.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λύκοι Αιγιάλειας – Δόξα Πηγαδακίων

Παναιτωλικός – Πρίγκηπες ΑΣ

Αγ. Δημήτριος Πουρναρίου – Άρης Πατρών

 

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δόξα Πηγαδακίων – Παναιτωλικός

Άρης Πατρών – Λύκοι Αιγιάλειας

Πρίγκηπες ΑΣ – Αγ. Δημήτριος Πουρναρίου

 

 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Δόξα Πηγαδακίων – Άρης Πατρών

Πρίγκηπες ΑΣ – Λύκοι Αιγιάλειας

Παναιτωλικός – Αγ. Δημήτριος Πουρναρίου

 

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Άρης Πατρών – Πρίγκηπες

Λύκοι Αιγιάλειας – Παναιτωλικός

Αγ. Δημήτριος Πουρναρίου – Δόξα Πηγαδακίων

 

 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πρίγκηπες – Δόξα Πηγαδακίων

Παναιτωλικός – Άρης Πατρών

Αγ. Δημήτριος Πουρναρίου – Λύκοι Αιγιάλειας

Οι αγώνες του β’ γύρου θα διεξαχθούν αντίστροφα.

 

 

 

Περισσότερα

Ποδόσφαιρο

ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ: Δεν έχει περιθώρια για απώλειες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο ΑΠΣ Πάτραι πρέπει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στον Πύργο από τον Πανηλειακό

 

Τι κι αν ο ιστορικός σύλλογος του ΑΠΣ Πάτραι βρίσκεται στην πρωτελευταία θέση με έναν βαθμό, τι κι αν ακόμη συζητείται η… αδικία από τον διαιτητή Καζάνα στον αγώνα της περασμένης αγωνιστικής με τον Φοίνικα Νέας Επιδαύρου.

Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια απωλειών για τους πράσινους και μεθαύριο οι παίκτες θα πρέπει κόντρα στον Πανηλειακό, από τον οποίο και φιλοξενούνται (15:00) για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Εάν το επιτύχουν θα έχουν κάνει την… απόλυτη ανατροπή, θα έχουν φτάσει τους τέσσερις βαθμούς και θα κοιτάζουν τη συνέχεια του δύσκολου αυτού πρωταθλήματος με… άλλο μάτι.

Σε περίπτωση όμως που δεν θα τα καταφέρουν, τότε τα πράγματα για τους ποδοσφαιριστές και επί το πλείστον για τον προπονητή Σταμάτη Σαρρή θα δυσκολέψουν πολύ περισσότερο, καθώς θα έχουν να αναμετρηθούν και με τον κακό τους εαυτό, μιας και στη συνέχεια ακολουθούν δύο ακόμη δύσκολες αναμετρήσεις κι αυτές δεν είναι άλλες από τον Πανγυθεατικό εντός και τον Αθλητικό Όμιλο Μυκόνου εκτός έδρας.

Για την ώρα πάντως το μυαλό όλων είναι στραμμένο στον Πανηλειακό, όπου πρέπει να έρθει πάση θυσία κάποιο θετικό αποτέλεσμα με τον τεχνικό των πράσινων Σταμάτη Σαρρή, ενόψει αυτής συνάντησης να μην έχει προβλήματα κι άπαντες οι παίκτες του είναι διαθέσιμοι.

Η προετοιμασία στο μεταξύ συνεχίστηκε κανονικά σήμερα. Αύριο θα γίνει μια ακόμη προπόνηση και έπειτα θα ανακοινωθεί η αποστολή, που θα ταξιδέψει για τον Πύργο.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ

Κρίσιμο θεωρείται και για τον Πανηλειακό το προσεχές παιχνίδι που έχει στην έδρα του με τον ΑΠΣ Πάτραι, με τον νέο τεχνικό Θόδωρο Γκάτζιο, να υπολογίζει τους Κασμερίδη και Λίμα, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του τραυματία Π. Τσίγκρηλα. Μιλώντας για τον αγώνα που ακολουθεί ανέφερε: «Η συνέχεια για εμάς είναι δύσκολη, ξεκινώντας από το κυριακάτικο ματς με το Πάτραι, που η νίκη είναι μονόδρομος για εμάς».

ΤΑΣΟΣ Α. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Περισσότερα

Ποδόσφαιρο

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: Σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στο Μουσείο ποδοσφαίρου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Όλα την περασμένη Δευτέρα (28/11) στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και στον αγώνα Παλαίμαχοι Πάτρας-Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων πήγαν περίφημα, με τον πρόεδρο του συλλόγου Τάκη Λαμπρόπουλο να δέχεται τα συγχαρητήρια όλων και πρωτίστως της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι από την πλευρά τους επισκέφτηκαν το Μουσείο Ποδοσφαίρου κι εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα κι όλα όσα αντίκρυσαν.

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο διοικητής του ΚΕΤΧ Φρούραρχος, Ταξίαρχος Γιάννης Χατζηγιάννης, ο διοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχος, Παντελής Μπεκιαρόπουλος, ο διοικητής της 5ης Περιφέρειας του Λιμενικού σώματος Πλοίαρχος Ευρυβιάδης Σαπούνας. Επίσης παρόντες ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Γεώργιος Σωτηρόπουλος, ο Ανθυποπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού Γεώργιος Κοκώνης, ο Υπασπιστής Διοικητού ΚΕΤΧ Πασχάλης Καρδαμίτσης και ο Αρχιλοχίας Τεχνικού Σώματος Παναγιώτης Τιμολέων.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα