Τρίτη 16 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η αστυνομία πίσω από τους πυροβολισμούς στο ΑΠΘ – Πού κινούνται οι έρευνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών βλέπει η Ελληνική Αστυνομία πίσω από το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας εντός του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Χημείου.

Από το σοβαρό επεισόδιο που σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:00, προέκυψε τουλάχιστον ένας τραυματισμός ατόμου που μετέβη πεζός στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» λίγα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πρόκειται για έναν 23χρονο γεννημένο στην Γεωργία που στο παρελθόν έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και ληστείες.

Δείτε βίντεο:

 

Πυροβολισμοί στο ΑΠΘ, ένας τραυματίας 1

 

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες ο άντρας πέρασε την πύλη του νοσοκομείου κουτσαίνοντας και υποβασταζόμενος από δύο άτομα.

Ο σεσημασμένος νεαρός, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση καθώς έφερε τραύματα από σφαίρες στα κάτω άκρα, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

 

Από την πρώτη στιγμή που οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων.

Αξιοποιώντας πληροφορίες για την μάρκα του αυτοκινήτου που φέρεται να διέφυγαν κάποια από τα άτομα και γνωρίζοντας τον αριθμό πινακίδας, πάνοπλοι άντρες της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα επί της οδού Αγίου Δημητρίου, να βγάλουν έξω τα συνολικά πέντε άτομα που επέβαιναν και να τους περάσουν χειροπέδες.

 

Στη συνέχεια προχώρησαν σε άλλες τρεις προσαγωγές υπόπτων που εντοπίστηκαν εντός του ΑΠΘ και στην ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο που σημειώθηκε το σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς, εντόπισαν κηλίδες αίματος σε αρκετά σημεία της Πλατείας Χημείου του ΑΠΘ, ενώ «σκανάροντας» την περιμετρικά με φακούς, οι αστυνομικοί βρήκαν σύνολα πέντε κάλυκες από όπλο, μια βολίδα, αλλά και διάφορα άλλα πειστήρια για το επεισόδιο.

Λίγη ώρα αργότερα, στο σημείο της συμπλοκής που σημειώθηκε στην είσοδο του ΑΠΘ προς την Πλατεία Χημείου, μετέβη ο πρύτανης του Αριστοτελείου, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου και ενημερώθηκε για τις αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παπαϊωάννου, τα άτομα που συμμετείχαν στο επεισόδιο επιχείρησαν να εισέλθουν με αυτοκίνητο στο campus και να παραβιάσουν την κεντρική μπάρα ελέγχου της εισόδου στον κεντρικό δρόμο της πανεπιστημιούπολης από την Εγνατία μέχρι την Αγίου Δημητρίου, αλλά η ιδιωτική υπηρεσία ασφάλειας του ΑΠΘ τους απέτρεψε.

apth__3_
apth__4_
apth__5_
apth__6_
apth__7_
apth__1_
apth__2_

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στη συμπλοκή εισήλθαν μέσω μικρής πόρτας εισόδου του πανεπιστημίου επί της οδού Εθνικής Αμύνης, η οποία παραμένει ανοιχτή, καθώς βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

«Ενημερώθηκα για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Προφανώς το περιστατικό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πανεπιστήμιο. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό σε τέτοια αποτρόπαια περιστατικά να υπάρχει άμεση κινητοποίηση και δράση των αρμόδιων αρχών, όπως και έγινε. Η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ διώκεται όπως και σε κάθε γειτονιά της πόλης και κάθε απόπειρα εγκληματικής ενέργειας θα πρέπει να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει της», τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ το βράδυ της Δευτέρας, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Για πάρα πολλά χρόνια, εγκληματικά στοιχεία αναζητούσαν καταφύγιο μέσα στο campus του πανεπιστημίου, έχοντας τη βεβαιότητα ότι μπορούσαν να δρουν ανενόχλητα, εκμεταλλευόμενα το αχανές της έκτασης και ένα άτυπο “άβατο”, που επέβαλε ο εκφυλισμός της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου. Αυτό άλλαξε, όμως, κάθε μέρα οφείλουμε να το περιφρουρούμε και να μην εφησυχάζουμε. Οι δημόσιες αρχές ασκούν στο ΑΠΘ όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στο ΑΠΘ ο νόμος του 4623/2019, όπως και κάθε νόμος εφαρμόζεται και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη», επισήμανε ο κ.Παπαϊωάννου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement