Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Ελλάδα

«Ανησυχητική πίεση στα νοσοκομεία», «βλέπει» η ΠΟΕΔΗΝ – Συνιστά προσοχή και μέτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Για άλλη μια φορά, προσαρμόζεται η λειτουργία των νοσοκομείων, δεσμεύοντας κλινικές για περιστατικά κοροναϊού, σε βάρος των γενικών περιστατικών.

Γι’ αυτό και βλέπουμε αύξηση των ράντζων», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.
«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, καθώς – όπως υποστηρίζει – «αυξάνονται ανησυχητικά» τα περιστατικά κοροναϊού.

Στην ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει ότι ανακοινώθηκε χθες (12/7) από τον ΕΟΔΥ η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Βέβαια, η επεξεργασία των στοιχείων είναι μαθηματική εξίσωση, καθότι ανακοινώνονται εβδομαδιαία ανά εκατομμύριο κατοίκους».

Διαβάστε επίσης: Σωτήρης Τσιόδρας: «Οι παραλλαγές είναι πέντε, αλλά θα δούμε περισσότερες» – Γιατί δεν μπορούν να ληφθούν νέα μέτρα

Ο κ. Γιαννάκος προσθέτει ότι πρέπει να επισημάνουμε «τον υψηλό αριθμό θανάτων σε σχέση με πέρυσι».

Και σημειώνει πως «την εβδομάδα 4 με 10 Ιουλίου εφέτος, ανακοινώθηκαν 16 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκους. Δηλαδή, 175 θάνατοι σε μία εβδομάδα. Πέρυσι, 4 με 10 Ιουλίου 2021, είχαμε 53 θανάτους. Πολύ περισσότερους θανάτους εφέτος σε σχέση με πέρυσι. Γι’ αυτό προσοχή», υπογραμμίζει, προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να το παίρνουμε αψήφιστα».

«Ασκείται πίεση στα νοσοκομεία»
Σήμερα 13/7/2022, συνεχίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «από τα επίσημα στοιχεία προκύπτει ότι νοσηλεύονται συνολικά 2.210 ασθενείς με κοροναϊό σε απλές κλίνες στα νοσοκομεία. Συνολικά, διατίθενται 4.015 κλίνες από το σύστημα για περιστατικά κοροναϊού σε δημόσια, ιδιωτικά, στρατιωτικά, παιδιατρικά, ψυχιατρικά νοσοκομεία».

Στις 5/7/ 2022, όπως τονίζει, «νοσηλεύονταν 1.874 ασθενείς με κοροναϊό στα νοσοκομεία, στις 3.865 κλίνες συνολικά που διατίθενται. Αύξηση νοσηλευόμενων 20% σε μία εβδομάδα. Ημέρα με την ημέρα τα νοσοκομεία δεσμεύουν περισσότερες κλίνες», προειδοποεί.

Και καταλήγει: «Ασκείται πίεση λοιπόν στα νοσοκομεία. Για άλλη μια φορά, προσαρμόζεται η λειτουργία των νοσοκομείων, δεσμεύοντας κλινικές για περιστατικά κοροναϊού, σε βάρος των γενικών περιστατικών. Γι’ αυτό και βλέπουμε αύξηση των ράντζων».

«Αποδεκατισμένο προσωπικό»
«Πιέζεται το σποδεκατισμένο προσωπικό», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, παραθέτοντας τα εξής στοιχεία:

«Δουλεύουμε εφέτος με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το καλοκαίρι. Συνταξιοδοτήσεις, άδικες χωρίς κανένα υγειονομικό ωφελος αναστολές εργασίας, νοσήσεις κ.λπ.».

Ενδεικτικά, ο κ. Γιαννάκος παραθέτει τα νοσοκομεία με τον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών με κοροναϊό και τις κλίνες που διαθέτουν, κάνοντας λόγο για «ανησυχητικό» φαινόμενο για καλοκαίρι.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Νοσηλεύει 110 περιστατικά στις 131 κλίνες που διαθέτει.
Play Video
This is a modal window.

Foreground


Background


Window


Font Size
100%
Text Edge Style
None
Font Family
Default
Defaults Done

Advertisement: 0:10
ΣΩΤΗΡΙΑ: 126 ασθενείς στις 152 κλίνες.
ΑΤΤΙΚΟ: 73 στις 92.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 75 στις 75.
ΕΡΥΘΡΟΣ: 57 στις 63.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 55 στις 58.
ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΚ: 66 στις 125.
ΝΙΚΑΙΑ: 67 στις 70.
ΤΖΑΝΕΙΟ: 39 στις 73.
ΕΛΠΙΣ: 54 στις 67.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 38 στις 52.
ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 40 στις 40.
ΛΑΪΚΟ: 53 στις 53.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 41 στις 41.
ΡΟΔΟΣ: 23 στις 38.
ΛΗΜΝΟΣ: 10 στις 33.
ΣΥΡΟΣ: 7 στις 12
ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 7 στις 14.
ΚΟΖΑΝΗ: 25 στις 25
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 49 στις 76.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 48 στις 118.
ΑΧΕΠΑ: 68 στις 83.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: 11 στις 56.
ΛΑΜΙΑ: 22 στις 25.
ΠΑΝ. ΛΑΡΙΣΑΣ: 26 στις 75.
ΤΡΙΚΑΛΑ: 21 στις 27.
ΠΥΡΓΟΣ: 23 στις 52.
ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ: 34 στις 99.
ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΑ: 33 στις 45.
ΠΑΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: 19 στις 30.
ΚΕΡΚΥΡΑ: 28 στις 28.
ΠΑΝ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: 30 στις 34.
ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 27 στις 30.
ΧΑΝΙΑ: 33 στις 83.

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: 24 στις 59.
ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: 12 στις 20.
ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ: 6 στις 30.
ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ: 8 στις 8.
Δηλαδή, νοσηλεύονται 50 παιδάκια στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

ΜΕΘ Κοροναϊού

Σήμερα διατίθενται 266 κλίνες και κατειλημμένες είναι οι 101.
Στις 5/7/2022, πριν μια εβδομάδα δηλαδή, διατίθενται 266 κλίνες και κατειλημμένες ήταν οι 81. Αυξηση πλέον του 20%.

«Μάσκες, μάσκες, μάσκες»
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συνιστά μεγάλη προσοχή στα μέτρα προστασίας.

Και τονίζει χαρακτηριστικά: «Μάσκες, μάσκες, μάσκες! Προσοχή».

Παράλληλα, ζητά από την πολιτεία ενίσχυση με προσωπικό και χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία – «Άρπαξαν την περιουσία της μάνας μου»

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, με 28χρονη να υποστηρίζει σήμερα πως λειτουργεί «κύκλωμα» που εκμεταλλεύτηκε την άρρωστη μητέρα της και τώρα της παίρνει το σπίτι.

Η 28χρονη, που διατήρησε την ανωνυμία της, μίλησε στον ΑΝΤ1, και είπε ότι δύο μήνες πριν πεθάνει η μητέρα της έκανε μια διαθήκη στην οποία την αποκλήρωσε επειδή τη χτυπούσε και της φερόταν βίαια.

Στη διαθήκη αυτή άφηνε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της -δηλαδή δύο σπίτια, αυτοκίνητο και μια μηχανή- στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η νεαρή υποστηρίζει ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν σχετικές καταγγελίες στην αστυνομία.

Είπε δε, πως λίγο μετά από το θάνατο της μητέρας της, δύο άνδρες που είχαν εξουσιοδοτηθεί από την πρεσβυτέρα πήγαν στο σπίτι της, έβγαλαν φωτογραφίες και της ανακοίνωσαν ότι πρέπει να το εγκαταλείψει.

Απολύσεις στελεχών της Κιβωτού από το νέο Δ.Σ.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η αξιολόγηση του προσωπικού στην «κιβωτό του κόσμου» από το νέο ΔΣ και ήδη τουλάχιστον 5 άτομα μεταξύ των οποίων το δεξί χέρι του πατέρα Αντώνιου και διευθυντή της οργάνωσης είδαν την έξοδο από τη ΜΚΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός του Ιρακινού, ανάμεσα στους απολυμένους είναι και ο Πασχάλης, τον οποίο, μιλώντας πριν λίγες ημέρες στον Skai.gr η μητέρα τριών πρώην τροφίμων στην Κιβωτό, τον είχε κατονομάσει ως έναν από τους ανθρώπους που είχαν συμμετοχή σε κακοποιητικες συμπεριφορές εις βάρος των παιδιών.

Οι απολύσεις τους έγιναν μετά από ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης.

Έρευνα για «μαύρο» χρήμα και παράνομο πλουτισμό

Στον πυρήνα της υπόθεσης της «Κιβωτού του Κόσμου» μπαίνει πια η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς θα ερευνήσει το ενδεχόμενο διακίνησης «μαύρου χρήματος», αλλά και το ενδεχόμενο παράνομου πλουτισμού του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Τα επόμενα 24ωρα οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας θα έχουν στα χέρια τους την κίνηση των προσωπικών λογαριασμών του ζεύγους για τα τελευταία πέντε χρόνια.

Δεν ενδιαφέρει τις αρχές το υπόλοιπο των λογαριασμών, το οποίο έτσι κι αλλιώς αγγίζει δυσθεώρητα ύψη. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η εισροή χρημάτων και εάν από τους λογαριασμούς αυτούς έφευγαν χρήματα και γινόταν μεταφορά μεγάλων ποσών.

Επίσης, η Οικονομική Αστυνομία περιμένει την εντολή του οικονομικού εισαγγελέα για τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ ο δικαστικός λειτουργός θα είναι αυτός που θα καθορίσει ποια θα είναι αυτά τα αδικήματα.

CNN GREECE

Περισσότερα

Ελλάδα

Tus Airways: Ξεκινούν πτήσεις Αθήνα – Τελ Αβίβ τρεις φορές την εβδομάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκινούν στις 14 Δεκεμβρίου οι πτήσεις Αθήνα – Τελ Αβίβ από την κυπριακή εταιρεία Tus Airways, που θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Επιπλέον στο χειμερινό πρόγραμμα της εταιρείας συγκαταλέγεται η πτήση Λάρνακα-Ηράκλειο, η οποία εγκαινιάζεται στις 16 Δεκεμβρίου.

Η κυπριακή εταιρεία στο θερινό της πρόγραμμα πρόκειται να εμπλουτίσει τις συνδέσεις της προς την Ελλάδα από το Ισραήλ, με πτήσεις προς 3 ελληνικούς προορισμούς.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα διατηρήσει από το Ισραήλ, το Αθήνα-Τελ Αβίβ, προσθέτοντας το Ηράκλειο-Τελ Αβίβ και το Πρέβεζα-Τελ Αβίβ, ενώ από την Κύπρο θα διατηρήσει το Λάρνακα-Ηράκλειο.

«Η TUS αναμένεται στη δεύτερη φάση ανάπτυξης του θερινού προγράμματός της να προσθέσει κι άλλους προορισμούς στην Ελλάδα», σύμφωνα με την Marketing Director της TUS Airways, Κική Χάιδα.

Όσον αφορά την ισραηλινή αγορά και με βάση τα στοιχεία από το αεροδρόμιο της Αθήνας, έφτασε στα τέλη Νοεμβρίου στις 515 χιλιάδες επιβάτες, έχοντας ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019.

Σύμφωνα με την διευθύντρια Marketing του αεροδρομίου της Αθήνας Ιωάννα Παπαδοπούλου, «από το 2014 μέχρι τώρα η ισραηλινή αγορά έχει διψήφια αύξηση και όπως προκύπτει και από τα στοιχεία των ξενοδόχων θα είναι η πρώτη αγορά για τα Χριστούγεννα στην Αθήνα».

Περισσότερα

Ελλάδα

Κρήτη: Θρήνος στη κηδεία της 21χρονης Έμμας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η τελευταία πράξη του δράματος, για την 21χρονη Εμμανουέλα που έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν αιμόφυρτη στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη, «γράφεται» σήμερα, με την κηδεία της που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με βαθιά θλίψη και οδύνη, συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την άτυχη κοπέλα, στα Χανιά, μη μπορώντας να πιστέψουν πως «χάθηκε» τόσο άδικα και μέσα σε λίγα λεπτά. Η κηδεία της Έμμας, όπως την φώναζαν οι δικοί της άνθρωποι, θα γίνει από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεράσιμου Νεοκούρου, ενώ η ταφή της άτυχης φοιτήτριας θα γίνει στο κοιμητήριο του Ι.Ν. Παναγίας.

Η σορός της βρίσκεται στο ναό από τις 10 το πρωί.

Δείτε εικόνες:

KHDEIA-21XRONH-EMMA4
KHDEIA-21XRONH-EMMA5
Ο θάνατος της άτυχης φοιτήτριας από τα Χανιά, που εγκαταλείφθηκε από τον ασυνείδητο οδηγό αιμόφυρτη στην άσφαλτο, έχει συγκλονίσει τους πάντες όχι μόνο για τον άδικο χαμό της αλλά και για την γενναιότητα και την μεγαλοψυχία που έδειξαν οι γονείς της και δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους δίνοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους.

Το μήνυμα της μητέρας της Έμμας στην 40χρονη λήπτρια- «Πήρε μια καρδιά λιονταρίσια, από ατόφιο χρυσάφι»

H καρδιάς της 21χρονης Έμμας που έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη χτυπά πλέον σε άλλο σώμα. Παρά το χαμό του παιδιού τους οι γονείς της νεαρής κοπέλας είναι εκεί για να προσφέρουν τη «ζωή» διαμέσου της 21χρονης, καθώς για τους ίδιους με αυτό τον τρόπο το παιδί τους θα συνεχίσει να ζει.

Η μητέρα της 21χρονης φοιτήτριας στέλνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στη γυναίκα στην οποία χτυπά πλέον η καρδιά της κόρης της, αναφέροντας ότι «μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί». Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία να τη συναντήσει και να την αγκαλιάσει, όπως θα έκανε με το παιδί της.

Η διαδικασία μεταμόσχευσης των «δώρων ζωής» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πλέον, σε μια 40χρονη μητέρα στο Ωνάσειο -ήταν στο τελικό στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας– χτυπά η καρδιά της Εμμανουέλας.

Η μητέρα της 21χρονη έστειλε μήνυμα μέσω του Open στη 40χρονη γυναίκα, τονίζοντας ότι: «Για αυτή τη μητέρα που πήρε την καρδιά του παιδιού μου θέλω να ξέρει ότι είναι διπλά τυχερή, όχι μόνο γιατί βρέθηκε μια συμβατή καρδια, αλλα γιατί δεν πήρε την οποιαδήποτε καρδιά. Πήρε μια καρδιά ατόφιο χρυσάφι, μια καρδιά που χτυπούσε μόνο για να κάνει το καλό, μια καρδιά που ήξερε μόνο να αγαπά».

Η ίδια συνεχίζοντας, τόνισε: «Θέλω να την παρακαλέσω να την προσέχει σαν τα μάτια της ώστε να συνεχίσει να χτυπάει για πολλά χρόνια ακόμα. Να τη χρησιμοποιεί μόνο για να κάνει καλό και αν ποτε για κάποιο λόγο λυγίζει να σκέφτεται οτι η καρδιά που χτυπάει μέσα της είναι μια καρδιά λιονταρίσια, άνηκε στο πιο δυνατό, χαμογελαστό και αισιόδοξο γεμάτο ενέργεια και πείσμα πλάσμα που κατάφερνε ότι έβαζε στόχο. Να χαμογελάει πάντα και να χαίρεται κάθε δευτερόλεπτο με τους ανθρώπους που αγαπάει κυρίως με το παιδάκι της γιατί, όπως σίγουρα ξέρει, τίποτα δεν είναι δεδομένο».

Η μητέρα της Εμμανουέλας εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να αγκαλιάσει τη νεαρή μητέρα που πλέον θα ζει με την καρδιά της κόρης της. «Θα ήθελα να της πω ένα ευχαριστώ γιατί μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί και οτι κάποια στιγμή θα ήθελα, αν θα το επιθυμούσε και αυτή, να την αγκαλιάσω όπως αγκάλιαζα το παιδί μου. Από την πιο περήφανη μαμά του κόσμου!».

Σε έναν 62χρονο από τα Γρεβενά μεταμοσχεύτηκε το ήπαρ της Έμμας. Μια καλύτερη ζωή περιμένει και δύο άλλες γυναίκες, μια 55χρονη στο Λαϊκό και μία 52χρονη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στις οποίες μεταμοσχεύτηκαν οι νεφροί της φοιτήτριας.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα