Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μετάνιωσε, ομολόγησε και γλίτωσε τα ισόβια ο οδηγός φορτηγού που μετέφερε 21 κιλά κοκαΐνης 

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου
Τα χρέη από την περίοδο της καραντίνας τον «έπνιξαν» και αναγκάστηκε να μεταφέρει στο φορτηγό του 21 κιλά κοκαΐνης, αξίας 1,5 εκ. ευρώ!

Όταν αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Πάτρας και το φορτηγό του πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο από τους λιμενικούς και με τη συνδρομή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος, η δράση του αποκαλύφθηκε.
Ο επαγγελματίας οδηγός του φορτηγού οχήματος από την πρώτη στιγμή ομολόγησε την πράξη του και μάλιστα πλήρωσε το τίμημα με την προσωρινή του κράτηση στη φυλακή για 15 μήνες.
Χθες, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών αντιμέτωπος με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, δηλαδή με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου, ευρισκόμενος αντιμέτωπος ακόμα και με ισόβια κάθειρξη.
Ωστόσο, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ο επαγγελματίας οδηγός από την Αθήνα που είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2021 στο λιμάνι της Πάτρας, κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απλής συνέργειας στην μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικές περιστάσεις του νόμου και του επεβλήθη ποινή φυλακίσεως 3 ετών με αναστολή. Η απόφαση του δικαστηρίου του άνοιξε την πόρτα της αποφυλάκισης και ο ίδιος – αλλά και οι συγγενείς του -δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους από την ανατροπή στην υπόθεση που προέκυψε μετά από αξιολόγηση όλων των δεδομένων.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος είχε παραλάβει την ποσότητα των 21,500 κιλών κοκαΐνης από την πόλη Ούντινε της Ιταλίας.
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, είχε κάνει άλλη μια παραλαβή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Ολλανδία, την οποία ομολόγησε στους λιμενικούς, αλλά όταν ανοίχτηκαν τα πακέτα διαπιστώθηκε ό,τι περιείχαν… αντί για ναρκωτικά ρύζι!
Απολογούμενος στο δικαστήριο παραδέχθηκε εξ αρχής την πράξη του και όπως είπε χαρακτηριστικά, αναγκάστηκε πρώτη φορά να παρανομήσει στη ζωή του λόγω υπερβολικών χρεών τα οποία διογκώθηκαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.
Από τα στοιχεία που προσκόμισε στο δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισής του, δικηγόρος Πατρών Ερμής Παπουτσής προέκυψε ότι κατά την πολυετή του επαγγελματική δραστηριότητα ως επαγγελματίας οδηγός διεθνών μεταφορών δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές για κανένα αδίκημα και πως αναγκάστηκε να μεταφέρει τα ναρκωτικά ευρισκόμενος σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι πρόκειται περί απλής συνέργειας σε απλή διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ενώ του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά, του πρότερου έντιμου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ε. Παπουτσής: «Ο εντολέας μου μετά από έναν Γολγοθά 15 μηνών επιστρέφει στην οικογένειά του»
Ο κ. Παπουτσής ερωτηθείς από την «Γ» μετά το άκουσμα της λυτρωτικής απόφασης για τον εντολέα του δήλωσε τα εξής: «” Πρόκειται για μια απόφαση η οποία τήρησε απόλυτα την αρχή της αναλογικότητας καθώς εξορθολόγισε την βαρύτατη κατηγορία ως προς την προσωπικότητα του δράστη. Ετέθησαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα νομικά θέματα και η υπεράσπιση νιώθει δικαιωμένη διότι οι ισχυρισμοί έγιναν δεκτοί στο σύνολό τους από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών. Ο κατηγορούμενος επιστρέφει σήμερα στην οικογένειά του μετά από έναν Γολγοθά 15 μηνών.”

 

 

+ φωτό: KORINTHOY ERGA

Μαρτύριο για
τους οδηγούς
Ξήλωσαν την άσφαλτο στην οδό Κορίνθου με αποτέλεσμα να επικρατήσει χάος χθες το πρωί στο κέντρο της Πάτρας

Μετ’ εμποδίων διεξαγόταν χθες η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Κορίνθου από το ύψος της Αγίου Νικολάου μέχρι και την Κολοκοτρώνη εξαιτίας των εργασιών αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα.
Οι εργασίες ξεκίνησαν, χθες το πρωί, στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας, σε αυτό της εισόδου με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς ξηλώνοντας τον ασφαλτοτάπητα.
Φορτηγά οχήματα είχαν καταλάβει την κεντρική οδική λεωφόρο της Πάτρας από νωρίς το πρωί αφαιρώντας το στρώμα της ασφάλτου που είχε φθαρεί προκειμένου να προβούν σε αντικατάσταση.
Η όχληση που προκλήθηκε στο σημείο ήταν μεγάλη. Οι οδηγοί αγανάκτησαν εξαιτίας του κυκλοφοριακού εμφράγματος που προκλήθηκε στο σημείο εφόσον τα οχήματα σχημάτιζαν ουρές, ενώ αντιδράσεις προκλήθηκαν και από τους εμπόρους, οι οποίοι κατήγγειλαν στην «Γ» πως λόγω των εργασιών οι καταναλωτές δεν είχαν άμεση πρόσβαση παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο εκπτώσεων και οι ιδιοκτήτες περιμένουν να δουλέψουν.
Οδηγοί, πεζοί και καταστηματάρχες υπογράμμισαν στην «Γ» πως δεν είναι δυνατόν, να γίνονται εργασίες αντικατάστασης του ασφαλτοτάπητα εργάσιμες μέρες που η κίνηση είναι αυξημένη. Πολίτες ανέφεραν πως αντίστοιχες εργασίες θα έπρεπε να γίνονταν βραδινές ώρες ώστε να μην διαταράσσεται η λειτουργία της πόλης. Βέβαια, η αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα ήταν επιβεβλημένη καθώς οι φθορές που είχε υποστεί ήταν μεγάλες και ο κόσμος είχε αγανακτήσει από τις λακκούβες και τα μπαλώματα. Το «ξήλωμα» της ασφάλτου της οδού Κορίνθου έγινε παράλληλα και από το ύψος της Αγίας Σοφίας μέχρι και την πλατεία Πυροσβεστείου.

ΕΝΘΕΤΟ:
Χ. Κορδάς: «Το έργο παραδίδεται την ίδια μέρα»
Ο αντιδήμαρχος Έργων του Δήμου Πατρέων Χρήστος Κορδάς ερωτηθείς από την «Γ» ανέφερε πως «προχωράμε τμηματικά σε αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα σε σημεία που υπάρχει έντονο πρόβλημα. Τα έργα παραδίδονται την ίδια μέρα στην κυκλοφορία με στόχο την μικρότερη δυνατή όχληση. Προχωράμε σε οδικές βελτιώσεις σε διάφορα σημεία, τόσο στο ιστορικό κέντρο όσο και σε συνοικίες για την βελτίωση της λειτουργίας της πόλης».

 

ΣΤΟ ΔΙΣΤΗΛΟ

+ φωτό: MPOGIES DIKASTIKO MEGARO

Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο Δικαστικό Μέγαρο Πατρών ανέλαβε ομάδα αναρχικών με ανάρτηση στον γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο indymedia. Η οργάνωση «Αναρχικές-οι» ανέλαβε την ευθύνη.
Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:
Το βράδυ της Δευτέρας 11/7 επιτεθήκαμε στο δικαστικό μέγαρο Πατρών, βάφοντας την πρόσοψη και σπάζοντας τα τζάμια της, σε αλληλεγγύη με τον αναρχικό σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23/5, διεξάγοντας με όπλο το ίδιο του το σώμα έναν αγώνα απέναντι στην κρατική εκδικητικότητα.
Ο σύντροφος, έχοντας ήδη από το Δεκέμβρη του 2021 εκτίσει περίπου 8,5 χρόνια στην φυλακή δικαιούται την υφ’όρον αποφυλάκισή του, κάτι που προσκρούει στις αρνήσεις των αρμόδιων δικαστικών προσώπων και συμβουλίων, καθώς επί της ουσίας, δεν απεμπολεί την αγωνιστική του ταυτότητα, πορεία και αξιοπρέπεια όπως σαφέστατα και του ζητείται από το εκβιαστικό καθεστώς που του επιβάλλεται.
Είναι η ίδια δικαιοσύνη που τώρα εκδικείται το σύντροφο αλλά και τόσους άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες, τόσους άλλους και άλλες που βρίσκονται στα αποκλεισμένα και φτωχοποιημένα κοινωνικά στρώματα, όλον αυτόν τον πληθυσμό της φυλακής που χτυπιέται από την κατασταλτική κρατική μπότα του δόγματος νόμος και τάξη, των νέων σωφρονιστικών και ποινικών κανονισμών.

Στο πρόσωπο του αναρχικού συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη το κράτος εκδικείται όλους αυτούς και αυτές που υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην βία και τη σαπίλα του καπιταλιστικού εξουσιαστικού κόσμου, που πάιρνουν θέση αγώνα και δράσης. Την ίδια ώρα που κάθε βιαστής, φασίστας, κάθε ένστολος δολοφόνος, κάθε παρακρατικός, κάθε golden boy, κάθε πολιτικός που ευθύνεται για σκάνδαλα και τόσοι άλλοι που αποτελούν τα παιδιά, τα γρανάζια της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, απολαμβάνουν είτε ασυλία, είτε την εύνοια της δικαιοσύνης.
Δε γελιόμαστε, η δικαιοσύνη είναι και θα είναι ταξική στον καπιταλιστικό/εξουσιαστικό κόσμο, και κάθε μπάτσος δολοφόνος όπως ο Κορκονέας και όσοι βασάνισαν τον/την Ζακ / Zackie, κάθε χρυσαυγίτης, κάθε Χορταριάς, κάθε Φιλιππίδης, και ούτω καθεξής θα συνεχίζει να πορεύεται με τις κρατικές πλάτες που άπλετα τους προσφέρονται.
Η αγωνιστική αξιοπρέπεια, η ιστορία και τα μέσα πάλης, οι ιδέες για έναν ελεύθερο κόσμο ισότητας και αλληλεγγύης, ο αντικρατικός/αντικαπιταλιστικός αγώνας είναι ο μόνος δρόμος απέναντι στη δολοφονική φύση αυτού του κόσμου που σκορπά φτώχεια, προσφυγιά, πολέμους, ανισότητα, δυστυχία. Αυτόν τον δρόμο βαδίζει ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης και στεκόμαστε αταλάντευτα στο πλευρό του.
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5 ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ
ΑΔΙΑΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Αναρχικές/οί

Ροή ειδήσεων

Advertisement