Connect with us

Μαγειρική

Κλασικό κοτόπουλο με μπάμιες            

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο 1.200 γρ. ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μπουκιές

500 γρ. μπάμιες, καθαρισμένες

½ φλιτζ. ξίδι από κόκκινο κρασί

200 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

4 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες & κομμένες κονκασέ

1 πρέζα ζάχαρη

ανθό αλατιού

λίγο λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί βάζετε τις μπάμιες με το ξίδι και τις απλώνετε. Τις αφήνετε μέχρι να σοτάρετε το κοτόπουλο. Κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια με ένα ψαλίδι και με το μισό ελαιόλαδο το σοτάρετε σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Κατόπιν το βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν τα λάδια του. Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρετε τις μπάμιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο προσθέτοντας το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τις τομάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη ζάχαρη. Αφήνετε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις και προσθέτετε το κοτόπουλο. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 15΄. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 10΄ και σερβίρετε με φέτα και ζυμωτό ψωμί

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement