Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Μητέρα πούλησε το μόλις πέντε ημέρων μωρό της για να κάνει πλαστική επέμβαση στη μύτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Χειροπέδες πέρασαν οι ρωσικές αρχές σε μία 33χρονη μητέρα που δεν δίστασε να πουλήσει το νεογέννητο μωρό της για να εισπράξει χρήματα με τα οποία θα έκανε πλαστική επέμβαση στη μύτη.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η 33χρονη που δεν κατονομάζεται, κατάγεται από το Νταγκεστάν της νότιας Ρωσίας. Η άσπλαχνη μητέρα δεν δίστασε να πουλήσει τον μόλις πέντε ημερών γιο της για να εισπράξει 200 χιλιάδες ρούβλια (2.900 λίρες).

Η Ρωσίδα που βρίσκεται υπό κράτηση, είχε εκμυστηρευτεί σε φίλη της ότι δεν ήθελε να κρατήσει το βρέφος. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», κατάφερε να βρει ένα ζευγάρι για να «μοσχοπουλήσει» τον γιο της, μόλις πέντε 24ωρα μετά τη γέννησή του στις 25 Απριλίου.

«Η βιολογική μητέρα ήθελε να αφήσει το μωρό της στο νοσοκομείο», δήλωσε η γυναίκα που αγόρασε το μόλις πέντε μηνών αγοράκι. «Δεν μπορούσε να συντηρήσει το παιδί, κι έτσι το πήρα εγώ», πρόσθεσε.

Όταν όμως το βρέφος χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη, οι γιατροί ζήτησαν από το ζευγάρι το πιστοποιητικό γέννησής του. Κι όταν οι θετοί γονείς επέστρεψαν στη γυναίκα ζητώντας το πιστοποιητικό γέννησης του γιου της , εκείνη τους είπε ότι θα τους το έδινε μόνο με αντάλλαγμα άλλα 100.000 ρούβλια (περίπου 1.440 λίρες).

Η μητέρα είχε πει στο ζευγάρι ότι ήταν άνεργη, άστεγη και δεν χρήματα για να ζήσει. Κι όταν στις 26 Μαίου έλαβε το χρηματικό ποσό, τους είπε ότι σκόπευε να ξοδέψει τα μετρητά σε μια αισθητική επέμβαση στη μύτη.

Η 33χρονη Ρωσίδα τους είπε επίσης ότι έπρεπε να κάνει την επέμβαση για να αναπνέει καλύτερα.

Αλλά πριν το ζευγάρι προλάβει να παραδώσει το υπόλοιπο της συνολικής αμοιβής στη Ρωσίδα, η αστυνομία συνέλαβε και τους τρεις για εμπορία ανθρώπων.

Σε δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν στο δίκτυο «Newsflash», η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Οι ανακριτικές αρχές της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος μιας 33χρονης κατοίκου της πόλης Kaspiysk… Σύμφωνα με τους ερευνητές, στις 25 Απριλίου του 2022, μια γυναίκα γέννησε ένα αγοράκι στο νοσοκομείο «Caspian City Central Hospital και, λίγες ημέρες αργότερα επιχείρησε να το πουλήσει σ’ ένα ζευγάρι», όπως τονίζουν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement