Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ : Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείων Εξωτερικων και Αθλητισμού

Δημοσιεύθηκε

στιςΜνημόνιο συνεργασίας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενακη υπέγραψε ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιωτης  για τη προώθηση δράσεων  στον τομέα του αθλητισμού και του Απόδημου Ελληνισμού.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται η ανάληψη πρωτοβουλιών για: 


– προσέλκυση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων και μεγάλων αθλητικών γεγονότων, με τη συμμετοχή των ομογενών μας στην Ελλάδα και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων ελληνικού ενδιαφέροντος στο εξωτερικό,
– θέσπιση προγραμμάτων αθλητισμού, με τη συνδρομή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και του Υπουργείου Τουρισμού για
– τακτική φιλοξενία στην Ελλάδα ελληνοπαίδων της διασποράς, σε εγκαταστάσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων στο μπάσκετ και
-φιλοξενία στην Ελλάδα προσωπικοτήτων του αθλητισμού για την ενίσχυση του προπονητικού και αθλητικού τουρισμού
-περαιτέρω συνεργασία με ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων για ανάλογες δράσεις
-ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να καταρτισθούν από κοινού για Άτομα με Αναπηρία της διασποράς ειδικά προγράμματα ανάδειξης των δεξιοτήτων τους και της συμβολής του στο διεθνές κοινωνικό γίγνεσθαι.

Ο κ. Κατσανιώτης μετά την υπογραφή του μνημονίου δήλωσε: 

 “Ο αθλητισμός, που έχει την παγκόσμια δύναμη να ενώνει τους λαούς, είναι ένα ακόμα προνομιακό πεδίο ενδυνάμωσης των σχέσεων των απανταχού Ελλήνων. Και μπορεί να βοηθήσει αποφασιστικά στην περαιτέρω στήριξη και διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης, της γλώσσας και της πολιτιστικής μας ταυτότητας”.

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement