Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση με Ασπράγκαθο είχε το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, κ. Ασπράγκαθο Νικόλαο, πραγματοποίησε το προεδρείο του ΣΚΕΑΝΑ.

Στην σύσκεψη από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν επίσης οι κκ. Λέμης- Πετρόπουλος Παναγιώτης, διευθυντής της υπηρεσίας και ο Στροφύλλας Γεώργιος, προϊστάμενος του τμήματος καθαρισμού, κοινοχρήστων χώρων και ειδικών συνεργείων. Για τον ΣΚΕΑΝΑ παραβρέθηκε ο πρόεδρος κ. Γιατράς Τάσος και ο αντιπρόεδρος, κ. Κούλης Γιώργος.

Αρχικά έγινε συζήτηση γενικού περιεχομένου με την αναφορά και των δύο πλευρών στην δυσμενή οικονομική κατάσταση που επικρατεί τόσο σε επίπεδο δήμου όσο και σε επίπεδο του κάθε πολίτη και επιχειρηματία μεμονωμένα, λόγω της ενεργειακής κρίσης και της γενικότερης ακρίβειας που έχει προκαλέσει γενική ασφυξία στην αγορά.

Πιο ειδικά η συζήτηση κινήθηκε στα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της αντιδημαρχίας και κυρίως στον τομέα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης. Ο αντιδήμαρχος και οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του Δήμου ενημέρωσαν τα μέλη του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ για τα εξειδικευμένα προγράμματα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων, που θα τεθούν σε λειτουργία το επόμενο διάστημα, για το οποίο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, τονίζοντας την σημασία τους για την πόλη.

Στην συνέχεια συζητήθηκε η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στο να γίνεται σωστή απόρριψη των αποβλήτων από τις επιχειρήσεις εστίασης, λόγω του όγκου αλλά και της φύσης των απορριμμάτων. Το πρώτο και κυριότερο είναι να τηρούν τα ωράρια της αποκομιδής του Δήμου και να μην τα βγάζουν ενδιάμεσες ώρες (επισυνάπτονται τα ωράρια στην συνέχεια). Εν συνεχεία είναι εξίσου σημαντικό να μην σέρνουν τις σακούλες των απορριμμάτων προς τους κάδους γιατί αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σκίζονται οι σακούλες και δημιουργούνται συνεχώς λεκέδες σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες κλπ. Επίσης θερμή παράκληση απηύθυναν οι υπεύθυνοι της καθαριότητας να μην απορρίπτονται στους κάδους λάδια, υγρά κλπ. γιατί δημιουργούν μεγάλα προβλήματα επεξεργασίας αλλά και κακοσμίας και λεκέδων στους κοινόχρηστους χώρους.

Κοινή επιδίωξη αποτελεί η καθαρή εικόνα πόλης, η οποία για να επιτευχθεί απαιτεί την σύμπραξη όλων των εμπλεκομένων παραγόντων.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Τροχαίο με έναν τραυματία στην Μεσολογγίου-Ι.Χ εμβόλισε δίκυκλο και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας ελαφρά τραυματίας, ήταν ο απολογισμός τροχαίου ατυχήματος που έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Σμύρνης.

Ι.Χ που οδηγούσε ένας ηλικιωμένος,

εμβόλισε δίκυκλο, και στη συνέχεια “καβάλησε” το πεζοδρόμιο. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν διερχόταν κάποιος πεζός και από θαύμα δεν υπήρξε σοβαρότερος τραυματισμός.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα