Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην αντεπίθεση η δημοτική Αρχή της Πάτρας για το θέμα των συμβασιούχων, οι οποίο «βράζουν» κατά του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με προσωπικές αναφορές στην πολιτική διαδρομή των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την… ειρωνική κατάληξη πως «σε λίγο θα ξεκινήσει η κινητοποίηση στο Μαξίμου» η δημοτική Αρχή της Πάτρας πέρασε στην αντεπίθεση για το θέμα των συμβασιούχων, οι οποίοι την ίδια ώρα, με ανακοίνωση τους εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για τη στάση του Δημάρχου απέναντί τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Στην ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής γίνεται λόγος για συντονισμένη επίθεση από την αντιπολίτευση, ενώ διαμηνύεται πως δεν θα μείνει κανείς εργαζόμενος του Δήμου απλήρωτος. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, αναφέρεται πως «Ποιοι είναι όμως όλοι αυτοί οι δήθεν υπερασπιστές των εργαζομένων; Είναι η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Παπαδημάτος, του οποίου η κυβέρνηση πέρασε νόμο που υποχρεώνει τους Δήμους να κάνουν έφεση σε αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζόμενους και συμβασιούχους. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Ρώρος, που «διαρρηγνύει τα ιμάτιά του» για τους συμβασιούχους, θέλοντας να ξεπλύνει τις αμαρτίες της δικής του περίφημης «κυβέρνησης της αριστεράς». Είναι το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ο κύριος Αλεξόπουλος που παριστάνουν τους ανήξερους για το «έγκλημα», λες και δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που έβαλε τη χώρα στα Μνημόνια και το ΔΝΤ. Είναι ο δήθεν ανεξάρτητος και «ακομμάτιστος» κύριος Ψωμάς, ο οποίος διατηρεί βαθιά απέχθεια και υποτίμηση για οτιδήποτε εργατικό, λαϊκό και κινηματικό (όψιμα και προσφυγικό), γι’ αυτό και τα ειρωνεύεται σε κάθε ευκαιρία.
Είναι ο κύριος Τζανάκος, που μας έκανε και «μαθήματα ιστορίας» στο Δημοτικό Συμβούλιο, «ξέχασε» όμως ότι η ιστορία έχει γράψει την πρωταγωνιστική του στάση, ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημοτική Αρχή του Φούρα, στην επίθεση ενάντια στην τότε απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα. Είναι ο κύριος Χρυσανθακόπουλος, γνωστός πολιτικός και κομματικός γυρολόγος. Και φυσικά, είναι και ο κύριος Νικολόπουλος στο «χορό», γνωστός επαγγελματίας συκοφάντης και αντικομμουνιστής, πανελλαδικής εμβέλειας.
Στον αντίποδα, βρίσκεται η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και ο αγωνιστής Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης. Ο Δήμαρχος και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής δηλώνουν ξανά, ότι παρά τα όνειρα ορισμένων, δε θα υπάρξει απλήρωτος εργαζόμενος στο Δήμο Πατρέων. Και όλοι όσοι πιστεύουν ότι θα οδηγήσουν σε οικονομικό αδιέξοδο το Δήμο, σε σταμάτημα κάθε έργου στην πόλη και έτσι θα απαλλαγούν από τη Δημοτική Αρχή, «πλανώνται πλάνην οικτράν».
Σε λίγο θα αρχίσει η κινητοποίηση στο Μαξίμου. Ίδωμεν…».

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ
Τη στάση της δημοτικής Αρχής καυτηρίασαν και οι συμβασιούχοι, λέγοντας πως είναι απόλυτα θιγμένοι από τη διαφορετική στάση απέναντι τους. «Γιατί υπήρξαν τόσο υποστηρικτικοί με του συναδέλφους των προγραμμάτων του 2018 και του 2019, σε αντίθεση με μας; Γιατί κ.Πελετίδη μας αφαιρείτε το δικαίωμα διεκδίκησης της εργασίας μας; Καταδικάζουμε απερίφραστα,την προσπάθεια διχασμού των εργαζομένων, γιατί την ίδια στιγμή που πνέετε μένεα εναντίον μας, ψευδώς ισχυριζόμενος πως “δεν έχετε άλλα χρήματα στο πουγκί σας ”, παρατείνετε κατ’ εξακολούθηση, τις συμβάσεις των ετών 2018-19. Δεν ζητήσαμε ελεημοσύνη. Ζητήσαμε δίκαιη μεταχείριση. Ισάξια. Χωρίς διαχωρισμούς και προτεραιότητες», αναφέρουν και ευχαριστούν για τη στήριξη όλους τους δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν υπέρ της παραμονής τους.


Ροή ειδήσεων

Advertisement