Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε κοινή γραμμή για την καθαριότητα-Συνάντηση στο Δημαρχείο με εκπροσώπους της εστίασης για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κοινή γραμμή πλεύσης με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας πόλης και μέσω της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων εκ μέρους των καταστημάτων εστίασης, ο Δήμος Πατρέων και ο ΣΚΕΑΝΑ.

Σε συνάντηση που έγινε χθες στο Δημαρχείο μεταξύ του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ και του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού, Νίκου Ασπράγκαθου έγινε συζήτηση για την καθαριότητα και της ανακύκλωση. Ο αντιδήμαρχος και οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του Δήμου ενημέρωσαν τα μέλη του προεδρείου του ΣΚΕΑΝΑ για τα εξειδικευμένα προγράμματα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων, που θα τεθούν σε λειτουργία το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε για τον προγραμματισμό του Δήμου, όσον αφορά στη Διαλογή στην Πηγή των απορριμμάτων και τη συμβολή των επαγγελματιών.
Με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και την προμήθεια των καφέ κάδων και των ειδικών απορριμματοφόρων θα γίνει εγκατάσταση καφέ κάδων σε επαγγελματικούς χώρους παραγωγής βιοαποβλήτων (υπολείμματα τροφών, οπωροκηπευτικών κλπ) και σταδιακά από κατοίκους σε επιλεγμένες περιοχές του Δήμου. Τα βιοαπόβλητα, που θα συγκεντρώνονται μαζί με τα θρυματισμένα κλαδέματα, θα οδηγούνται στην κομποστοποίηση.
Από το Φθινόπωρο, στο Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου θα εγκατασταθούν γωνίες ανακύκλωσης δύο και τριών ρευμάτων, όπου θα συλλέγονται ανακυκλώσιμα υλικά διαχωρισμένα, από τους επαγγελματίες και τους κατοίκους.
Σε επόμενο στάδιο, με τη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» θα εγκατασταθούν και άλλες γωνιές ανακύκλωσης κυρίως σε πλατείες της πόλης.
Ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσε επίσης για την άρνηση της ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) να ανανεώσει συμβάσεις συνεργασίας με Δήμους της χώρας, που έληξαν ή λήγουν οι συμβάσεις τους για την ανακύκλωση (Μπλε κάδοι).
Στη συνέχεια συζητήθηκε η μεγάλη ανάγκη που υπάρχει στο να γίνεται σωστή απόρριψη των αποβλήτων από τις επιχειρήσεις εστίασης, λόγω του όγκου αλλά και της φύσης των απορριμμάτων. Το πρώτο και κυριότερο είναι να τηρούν τα ωράρια της αποκομιδής του Δήμου και να μην τα βγάζουν ενδιάμεσες ώρες. Εν συνεχεία είναι εξίσου σημαντικό να μην σέρνουν τις σακούλες των απορριμμάτων προς τους κάδους γιατί αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σκίζονται οι σακούλες και δημιουργούνται συνεχώς λεκέδες σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες κλπ. Επίσης θερμή παράκληση απηύθυναν οι υπεύθυνοι της καθαριότητας να μην απορρίπτονται στους κάδους λάδια, υγρά κλπ. γιατί δημιουργούν μεγάλα προβλήματα επεξεργασίας αλλά και κακοσμίας και λεκέδων στους κοινόχρηστους χώρους.
Όπως διαπιστώθηκε, κοινή επιδίωξη αποτελεί η καθαρή εικόνα πόλης, η οποία για να επιτευχθεί απαιτεί την σύμπραξη όλων των εμπλεκομένων παραγόντων.

 

Στην σύσκεψη εκτός από τον αντιδήμαρχο, από την πλευρά του Δήμου συμμετείχαν επίσης οι κύριοι Λέμης- Πετρόπουλος Παναγιώτης, διευθυντής της υπηρεσίας και ο Στροφύλλας Γεώργιος, προϊστάμενος του τμήματος καθαρισμού, κοινοχρήστων χώρων και ειδικών συνεργείων, ενώ για τον ΣΚΕΑΝΑ παραβρέθηκε ο πρόεδρος κ. Τάσος Γιατράς και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Κούλης.

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρώτη μέρα λειτουργίας- 12 ένστολοι στελεχώνουν το νέο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στην Πάτρα  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Πρώτη μέρα λειτουργίας η χθεσινή για το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας που στεγάζεται στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας.

Η πρώτη βάρδια ξεκίνησε στις 6 το πρωί και η λειτουργία του γραφείου είναι 24ωρη και σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η έναρξη της νέας υπηρεσίας δεν συνοδεύτηκε από καταγγελίες για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Το γραφείο της Πάτρας είναι ένα από τα 12 που ιδρύθηκαν με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πόλεις που επιλέχθηκαν με βάση τον πληθυσμό τους για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, μεταξύ αυτών και στην Πάτρα.

H εκπαίδευση των 12 αστυνομικών που στελεχώνουν τη νέα υπηρεσία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και πλέον οι ένστολοι (κυρίως γυναίκες) είναι έτοιμοι για να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε καταγγελία από τυχόν θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Οι αρμοδιότητες του εν λόγω γραφείου θα είναι:

  • Να δέχεται καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας, να αναλαμβάνει το χειρισμό και τη διερεύνηση αυτών.
  • Να ασκεί προανακριτικά καθήκοντα και να προβαίνει στο σχηματισμό δικογραφιών τις οποίες θα υποβάλλει μετά το πέρας της προανάκρισης στον αρμόδιο εισαγγελέα.
  • Να δέχεται τους πολίτες και να ενημερώνει τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας για τα δικαιώματα τους.
  • Να προβαίνει σε προσαγωγές ή συλλήψεις των δραστών και την μεταγωγή αυτών ενώπιων του εισαγγελέα.
  • Να αναπτύσσει συνεργασίες με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τα τοπικά Συμβουλευτικά Κέντρα, τις Δικαστικές Αρχές, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, τα Νοσοκομεία, τους Ξενώνες Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες για την επίλυση των προβλημάτων.
  • Να συμμετέχει σε δράσεις άλλων φορέων (ημερίδες, ομιλίες κ.α.) με σκοπό την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, για τις απαιτούμενες διαδικασίες καταγγελίας οποιουδήποτε περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, για τα δικαιώματα των θυμάτων κακοποίησης, τους τρόπους προστασίας και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων, καθώς και του σεβασμού και της προστασίας της ανηλικότητας.

Η έδρα του Γραφείου είναι στο κτίριο της οδού Ερμού 95 στην Πάτρα (τηλ. επικοινωνίας 2610 695287).

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτ. Ελλάδα: Εκτροπή δικύκλου στην Πατρών – Πύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Τραυματισμός δικυκλιστή με το… καλημέρα στην Πατρών – Πύργου.

Το τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί όταν δίκυκλο που εκινείτο στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ρεύμα προς Πύργου, στο ύψος του Βουπρασίου, εξετράπη της πορείας του, για άγνωστο λόγο , με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρεθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί.
Αμεσα στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ , που τον μετάφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Η Πυροσβεστική μετέφερε ηλικιωμένο που χρειαζόταν βοήθεια

Δημοσιεύθηκε

στις

Eπιχείρηση από την πυροσβεστική για μεταφορά ηλικιωμένου, που χρειαζόταν βοήθεια, από δυσπρόσιτη περιοχή της κοινότητας Αχλαδιάς του Δήμου Αιγιάλειας.

Συνολικά 12 πυροσβέστες με 2 οχήματα και την Ορειβατική Ομάδα Ερευνας και Διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ έλαβαν μέρος.

φωτό: Αρχείου

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα