Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κάσος-Κάρπαθος-Ανάφη: Παραμένουν τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον αέρα βρίσκεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου – Καρπάθου – Ανάφης  αφού η πλοιοκτήτρια εταιρεία του το Ε/Γ – Ο/Γ OLYMPUS δεν προσκόμισε πιστοποιητικά ότι αποκατέστησε τις παρατηρήσεις που είχαν βρει οι επιθεωρητές του Λιμενικού και οποίες ήταν η αιτία να του απαγορευτεί ο απόπλους και να μην εκτελέσει το πρώτο για το καλοκαίρι δρομολόγιο του την περασμένη Τρίτη

Η προσωρινή λύση που δόθηκε για το σημερινό δρομολόγιο της Παρασκευής ήταν μέσω του Speedrunner Jet SeaJets. Το συγκεκριμένο πλοίο απέπλευσε το πρωί από τον Πειραιά για Σαντορίνη-Σητεία με ολική ναύλωση για τις συγκεκριμένες δρομολόγησεις που είναι εκτός δρομολογίου του. Από τη Σητεία θα συνεχίσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο που είναι για Κάσο-Κάρπαθο-Χάλκη-Ρόδο και επιστροφή στη Σητεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αν και αναζητά άλλο πλοίο, αυτό είναι δύσκολο να βρεθεί. Η αιτία είναι ότι το κονδύλι που έχει συμφωνηθεί για τη συγκεκριμένα άγονη γραμμή ήταν πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση οπότε δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι θα βρεθεί άλλη εταιρεία να το αναλάβει σε σταθερή εβδομαδιαία βάση Τρίτη και Παρασκευή.

Ροή ειδήσεων

Advertisement