Connect with us

Μαγειρική

Πίτσα με τομάτες, μοτσαρέλα και πέστο βασιλικού

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

350 γρ. ζύμη για πίτσα

50 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη

12-14 ντομάτες, κομμένες σε φέτες

1 μπάλα μοτσαρέλα βουβαλίσια, σε κομμάτια

2-3 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού, έτοιμο από βαζάκι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ανοίγετε τη ζύμη με πλάστη και της δίνετε ορθογώνιο σχήμα, ανασηκώνοντας λίγο τις άκρες για να σχηματιστεί ένα γείσο. Πασπαλίζετε με την παρμεζάνα, καλύπτετε με φέτες ντομάτας με τέτοιον τρόπο ώστε η μία να μισοκαλύπτει την άλλη. Καλύπτετε όλη τη βάση. Αλατίζετε καλά και ψήνετε σε πλάκα για πίτσα για 20΄-25΄ ή μέχρι η ζύμη να πάρει χρυσό χρώμα, να φουσκώσει και οι ντομάτες να καραμελώσουν λίγο. Ξεφουρνίζετε, μοιράζετε τη μοτσαρέλα από πάνω, περιχύνετε με λίγο πέστο, κόβετε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρετε αμέσως.

Ροή ειδήσεων

Advertisement