Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Άνοιγμα Μητσοτάκη στους πολίτες με περιοδείες μέχρι τέλος Ιουλίου

Δημοσιεύθηκε

στις

ην ευθύνη της διαχείρισης μιας ακόμη δύσκολης περιόδου, η οποία υπαγορεύεται από το ντόμινο των συνεπειών που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση αναλαμβάνει προσωπικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος με μήνυμά του προς τους πολίτες θέλησε να καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να εργάζεται στην κατεύθυνση της εύρεσης λύσεων προς όφελος των πολιτών, στοχευμένων δηλαδή παρεμβάσεων – ανάχωμα στην ακρίβεια που δυσχεραίνει τη ζωής τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη ενότητας και σταθερότητας, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει και αυτόν τον «κάβο», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διεκδικεί ευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα, δεδομένου ότι οι εθνικές παρεμβάσεις είναι πεπερασμένες.

Συνεχίζει τις περιοδείες

Εν τω μεταξύ, εκτός Μαξίμου αναμένεται και βρεθεί ξανά ο πρωθυπουργός την προσεχή εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbeastαναμένεται να περιοδεύσει σε Αιτωλοακαρνανία και Θεσπρωτία. Συνδυάζοντας την παράδοση έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες αλλά και ανιχνεύοντας τον παλμό των πολιτών, καθώς συνομιλεί μαζί τους για να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς τους και να εξηγήσει τις επιλογές της κυβέρνησης σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει στην κυκλοφορία την παράκαμψη της Αμφιλοχίας που αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία, ένα σημαντικό έργο που θα δώσει ανάσα στην ευρύτερη περιοχή. Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού θα είναι οι νομοί Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συναντήσεις  με παραγωγικούς φορείς, ενώ θα επισκεφτεί παράλληλα μονάδες και χώρους ειδικού συμβολισμού.

Πρόσωπα υψηλού κύρους στη χώρα μας

Λίγο πριν βγει ο Ιούλιος, και 1,5 μήνα μετα την ματαίωση της επίσκεψής της στην Ελλάδα, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ θα πατήσει ελληνικό έδαφος.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών είχε αναβάλλει το ταξίδι της γιατί της είχε χτυπήσει την πόρτα ο κορονοϊός.

Η συμπρόεδρος των Πρασίνων μια πολιτική προσωπικότητα με μεγάλη δημοφιλία στην χώρα της ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Μάλιστα χαρακτηρίζει τον ελληνικό λαό ομοιδεάτη της τόσο για την στάση μας απέναντι στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία όσο και για την προσήλωσή μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η κα Μπέρμποκ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι η χώρα μας είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Η συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό θα συγκεντρώσει πολλά βλέμματα καθώς η Γερμανία βρίσκεται  λίγο πριν το ενεργειακό κραχ.

Επίσης, τέλος Ιουλίου θα βρεθεί στην χώρα μας ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ. Ένας ηγέτης ο οποίος παίζει σημαντικό ρόλο στην περιοχή του και ο οποίος μόλις χθες συνάντησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ με τις σχέσεις των δυο χώρών μετά από πολλές αναταράξεις να εξομαλύνονται.

Ήδη, οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης σε ανώτατο επίπεδο για συνεργασία με το Public Investment Fund (PIF) της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο διαθέτει υπό διαχείριση κεφάλαια που στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022 ανέρχονταν στα 620 δισεκατομμύρια δολάρια είναι στην τελική ευθεία.

Να σημειωθεί ότι Ελλάδα και Σαουδική Αραβία βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας. Στο τέλος της Άνοιξης βρισκόταν στην Αθήνα επιχειρηματική αποστολή από την Σαουδική Αραβία υπό τον υπουργό Επενδύσεων.

Οι επενδύσεις στις οποίες ποντάρει η Ελλάδα είναι από τους τομείς της αεροναυπηγικής και της άμυνας, της αυτοκίνησης, των μεταφορών και logistics, των κατασκευών, της διασκέδασης και ψυχαγωγίας, των οικονομικών υπηρεσιών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του real estate, της Υγείας, της τεχνολογίας και φυσικά στον τουρισμό. Όλα αυτά είναι πεδία στα οποία δραστηριοποιείται το Public Investment Fund (PIF).

Ροή ειδήσεων

Advertisement