Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Η αναμέτρηση στο Κέντρο

Published

on

 

 

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μάχες που θα δοθεί μέχρι τις εκλογές – μάλλον η πιο σημαντική – θα είναι η μάχη του κέντρου, έναν χώρο που συνήθως αποτελεί το βαρόμετρο κάθε εκλογικής αναμέτρησης, αναδεικνύοντας τον νικητή.

Σε αυτόν τον χώρο λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να επικρατήσει το 2019 και ο Αλέξης Τσίπρας να… πατώσει. Και μέχρι τώρα όμως, σύμφωνα με τις μετρήσεις που γίνονται, ο Μητσοτάκης εμφανίζεται να έχει την πρωτοκαθεδρία. Όμως, η πρόσφατη έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ, ανέδειξε ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Ο πρωθυπουργός θεωρείται πως εκφράζει καλύτερα τον μεσαίο χώρο από το 28% των ερωτηθέντων, ο Τσίπρας από το 23% και ο Ανδρουλάκης από το 20%. Και στην αμέσως προηγούμενη έρευνα, ο Μητσοτάκης είχε 26%, ο Ανδρουλάκης ήταν δεύτερος με 24% και ο Τσίπρας τρίτος με 21%. Αυτό δείχνει πως οι διαφορές δεν είναι μεγάλες, αλλά ο Τσίπρας ανεβαίνει και ο Ανδρουλάκης κατεβαίνει.

Τι δείχνει όμως η έρευνα για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι; Το 35% πάει στον Μητσοτάκη, το 25% στον Ανδρουλάκη και το 16% στον Τσίπρα.

Ενώ ο Μητσοτάκης φαίνεται πως είναι σταθερά ο πρωταγωνιστής στο κέντρο, Τσίπρας και Ανδρουλάκης θα δώσουν μία μάχη για τη δεύτερη θέση. Και επ’ αυτού θα δούμε μάλλον διάφορες στρατηγικές το επόμενο διάστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο χώρος του κέντρου ήταν κάποτε το προνομιακό πεδίο του ΠΑΣΟΚ. Άλλο εκείνο το ΠΑΣΟΚ όμως και άλλο το σημερινό. Θα καταφέρει ο Τσίπρας να προσελκύσει μεγαλύτερη μερίδα κεντρώων ψηφοφόρων ή θα πετύχει να τον αμφισβητήσει ο Ανδρουλάκης; Από αυτή την αναμέτρηση θα κριθούν πολλά…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement