Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Επιβάλλεται να δοθεί παράταση»

Τι είπαν στον βουλευτή Αχαΐας Ιάσωνα Φωτήλα ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Λογιστών Αχαΐας για τις φορολογικές δηλώσεις

Published

on

 

Αναβρασμός επικρατεί στα φοροτεχνικά και λογιστικά γραφεία της Πάτρας και της Αχαΐας καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την λήξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει ήδη ξεκινήσει.

Η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 15:00 και οι λογιστές της περιοχής μας δηλώνουν πως δεν προλαβαίνουν να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο φόρτο εργασίας που έχουν επωμιστεί.

Προ ημερών το Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Ν. Αχαΐας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας αλλά και στους εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητήριο εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αιτούνται δίμηνη παράταση.

Κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με όσα βλέπουν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, με αποτέλεσμα οι λογιστές να εκπέμπουν σήμα κινδύνου, δηλώνοντας πως η επιβάρυνση του φόρτου εργασίας τους με τις πλατφόρμες που συνεχώς προστίθενται στις υποχρεώσεις τους έχουν προκαλέσει επιπρόσθετο άγχος και πίεση και δηλώνουν πως αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

Χθες, ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Νομού Αχαΐας Αλέξανδρος Μπογιάκης και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Μπόκαρης επισκέφθηκαν τον αχαιό βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα και του εξέθεσαν την κατάσταση όπως την βιώνει ο κλάδος τους, ζητώντας τη συμβολή του προκειμένου να εγκριθεί το αίτημά τους για επιβεβλημένη παράταση.

Ο κ. Φωτήλας άμεσα επικοινώνησε με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικού, μετέφερε το αίτημα των λογιστών και την ανάγκη να τους δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα ώστε με ασφάλεια να φέρουν σε πέρας την διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

«ΠΕΡΝΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ»

Στην επιστολή που επέδωσαν στον κ. Φωτήλα ανέφεραν τα εξής: «Σας ενημερώνουμε για τις δύσκολες ώρες που περνάμε στα γραφεία μας αυτές τις ημέρες και τους λόγους για τους οποίους ζητούμε παρατάσεις και άμεσες απαντήσεις στα δίκαια αιτήματά μας. Την 14/07/2022 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του power pass και η κίνηση στα γραφεία μας είναι πολύ μεγάλη με τις ερωτήσεις του κάθε φορολογούμενου για το πόσα χρήματα παίρνει και ο χρόνος μας φεύγει προκειμένου να τους εξυπηρετήσουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες περί τα τέλη Ιουλίου έχετε προγραμματιστεί ν’ ανοίξει η πλατφόρμα του fuel pass 2 δηλαδή επάνω στην καταληκτική ημερομηνία της υποβολής των δηλώσεων. Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ο μήνας Ιούλιος είναι μήνας Φ.Π.Α. για όλες τις επιχειρήσεις όπου θα πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις Φ.Π.Α. μετά την σωστή ενημέρωση των βιβλίων. Μόλις στις 07 Ιουλίου βεβαιώθηκε η επιστρεπτέα προκαταβολή στους επαγγελματίες κι έχουμε συνέχεια οχλήσεις για το ποσό της βεβαίωσης και για τις δώσεις.  Δόθηκε παράταση έως 31/07/2022 για την υποβολή του εντύπου Ε4 για επιχειρήσεις στον κλάδο τουρισμού-επισιτισμού στο τέλος δηλαδή των φορολογικών δηλώσεων που και πάλι σε αυτή την ημερομηνία είναι ανέφικτο να υποβληθούν οι πίνακες. Στο υπουργείο και προς κάθε αρμόδιο και συναρμόδιο για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων και της διαβίβασης των my data έως 30/09 και στον μήνα Σεπτέμβριο να μην υπάρχει καμία καταληκτική ημερομηνία για οποιοδήποτε επιδοματική πλατφόρμα όπως επίσης και καμία έκδοση νόμου για τυχόν νέες τροποποιήσεις» αναφέρουν στην επιστολή τους ο πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Αχαΐας Αλέξανδρος Μπογιάκης και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Μπόκαρης.

Ζητούν, την παράταση του πίνακα Ε4 έως 31/08/2022 για να υποβληθούν οι πίνακες σωστά, αλλά και την παράταση των δηλώσεων και των my data

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement