Connect with us

Μαγειρική

Σαρδέλες µε τοµάτα στο φούρνο         

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό σαρδέλες φιλεταρισμένες

2-3 ώριμες ντομάτες

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

ρίγανη, θυμάρι ή θρούμπι

χυμό 1 λεμονιού

λίγο μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)

1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό, ξηρό (όχι ρετσίνα)

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβετε τις τομάτες και τις ρίχνετε σε μπολ με το σκόρδο. Προσθέτετε ό,τι μυρωδικό έχετε (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι), το χυμό του λεμονιού, λίγο μπούκοβο γλυκό ή καυτερό, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψί στρώνετε τις μισές τομάτες, επάνω τοποθετείτε τις σαρδέλες, αφού έχετε αφαιρέσει το κόκκαλο, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τις υπόλοιπες τομάτες. Προσθέτετε το κρασί και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε τις σαρδέλες στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα µε το μέγεθος της σαρδέλας). Ιδανικό ταίριασμα κάνει με τσιγαριαστά χόρτα και επιπλέον μπόλικο σκόρδο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement