Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

«Ασημένιος» ο Τεντόγλου στο Όρεγκον

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τρομερό άλμα στην 6η και τελευταία του προσπάθεια (8.36 μ.) ο κινέζος Γουάνγκ «έκλεψε» το χρυσό μετάλλιο από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Μέχρι τότε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατείχε την πρώτη θέση με 8.32 μ. (5η προσπάθεια), άλμα που τελικά του χάρισε τη 2η θέση στον τελικό του μήκους και το ασημένιο μετάλλιο. Τρίτος ήταν ο ελβετός Εχάμερ με 8.16 μ.

Στην 8η συμμετοχή του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης την τελευταία τετραετία και έχοντας κατακτήσει 5 χρυσά, ο Μίλτος Τεντόγλου έφθασε μια ανάσα από το να προσθέσει στη συλλογή του το μετάλλιο που του έλειπε, αλλά ο Γουάνγκ τού «πήρε την μπουκιά από το στόμα» στο φινάλε του αγώνα.

Μέχρι τότε και με καλύτερο άλμα στα 8.32 μ. (5η προσπάθεια) ο Τεντόγλου κρατούσε το χρυσό μετάλλιο στην αγκαλιά του, παρ΄ όλα αυτά δεν κατάφερε ν΄ ανέβει 6η φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κορυφαίας διοργάνωσης, χωρίς αυτό να αναιρεί την πολύ μεγάλη επιτυχία του.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (17/7) ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπορεί να μπήκε στον τελικό με άκυρη προσπάθεια, προερχόμενος από το 8.03 μ. στον χθεσινό προκριματικό (προκρίθηκε στον καταληκτικό αγώνα με την 5η καλύτερη επίδοση), ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να βρει τα μεγάλα άλματα που ήθελε (8.30 μ., 8.29 μ., 8.24 μ., 8.32 μ.) για να πάρει από νωρίς… κεφάλι στη μάχη για το χρυσό, στην 3η του συμμετοχή σε Παγκόσμιο (2017 στο Λονδίνο και 2019 στην Ντόχα οι δύο προηγούμενες).

Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε με ένα μεγάλο άλμα, πολύ πάνω από τα 8 μέτρα, αλλά για ελάχιστα εκατοστά ήταν άκυρος. Το ίδιο συνέβη και με τον αμερικανό Μαργκίς Ντεντί, εκ των βασικών αντιπάλων του έλληνα πρωταθλητή για το βάθρο των νικητών και δη για την πρώτη θέση.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο ήταν φανερό πως βρισκόταν σε καλή μέρα και το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στη 2η του προσπάθεια, στην οποία με το τέλειο πάτημα «πέταξε» στα 8.30 μ. και περνώντας στην κορυφή έβαλε από πολύ νωρίς τις βάσεις για να πετύχει το στόχο του.

Στην τρίτη έκανε ένα ακόμη σπουδαίο άλμα στα 8.29 μ., ενώ συνέχισε τις σταθερές… πτήσεις του με 8.24 μ. στην 4η προσπάθειά του. Το καλύτερο άλμα για τον έλληνα πρωταθλητή ήρθε στην 5η του προσπάθεια με 8.32 μ. και τίποτα δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα.

Ο Κινέζος Γουάνγκ, όμως, είχε την τελευταία λέξη στον αγώνα. Με τρομερό άλμα στα 8.36 μ. στην τελευταία του προσπάθεια «έκλεψε» το χρυσό μετάλλιο από τον Τεντόγλου, ο οποίος στην 6η του προσπάθεια προσπάθησε να κάνει ό,τι και στο Τόκιο, αλλά δεν τα κατάφερε.

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement