Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Επικοινωνιακό τρικ με ασάφειες-Μπερδεύει και προκαλεί σύγχυση η εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα του κορωνοϊού

Δημοσιεύθηκε

στις

Χωρίς να αναφέρονται οι αριθμοί για τα κρούσματα και τους θανάτους, δημοσιοποιήθηκε η πρώτη εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό, προκαλώντας εύλογες αντιδράσεις, και με τον οργανισμό, αν μη τι άλλο, να εκτίθεται.

Και τούτο διότι η εικόνα για την πορεία της πανδημίας στη χώρα ήταν απόλυτα μπερδεμένη, καθώς επιλέχθηκε η αναγωγή κρουσμάτων και θανάτων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού.

Οι ασάφειες που υπήρξαν στην εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ ενισχύουν την εκτίμηση ότι με τον συγκεκριμένο τρόπο καταγραφής έχουμε να κάνουμε με ένα επικοινωνιακό τρικ, το οποίο αποσκοπεί στον εξωραϊσμό της δραματικής πραγματικότητας που απορρέει από την έξαρση της πανδημίας.

Αν και δεν αμφισβητείται η αξία των στοιχείων, ο κάθε πολίτης δικαιούται να γνωρίζει τα ακριβή νούμερα των κρουσμάτων και των θανάτων, καθώς με τα ποσοστά δεν είναι δυνατή η σαφής αποτύπωση της κατάστασης.

Ροή ειδήσεων

Advertisement