Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε εξέλιξη η Ένορκη Διοικητική Εξέταση και παρέμβαση της Εισαγγελίας για τον θάνατο του 50χρονου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την παραίτησή του υπέβαλλε χθες το πρωί στο υπουργείο Υγείας ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, Ηλίας Θεοδωρόπουλος μετά τον σάλο που ξέσπασε με τον θάνατο του 50χρονου, Θεόδωρου Νεμουτιάνου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που έχει ζητήσει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ για την απόδοση ευθυνών.

Την ίδια ώρα, το τραγικό περιστατικό προκάλεσε και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πατρών, Ε. Μαγκλάρα, η οποία διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, από το πρωί της Παρασκευής και μετά τις σοβαρές καταγγελίες των συγγενών του άτυχου άνδρα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 6η ΥΠΕ- ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» στο κάδρο των ευθυνών έχουν μπει κι άλλα πρόσωπα από το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ χθες το πρωί ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης είχε πολύωρη σύσκεψη στο γραφείο του, με τον αναπληρωτή Διοικητή του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέα», Τάκη Δημόπουλο. Στη διάρκεια της σύσκεψης επαναδιατυπώθηκε το ισχύον πρωτόκολλο λειτουργίας του Νοσοκομείου, τόσο σε καθεστώς εφημερίας, όσο και μη, ο τρόπος λειτουργίας του συνόλου της ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας. Μάλιστα, εκτός από την παραίτηση του κ. Θεοδωρόπουλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως θα αποδεχτεί τις ευθύνες που του αναλογούν, αναμένονται τόσο διοικητικές κυρώσεις, όσο και αλλαγές στη νοσηλευτική υπηρεσία.
Ωστόσο, αναμένεται το πόρισμα της ΕΔΕ για να διαπιστωθεί ακριβώς ποιοι φέρουν την ευθύνη που ο 50χρονος ξεψύχησε λίγα μέτρα μακριά από το Νοσοκομείο στο οποίο απευθύνθηκε για βοήθεια, αλλά δεν του προσέφεραν επειδή δεν εφημέρευε.

ΤΟ «ΞΕΣΠΑΣΜΑ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

«Εκτέλεσαν τον αδερφό μου, έκαναν διάγνωση χωρίς να τον εξετάσουν, τον κοίταξαν, τον άκουσαν και τον έδιωξαν», ανέφερε η Κατερίνα Νεμουτιάνου, η αδελφή του άτυχου άνδρα. Η γυναίκα, που μίλησε στον Alpha φανερά εξοργισμένη, υπογράμμισε πως η νοσηλεύτρια που έδιωξε τον αδερφό της «τον εκτέλεσε».
Σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο, έκανε λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία», καθώς κάνουν «εικονικές» διαγνώσεις – ακούνε, κοιτάζουν και κρίνουν χωρίς να εξετάσουν.
«Να βγούμε στα μπαλκόνια να τους χειροκροτήσουμε», ξέσπασε.
Η «ΣΥΓΓΝΩΜΗ» ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΑΣ
Εξ άλλου, η νοσοκόμα που φέρεται να μίλησε με τον 50χρονο Θόδωρο Νεμουτιάνο, συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη.
Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ που θα καθορίσει και την μελλοντική τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία. Να σημειωθεί ότι εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ 2ο ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΕ
Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου, κ. Στελλάτος υποστήριξε ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και όταν έφτασε ο ασθενής στα εξωτερικά ιατρεία, ειδοποιήθηκαν οι νοσηλεύτριες που είχαν βάρδια αλλά ο ασθενής δεν τους ανέφερε ότι έχει πόνο στην πλάτη, αλλά ανέφερε ότι έχει ψύξη και τον πονά ο αυχένας. «Αυτό το είπε τρεις φορές και μπροστά στους συναδέλφους και μπροστά στον τραυματιοφορέα», τόνισε και προσέθεσε πως το ίδιο βράδυ υπήρξε και δεύτερο περιστατικό. Όπως είπε «άλλος συμπολίτης μας είχε πάει στο νοσοκομείο παρότι δεν δέχεται έκτακτα περιστατικά και εκλήθη ο γιατρός, αφού έγινε η εξέταση ο ασθενής διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Ρίου με το ΕΚΑΒ. Εκείνος ο ασθενής μίλησε στους γιατρούς για πόνο στο στήθος».
Ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε μάλιστα ότι στο νοσοκομείο δεν εργάζονται 70 γιατροί στον «Άγιο Ανδρέα», όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας. «Δεν είναι αλήθεια. Στο πρόγραμμα εφημερίας, στο οποίο αναγράφονται ακόμα και οι γιατροί που είναι σε ετοιμότητα, καταγράφονται 42 γιατροί, αλλά οι ενεργοί ήταν κάτω από 30».
Α.Κ.Ε.: ΑΔΙΚΗ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Σε ανακοίνωσή της, η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» αναφέρει πως «για το τραγικό συμβάν της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής και το τι θα μπορούσε να έχει
γίνει για να αποφευχθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη δε θα εκφέρουμε άποψη, για να μην
πέσουμε στην παγίδα που έπεσαν αρκετοί και αναπαράγουμε ανακρίβειες. Το γεγονός από μόνο του είναι ιδιαίτερα λυπηρό αλλά δε θα παραστήσουμε ούτε τους δικαστές ούτε τους κριτές ούτε τους πραγματογνώμονες. Εντός του συγκεκριμένου πλαισίου, θεωρούμε άδικη, άτοπη και βεβιασμένη την απόφαση του Υπουργού Υγείας να απομακρυνθεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας κος Ηλίας Θεοδωρόπουλος. Η αποπομπή του δεν είναι άδικη και απαξιωτική μόνο για τον ίδιο αλλά και για τον φορέα μας. Ανεξαρτήτως της τραγικής κατάληξης του επίμαχου συμβάντος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε συνθήκες μη εφημερίας, η πόρτα του Νοσοκομείου μας ήταν ανοικτή για το κοινό και όλοι οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους να υποδεχθούν έκτακτο περιστατικό, όταν σε άλλα νοσοκομεία μέχρι και η μπάρα της πύλης είναι ερμητική κλειστή. Ταυτόχρονα, το εν λόγω γεγονός είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να επαναπροσδιορίσει το αρμόδιο Υπουργείο ποιος είναι ο θεμιτός τρόπος λειτουργίας ενός Νοσοκομείου όταν δεν εφημερεύει. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αποθανόντος».

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement