Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορυφή Πύργου: «Κρυφτό» ανάμεσα σε φλόγες και χασίσια!

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει περίπου από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή της Κορυφής με αποτέλεσμα εκατοντάδες στρέμματα να γίνουν στάχτη ενώ δεν ήταν λίγες και οι στιγμές που γεννήθηκε η ανησυχία στους κατοίκους βλέποντας τη φορά του ανέμου να στρέφει τις φλόγες προς τα σπίτια χωρίς ευτυχώς να επιβεβαιωθεί ποτέ το δυσάρεστο αυτό σενάριο.

Δύο εβδομάδες μετά, ο προβληματισμός στην Πυροσβεστική και στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας παραμένει αφού οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν το ενδεχόμενο πίσω από τις φωτιές να κρύβονται συμφέροντα ή ακόμα και πόλεμος μεταξύ χασισοκαλλιεργητών της περιοχής.

Η εφ. «Πατρίς» σήμερα παρουσιάζει ένα ακόμα στοιχείο που ενισχύει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο αφού σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων η πυρκαγιά στην Κορυφή ξέσπασε λίγη μόνο ώρα αφού στην περιοχή είχε κάνει την εμφάνισή του ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο τόσο τη συγκεκριμένη ημέρα όσο και το προηγούμενο διάστημα έκανε έρευνες στην περιοχή για την ύπαρξη παράνομων καλλιεργειών κάνναβης.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Στις 9.35 μ.μ. της Τρίτης 5 Ιουλίου στην περιοχή «Κορυφή» Ηλείας ξέσπασε φωτιά σε δασική έκταση.

Το γεγονός ότι η φωτιά εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες, σε συνδυασμό με το ότι ξεκίνησε ταυτόχρονα από δύο διαφορετικά σημεία, γέννησε προβληματισμό στους τοπικούς αξιωματικούς της Πυροσβεστικής αλλά και στους επιτελείς του Σώματος.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται ακόμα και σήμερα είναι η πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό και το κίνητρο να συνδέεται με τη δράση χασισοκαλλιεργητών της περιοχής, αφού οι κάτοικοι του χωριού όντας υποψιασμένοι πλέον μετά και τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, έχουν το νου τους σχεδόν κάθε μέρα και όπως τόνισαν στην εφ. «Πατρίς» αυτό που τους έκανε εντύπωση είναι πως δύο με τρεις ώρες πριν ξεσπάσει η φωτιά, ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας σκάναρε για αρκετή ώρα από αέρος την περιοχή.

Οι ίδιοι άνθρωποι πιστεύουν πως χασισοκαλλιεργητές της περιοχής αντιλήφθηκαν την παρουσία του ελικοπτέρου και με το που έπεσε το φως της ημέρας έσπευσαν να ανάψουν φωτιά προκειμένου να «σβήσουν» ενοχοποιητικά στοιχεία. Χαρακτηριστικό είναι επίσης, πως κατά τις αυτοψίες που έγιναν μετά την κατάσβεση εντοπίστηκαν υπολείμματα από λάστιχα ποτίσματος μέσα στην περίμετρο της πυρκαγιάς.

Νέα πυρκαγιά και όχι αναζωπύρωση την επόμενη ημέρα

Τις απογευματινές ώρες της επόμενης ημέρας, Τετάρτης 6 Ιουλίου, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση, στην επιχείρηση κατάσβεσης της οποίας συμμετείχαν περισσότερα από δέκα εναέρια μέσα, καθώς επίσης 100 πυροσβέστες με 32 οχήματα.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν την πεποίθηση ότι η συγκεκριμένη φωτιά δεν ήταν αναζωπύρωση της παλιάς όπως αρχικά αναφέρθηκε, αλλά νέα έναρξη, την οποία επίσης απέδωσαν στον «πόλεμο» μεταξύ διαφορετικών ομάδων που ερίζουν για τον έλεγχο των φυτειών ινδικής κάνναβης, δίχως πάντως προς το παρόν να υπάρχουν επαρκή δεδομένα που να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις.

Κορυφή Πύργου: «Κρυφτό» ανάμεσα σε φλόγες και χασίσια!


Ροή ειδήσεων

Advertisement