Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Στο φως «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών στη Μύκονο

Δημοσιεύθηκε

στις

«Λαβράκι» έβγαλε η επιχείρηση που οργάνωσαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου στην περιοχή «Τάγκου- Αργύραινα» της Μυκόνου, όπου συνέλαβαν ένα νεαρό Αλβανό και διαπίστωσαν ότι είχε μετατρέψει το σπίτι όπου μένει με την Ελληνίδα σύντροφό του σε… «σούπερ μάρκετ» διακίνησης ναρκωτικών!

Ο 28χρονος αλλοδαπός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, την στιγμή που πωλούσε έναντι 200 ευρώ δυο συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 1,1 γραμμαρίου σε έναν 35χρονο Ισραηλινό, που επίσης συνελήφθη. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου κατοικούν ο 28χρονος και 26χρονη Ελληνίδα φίλη του, όπου βρέθηκαν τρία “φιξάκια” κοκαΐνης συνολικού βάρους 6,6 γραμμαρίων και άλλη μια συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 5,4 γραμμαρίων, τρία “φιξάκια” με MDMA βάρους 0,7 γραμμαρίου το καθένα και τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 4,3 γραμμαρίων.

Το ζευγάρι διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά για κάθε γούστο στο νησί των ανέμων, όπως προκύπτει από ένα ρολό με πλαστικές σακούλες για τη συσκευασία και μια σακούλα που περιείχε 1.000 νάιλον διαφανείς αεροστεγείς συσκευασίες διαφόρων μεγεθών που είχαν στην κατοχή τους, καθώς και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Επιπλέον, στο σπίτι βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 22.780 ευρώ, 570 δολάρια Η.Π.Α., 420 λίρες Αγγλίας, 25 δολάρια Καναδά, 115 ντιράμ Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, 200 λεκ Αλβανίας, 55 δολάρια Αυστραλίας και 20 ελβετικά φράγκα που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών σε τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων! Το ζευγάρι οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Τον έπιασαν με ηρωίνη σε τυχαίο έλεγχο

Στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. για δειγματοληπτικό έλεγχο ένας Έλληνας και συνελήφθη, καθώς πάνω του βρέθηκαν δύο συσκευασίες με ηρωίνη σε μορφή “βράχου” συνολικού βάρους 7,5 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν. Ο δράστης προσήχθη στην Ασφάλεια και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.


Ροή ειδήσεων

Advertisement