Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Kύμα συμπαράστασης-Συγκεντρώνουν υπογραφές υπέρ του παραιτηθέντος διοικητή του «Αγ. Ανδρέα» Ηλία Θεοδωρόπουλου

Published

on

Χαρακτηρίζοντας άδικη την παραίτηση του διοικητή του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας»,  Ηλία Θεοδωρόπουλο και μάλιστα, πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον θάνατο του 50χρονου, Θόδωρου Νεμουτιάνου, δεκάδες γιατροί όλων των βαθμίδων του ΕΣΥ και όλων των ειδικοτήτων, εργαζόμενοι, αλλά και διοικητικά στελέχη του νοσηλευτικού ιδρύματος συνυπογράφουν επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή τους με την οποία ζητούν την ανάκληση της παραίτησης του Διοικητή, αναφέρουν πως «εκφράζουμε πρωτίστως τη θλίψη μας για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Παρά ταύτα θεωρούμε άδικη την παραίτηση του Διοικητή του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» κου Θεοδωρόπουλου, την  οποία και ζητήσατε προτού καν ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΕΔΕ, χωρίς αυτός να φέρει καμία ευθύνη. Πέραν του ήθους και της συνέπειας του, οφείλουμε να επισημάνουμε πως δεν υπήρξε απλά ένας Διοικητής, αλλά ένας πρόθυμος συνεργάτης που ικανοποιούσε κάθε λογικό αίτημα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της λειτουργίας του φορέα. Παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κατόρθωσε να πραγματοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις στην υλικοτεχνική υποδομή του Νοσοκομείου μας, και προς βελτίωση της εικόνας του και προς εξυπηρέτηση των τρεχουσών αναγκών. Κατόπιν τούτων θεωρούμε επιβεβλημένη την παραμονή του και παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το ζήτημα».

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ

Την ίδια ώρα, εν αναμονή του πορίσματος της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης έχει ξεκινήσει και η προανακριτική διαδικασία μετά την κατεπείγουσα εντολή που έδωσε η Εισαγγελέας Πατρών για τη διερεύνηση και τυχόν ποινικών ευθυνών για τον θάνατο του άτυχου, Θόδωρου Νεμουτιάνου.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Πάντως, οι αλλαγές κυρίως στην νοσηλευτική υπηρεσία του ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας» φαίνεται πως έχουν ξεκινήσει ήδη. Μέχρι τώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν απομακρυνθεί από τη θέση τους τουλάχιστον τρεις προϊστάμενοι, ενώ επίκεινται κι άλλες μετακινήσεις.

Ροή ειδήσεων

Advertisement