Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Κόκκινη» κάρτα στο «Πράσινο Σημείο»-Απορρίφθηκε από το τοπικό συμβούλιο Παραλίας η εγκατάσταση της μονάδας, ενώ συγκαλείται λαϊκή συνέλευση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Την κάθετη αντίθεσή τους στην εγκατάσταση «Πράσινου Σημείου» στην περιοχή τους, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Τοπικό Συμβούλιο Παραλίας, αποφασίζοντας παράλληλα, να συγκαλέσει άμεσα λαϊκή συνέλευση των κατοίκων για το θέμα.
Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου που έγινε κατόπιν αιτήματος των συμβουλών της αντιπολίτευσης, με πέντε ψήφους υπέρ και δύο κατά, απορρίφθηκε η εγκατάσταση, αφενός γιατί δεν προηγήθηκε διάλογος με την τοπική κοινωνία κι αφετέρου, γιατί όπως εκτιμούν οι κάτοικοι της περιοχής, η Παραλία φιλοξενώντας ήδη τον Βιολογικό Καθαρισμό θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο.
Συγκεκριμένα, στο σκεπτικό της απόφασης που συνυπογράφουν οι πέντε σύμβουλοι που τάχθηκαν κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης, Αθανασόπουλος Αποστόλης, Ζαφειρόπουλος Αθανάσιος, Ψυχογιόπουλος Παναγιώτης, Σωτηρόπουλος Παναγιώτης και Φωτοπούλου Αγγελική «τα τελευταία χρόνια στην Παραλία (είναι κοινό μυστικό) αλλά και κατά δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας δεν έχει διατεθεί ούτε ένα ευρώ και δεν έχει υλοποιηθεί κανένα έργο. Μόνο με λάμπες και λακκούβες ασχολούνται. Αντίθετα επεκτείνουν το «τέρας» του βιολογικού μεταφέροντας τα λύματα από τον Ψαθόπυργο έως τα Καμίνια σκορπίζοντας ατελείωτη δυσοσμία στην περιοχή, αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία των ανθρώπων, την ποιότητα ζωής, την αξία της ιδιοκτησίας και χωρίς να δώσουν ούτε ένα ανταποδοτικό, χωρίς να έχουν ολοκληρώσει την αποχέτευση της Παραλίας μετά από είκοσι πέντε χρόνια. Μπράβο τους! Συνεχίζοντας την ίδια τακτική των παλαιότερων δημοτικών Αρχών επιχειρούν να στήσουν άλλη μία οχλητική εγκατάσταση στο χώρο της Κοινότητας. Με την εν κρυπτώ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιούλιο του 2021, χωρίς να διαβουλευτούν με τους Φορείς της περιοχής και το Τοπικό Συμβούλιο και έρχονται μετά από ένα χρόνο να μας ενημερώσουν δήθεν!!!!! Αφού κατάλαβαν ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.
Ο συγκεκριμένος χώρος έχει αγοραστεί από τον πρώην Δήμο Παραλίας και έχει χαρακτηριστεί από το Δ.Σ. ως χώρος άθλησης και αναψυχής και εφάπτεται του αστικού ιστού, συνοικίες Χαραλαμπόπουλου – Μουρτά, του κοιμητηρίου και είναι σε απόσταση 100 μέτρων από το 3 ο Νηπιαγωγείο Παραλίας.
Στον χώρο έχουν εντοπιστεί ευρήματα Βυζαντινής περιόδου. Με την εγκατάσταση αυτή υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής, το περιβάλλον, η αξία της ιδιοκτησίας.
Η απόφαση εκφράζει το σύνολο των κατοίκων και σηματοδοτεί την απαρχή ενεργειών και κινητοποιήσεων με στόχο την ακύρωση της απόφασης του Δήμου».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement